Τι μπορείς να κάνεις

Υποστήριξέ μας

Κάνε μια δωρεά

Μικρές και μεγάλες δωρεές βοηθούν τον ΑΡΧΕΛΩΝ να διατηρήσει το αναγκαίο προσωπικό, τις υποδομές και τον εξοπλισμό στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών και στις παραλίες ωοτοκίας.

 1. Στις παραλίες ωοτοκίας

  Πάνω από 5.500 φωλιές Καρέττα καταγράφονται σε περίπου 110χλμ. παραλίας στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Από τα εκατοντάδες χιλιάδες χελωνάκια που θα εκκολαφθούν, εκτιμάται ότι λιγότερα από 1/1000 θα ενηλικιωθούν και θα ξαναγυρίσουν να αφήσουν τα αυγά τους στις ίδιες παραλίες μετά από 15-20 χρόνια. Πως θα είναι οι παραλίες μας τότε; Βοήθησε τους εθελοντές να βρεθούν στις παραλίες, να καταγράψουν και να προστατέψουν τις φωλιές και να βεβαιώσουν ότι τα χελωνάκια θα φτάσουν ασφαλή στη θάλασσα.

  Κάνε Δωρεά
 2. Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών

  Τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες καταφθάνουν όλο το χρόνο στο Κέντρο Διάσωσης. Βοήθησέ μας να αφαιρέσουμε πλαστικά, δίχτυα και αγκίστρια από τις χελώνες, να τις περιθάλψουμε και να τις ελευθερώσουμε ασφαλείς πίσω στη θάλασσα. Το Κέντρο δέχεται πάνω από 30 άρρωστες ή τραυματισμένες χελώνες κάθε χρόνο και περίπου 100 εθελοντές, από την Αττική αλλά και ολόκληρο τον κόσμο βοηθούν στην περίθαλψη και την απελευθέρωσή τους. Υποστήριξέ τους.

  Κάνε Δωρεά
Υποστήριξέ μας

Υιοθεσία μιας θαλάσσιας χελώνας

Η συμβολική υιοθεσία σας μεταφράζεται σε δράση με τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Βρισκόμαστε εκεί στις παραλίες ωοτοκίας και καταγράφουμε πραγματικές φωλιές, μαρκάρουμε χελώνες, βοηθάμε τα χελωνάκια να φθάσουν στη θάλασσα, από το 1983. Υιοθετείστε μια φωλιά, μία χελώνα «μητέρα», ένα χελωνάκι, ή προτιμήστε την υιοθεσία μίας από τις τραυματισμένες και άρρωστες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, καλύπτοντας τα έξοδα διατροφής και θεραπείας της για ένα μήνα.

Με κάθε υιοθεσία θα λάβετε το πιστοποιητικό υιοθεσίας σας σε εκτυπώσιμη μορφή. Επίσης, θα λαμβάνετε ηλεκτρονικά το ενημερωτικό δελτίο του ΑΡΧΕΛΩΝ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υιοθεσίες επικοινωνήστε στο τηλ. 210 5231342 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@archelon.gr γράφοντας στο θέμα τη λέξη ΥΙΟΘΕΣΙΑ.

Υιοθέτησε ένα χελωνάκι (30€)

Διάλεξε παραλία ανάμεσα σε Ζάκυνθο, Κυπαρισσιακό κόλπο, Κρήτη, νότια Πελοπόννησο και δώσε του όνομα. Εμείς θα σoυ στείλουμε ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας και πληροφορίες από τα πρώτα βήματα των νεοσσών στην παραλία. Απομακρύνουμε σκουπίδια και πλαστικά και βοηθάμε να κάνουν μια καλή αρχή στη ζωή!

Υιοθέτησε

Υιοθέτησε μια χελώνα «μητέρα» (50€)

Διάλεξε παραλία ανάμεσα σε Ζάκυνθο, Κυπαρισσιακό Κόλπο, Ρέθυμνο και εμείς θα σου στείλουμε ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας και πληροφορίες για την ωοτοκία των θηλυκών χελωνών. Παρακολουθούμε τον πληθυσμό τους και βοηθάμε το θαλάσσιο οικοσύστημα να παραμείνει υγιές.

