ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Χρειαζόμαστε βοήθεια στο Κέντρο Διάσωσης

Ιδιαίτερα αυξημένος ο αριθμός των αφίξεων τραυματισμένων ή άρρωστων θαλάσσιων χελωνών στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ το φετινό καλοκαίρι, ενώ ο αριθμός των εθελοντών από το εξωτερικό είναι περιορισμένος για λόγους προστασίας από τον COVID-19.

Χρειαζόμαστε βοήθεια στο Κέντρο Διάσωσης

«Έχουμε μείνει έκπληκτοι από τον αριθμό των ζώων που έχουν φθάσει στο Κέντρο Διάσωσης φέτος το καλοκαίρι» λέει η Ειρήνη Κασιμάτη, Υπεύθυνη του Δικτύου Διάσωσης και Περίθαλψης. «Παρόλο που τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν επιστρέψει στη θάλασσα αρκετές χελώνες που είχαν πλήρως αναρρώσει, ο ρυθμός των αφίξεων είναι εντατικός. Σήμερα φιλοξενούμε 37 χελώνες και σχεδόν όλες οι δεξαμενές είναι κατειλημμένες. Οι χελώνες φθάνουν συνήθως το βράδυ και πρέπει να τύχουν άμεσης φροντίδας, αλλά δεν υπάρχει πλέον χρόνος για τη στοιχειώδη ξεκούραση της ομάδας», συνεχίζει.

Για το λόγο αυτό ο ΑΡΧΕΛΩΝ προχωρεί στην πρόσκληση εθελοντών/φοιτητών πρακτικής για το ρόλο του Βοηθού περίθαλψης. Οι Βοηθοί περίθαλψης είναι εθελοντές που συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις διάσωσης και περίθαλψης των τραυματισμένων ή άρρωστων θαλάσσιων χελωνών, αναλαμβάνουν τα επείγοντα θέματα, διαμορφώνουν το εβδομαδιαίο και καθημερινό πρόγραμμα των εθελοντών στο Κέντρο Διάσωσης, και επιβλέπουν την εφαρμογή του. Έχουν θητεία 6 μήνες και διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Η εκπαίδευση και η επίβλεψη των Βοηθών περίθαλψης γίνεται με την ευθύνη της Υπεύθυνης Δικτύου Διάσωσης και Περίθαλψης.

Δείτε περισσότερα για το ρόλο των Βοηθών Περίθαλψης, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής τους εδώ.

Σημειώνουμε ότι ειδικά για το πρώτο εξάμηνο του 2022 η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι 30 Οκτωβρίου 2021 και οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν μέχρι 15 Νοεμβρίου.


 

Navigation

Social Media