Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης ή σε παραλία ωοτοκίας

Τι μπορείς να κάνεις

Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης

Στο Κέντρο Διάσωσης φθάνουν περίπου 70 τραυματισμένες ή άρρωστες θαλάσσιες χελώνες κάθε χρόνο, που διασώζονται στις Ελληνικές θάλασσες. Στις εγκαταστάσεις του γίνεται η περίθαλψη και η αποκατάσταση των χελωνών και από εκεί οργανώνεται η επιστροφή τους στη θάλασσα. Η λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Διάσωσης στηρίζεται σε ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, εθελοντές που είναι κάτοικοι Αττικής και εθελοντές από όλον τον κόσμο.

Που θα μας βρείτε:

3η Μαρίνα Γλυφάδας 16675 (στάση ΤΡΑΜ «Παλαιό Δημαρχείο»), Αθήνα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 8982600 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00-17:00) και στο email: rc.officer@archelon.gr.

 1. 1. Ελεύθερη είσοδος του κοινού χωρίς κράτηση

  Χωρίς κράτηση Δευτέρα - Παρασκευή 13.00 - 15.00 και κάθε Σαββατοκύριακο 11:00 - 17:00 (Ελληνικά και Αγγλικά).

  Υπάρχει δυνατότητα σύντομης επίσκεψης/ενημέρωσης από εθελοντή (μέχρι 15 λεπτά- Ελληνικά και Αγγλικά). Υπάρχει μερική πρόσβαση σε αμαξίδια (κατάστρωμα παρατήρησης και τουαλέτα).

 2. 2. ARCHELON’s SEA TURTLE RESCUE TOUR

  Η δραστηριότητα ARCHELON’s SEA TURTLE RESCUE TOUR είναι διαθέσιμη κατόπιν κράτησης, για ομάδες από 1-8 άτομα (παιδιά κάτω των 4 ετών συμμετέχουν δωρεάν) που θα κάνουν μία δωρεά περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας για 10 ημέρες (50 Ευρώ).

  Η περιήγηση γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα, εκτός του ωραρίου ελεύθερης εισόδου, στα Ελληνικά και τα Αγγλικά και είναι κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά. Διαρκεί 45 λεπτά και περιλαμβάνει πληροφορίες για τις θαλάσσιες χελώνες, τη διάσωση, την περίθαλψη και την προστασία τους στις παραλίες ωοτοκίας. Υπάρχει μερική πρόσβαση σε αμαξίδια (υπόστεγο παρατήρησης και τουαλέτα).

Τι μπορείς να κάνεις

Επίσκεψη σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης

Αν είσαι εκπαιδευτικός ή συντονίζεις κάποια ομάδα ενημερώσου για τα προγράμματά μας και κλείσε θέση ηλεκτρονικά για τη διακτυακή ξενάγηση ή για τη ξενάγηση δια ζώσης.

Τι μπορείς να κάνεις

Επίσκεψη σε παραλία ωοτοκίας

Αν βρίσκεστε κοντά στις παραλίες του Ρεθύμνου, της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο με τους εθελοντές μας σε μία παραλία ωοτοκίας! Η δραστηριότητα αυτή είναι διαθέσιμη κατόπιν κράτησης για ομάδες από 1-8 άτομα(παιδιά κάτω των 4 ετών δωρεάν) που θα υιοθετήσουν ένα χελωνάκι (30€). Ο περίπατος γίνεται με συγκεκριμένη διαδρομή και σε συγκεκριμένες ώρες καθημερινά στα ελληνικά και στα αγγλικά. Διαρκεί 30'-45' λεπτά και περιλαμβάνει πληροφορίες για τις θαλάσσιες χελώνες και την προστασία τους στην παραλία ωοτοκίας.

Αυτός ο περίπατος είναι μέρος του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του ΑΡΧΕΛΩΝ και στοχεύει στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ερμηνείας ως εργαλείο διατήρησης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις παραλίες που φωλιάζουν, τους αμμόλοφους και τις σωστές αλληλεπιδράσεις ανθρώπου - θαλάσσιας χελώνας.

 1. ΡΕΘΥΜΝΟ

  Περπατήστε κατά μήκος ενός τμήματος της παραλίας ωοτοκίας του Ρεθύμνου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και το έργο μας για τη διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας.

  Ανακάλυψε περισσότερα
 2. ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

  Περπατήστε κατά μήκος ενός τμήματος της παραλίας ωοτοκίας στο Μαυροβούνι Λακωνίας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και το έργο μας για τη διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας.

  Ανακάλυψε περισσότερα
 3. ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

  Περπατήστε σε αυτό το μοναδικό παραλιακό μονοπάτι από τον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη μέχρι την παραλία ωοτοκίας, όπου θα μάθετε για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και το έργο μας για τη διατήρηση της θαλλάσιας χελώνας.

  Ανακάλυψε περισσότερα
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!