Υιοθέτησε

Υιοθέτησε μια φωλιά Καρέττα (80€)

Διάλεξε την παραλία ωοτοκίας κι εμείς θα σου στείλουμε ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας και πληροφορίες για τις δράσεις προστασίας των φωλιών! Μια προστατευμένη φωλιά θα «δώσει» 70-110 χελωνάκια σε περίπου δύο μήνες. Μία νύχτα ή νωρίς την αυγή, τα μικρά χελωνάκια θα εκκολαφθούν και θα τρέξουν γρήγορα στη θάλασσα. Η ζωή συνεχίζεται.

Υιοθέτησε

Υιοθέτησε μια τραυματισμένη χελώνα (150€)

Έχει φτάσει τραυματισμένη ή άρρωστη στο Κέντρο Διάσωσης με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων από όλη την Ελλάδα. Έχει πολλές πιθανότητες να σωθεί και να συνεχίσει τη ζωή της στη φύση με τη δική σου βοήθεια. Κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας της για ένα μήνα κι εμείς θα σου στείλουμε ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας μαζί με πληροφορίες από τις δράσεις του Κέντρου Διάσωσης.

Υιοθέτησε
Υποστήριξέ μας
 1. Εταιρικές Δωρεές

  1. Κάθε χρόνο οι δράσεις μας κερδίζουν την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη πολλών πολιτών και επιχειρήσεων. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις πρόσφατες εταιρικές δωρεές που λάβαμε εδώ. Αν θέλετε ως εταιρεία να γίνετε υποστηρικτής επικοινωνήστε μαζί μας.

   Επικοινωνία
 2. Αγορά Δώρων / Εshop

  1. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε μοναδικά είδη για μικρούς και μεγάλους, φτιαγμένα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και σχεδιασμένα αποκλειστικά για τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

   Αγορά Δώρων / Εshop
 3. Εθελοντισμός

  1. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με αγάπη και σεβασμό για τη φύση, το περιβάλλον και τα ζώα. Μία ξεχωριστή ευκαιρία για εθελοντισμό δίνεται στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα, αλλά και στα καλοκαιρινά προγράμματα στη Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη, για να προστατευτούν οι χελώνες και τα μικρά χελωνάκια.

   Εθελοντισμός
Τι μπορείς να κάνεις

Γενικές πληροφορίες

Οι παραλίες χρειάζεται να παραμείνουν καθαρές από πλαστικά και άλλα σκουπίδια.

 1. Μην πετάς πλαστικά ή νάιλον αντικείμενα στη θάλασσα. Μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο στις χελώνες, που τα καταπίνουν καθώς νομίζουν ότι είναι μέδουσες, που αποτελούν τη βασική τροφή τους.

 2. Αν είσαι επισκέπτης σε παραλία ωοτοκίας σύναντησε τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και ακολούθησε τις γενικές οδηγίες για τους επισκέπτες προσεκτικά.

 3. Σε περίπτωση τραυματισμένης ή νεκρής χελώνας τηλεφώνησε στο Δίκτυο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ Tηλ: 6941 511 511 για να λάβεις τις αναγκαίες οδηγίες. Στείλε τις πληροφορίες σου με e-mail: rescue@archelon.gr.

 4. Σε περίπτωση που βρεις φωλιά ή χελωνάκια μπορείς να τηλεφωνήσεις στον ΑΡΧΕΛΩΝ Τηλ: +30 6932 640 949 και να στείλεις τα στοιχεία σου με e-mail: rescue.archelon@gmail.com, για να λάβεις οδηγίες και πληροφορίες. Δες επίσης τις σχετικές οδηγίες.

 5. Γίνε τοπικός εθελοντής στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα. Βοήθησε στη μεταφορά των τραυματισμένων χελωνών, στις ξεναγήσεις των επισκεπτών και των σχολείων και στη συντήρηση των υποδομών του Κέντρου.

 6. Γίνε εθελοντής του ΑΡΧΕΛΩΝ κατά την περίοδο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στα προγράμματα στη Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη. Περπάτησε στη παραλία, προστάτεψε φωλίες και χελωνάκια, ενημέρωσε τους επισκέπτες.

 7. Γίνε Υποστηρικτής του ΑΡΧΕΛΩΝ, κάνοντας αγορές από το e-shop, δωρεές και χορηγίες.

 8. Υιοθέτησε συμβολικά ένα χελωνάκι, μια μητέρα Καρέττα, μια φωλιά ή μία τραυματισμένη χελώνα.

 9. Μπορείς να επισκεφθείς το Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα (3η Μαρίνα Γλυφάδας, πίσω από τη στάση του ΤΡΑΜ «Παλαιό Δημαρχείο»).

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!