Γίνε εθελοντής

Γίνε εθελοντής

Εθελοντισμός στον ΑΡΧΕΛΩΝ

Καλώς ήρθες στα εθελοντικά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ!

Με τη βοήθειά σου, καταγράφουμε και προστατεύουμε τις θαλάσσιες χελώνες, τις φωλιές τους και τα χελωνάκια στις παραλίες ωοτοκίας, όπως επίσης περιθάλπουμε τραυματισμένες ή άρρωστες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης.

Προσκαλούμε ενθουσιώδη και αφοσιωμένα άτομα να συμμετέχουν σαν εθελοντές στις δράσεις μας. Διαβάστε παρακάτω για τις προϋποθέσεις και τα προγράμματα σε κάθε περιοχή.

Θέλεις να μας βοηθήσεις στις δράσεις μας; Το γοργόν και χάριν έχει! Συμπλήρωσε την αίτησή σου το συντομότερο.

Γίνε εθελοντής

Σημαντικές πληροφορίες

 • Τα Αγγλικά είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται σε όλα τα προγράμματα.
 • Μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 18 ετών, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις
 • Η εθελοντική εισφορά συμμετοχής καλύπτει το κόστος της διαμονής, έξοδα εκπαίδευσης και διοίκησης, ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος (μέχρι ένα όριο) καθώς και συνδρομή στον ΑΡΧΕΛΩΝ για το τρέχον έτος.
 • Εφαρμόζονται συγκεκριμένες πολιτικές σε θέματα ακυρώσεων συμμετοχής και αλλαγής ημερομηνιών
 • Σε όλα τα προγράμματα δίνεται δυνατότητα για πρακτική άσκηση φοιτητών από διάφορα ακαδημαϊκά πεδία.
 • Ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι συμμετοχής για συγκεκριμένο αριθμό από Ελληνόφωνους εθελοντές στα προγράμματα παρακολούθησης της ωοτοκίας
 • Άτομα με προηγούμενη εμπειρία μπορούν να κάνουν αίτηση για εθελοντές υπεύθυνους πεδίου
 • Εφαρμόζεται πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
 • Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τον COVID19 έξω από τα προγράμματά μας.
 • Θα απαντήσουμε στη αίτησή σας εντός 5 εργάσιμων ημερών.
Γίνε εθελοντής

Προϋποθέσεις για εθελοντές

 1. Οι αιτούντες πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών
 2. Πρέπει να είναι ικανοί να επικοινωνούν πολύ καλά στα Αγγλικά και να έχουν προσωπική ασφάλιση υγείας (ενεργό ΑΜΚΑ ή ιδιωτική ασφάλιση)
 3. Η ελάχιστη περίοδος συμμετοχής για τους Ελληνόφωνους στα προγράμματα είναι 3 εβδομάδες.
 4. Συνιστάται θερμά σε όλους τους εθελοντές να δηλώσουν συμμετοχή για περισσότερο χρόνο π.χ. για 4 εβδομάδες ή περισσότερο γιατί έτσι τα προγράμματα εφαρμόζονται με μεγαλύτερη επιτυχία
 5. Οι επιστρέφοντες εθελοντές είναι καλοδεχούμενοι γιατί βελτιώνουν την απόδοση της ομάδας με την εμπειρία τους
 6. Η κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου συνεισφέρει σημαντικά στην άνετη εκτέλεση των προγραμμάτων.
 7. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν πολύ καλή υγεία και σωματική κατάσταση, καθώς τα προγράμματα περιλαμβάνουν απαιτητικά καθήκοντα και όρους διαμονής.
 8. Οι αιτούντες πρέπει να επιβεβαιώσουν την αποδοχή και συμφωνία τους ότι η εφαρμογή μέτρων εναντίον της διάδοσης του COVID-19 είναι υποχρεωτική στα προγράμματα. Τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή βασίζονται στην εμπειρία του 2020 & 2021. Τονίζεται ότι νέοι κανονισμοί που επηρεάζουν επιχειρησιακά τα προγράμματα μπορεί να τεθούν σε ισχύ οποτεδήποτε από τις αρμόδιες εθνικές αρχές. Οι κανονισμοί αυτοί θα πρέπει να εφαρμοστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακολουθώντας τις οδηγίες των Υπεύθυνων κάθε Προγράμματος.
 9. Οι εθελοντές επιλέγονται σε προσωπική βάση. Ομάδες με περισσότερα από 2 άτομα δεν γίνονται δεκτά στο ίδιο πρόγραμμα για την ίδια χρονική περίοδο.
 10. Η συμμετοχή στα προγράμματα θα επιτραπεί μόνο στα άτομα που έχουν λάβει επιβεβαίωση με email από τον ΑΡΧΕΛΩΝ ότι έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των εντύπων που αναφέρονται στην επιστολή αποδοχής τους.
 11. Η διαδικασία αίτησης ακολουθείται σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα:
  1. Συμπλήρωση και υποβολή της επίσημης on-line αίτησης προς τον ΑΡΧΕΛΩΝ
  2. Λήψη της επιστολής αποδοχής από τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Η επιστολή περιλαμβάνει κατάλογο επιπλέον προαπαιτούμενων που πρέπει να υποβληθούν μέσα σε 30 ημέρες, δηλαδή ιατρικού πιστοποιητικού, φωτογραφίας μεγέθους διαβατηρίου, αποδεικτικού αποστολής της εισφοράς και δύο υπογεγραμμένων εντύπων συμμετοχής.
  3. Λήψη επιβεβαίωσης από τον ΑΡΧΕΛΩΝ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μετά την υποβολή όλων των προ απαιτούμενων εντύπων από το εθελοντή και την τακτοποίηση της εισφοράς συμμετοχής.
  4. Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των στοιχείων άφιξης στο πρόγραμμα από τον εθελοντή προς τον ΑΡΧΕΛΩΝ, το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από 5 εργάσιμες ημέρες πριν την αναμενόμενη άφιξη.
 12. Οι εθελοντές πρέπει να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό κατασκήνωσης (υπνόσακο, σκηνή, φακό, ξυπνητήρι κλπ.)
 13. Οι εθελοντές πρέπει να είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε κοινή διαβίωση, να ζήσουν και να προσφέρουν υπηρεσίες σε μέρη μοναχικά ή και σε μέρη με πολυκοσμία, συχνά σαν μέλη μικρών ομάδων και συνήθως σε σκληρές συνθήκες διαβίωσης. Παρόλο που δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, είναι απαραίτητο να είναι ικανοί να ζήσουν και να συνεργαστούν με ανθρώπους διαφορετικής νοοτροπίας και προέλευσης.
 14. Οι εθελοντές εκπαιδεύονται και επιβλέπονται από τους Υπεύθυνους Πεδίου και έμπειρους Υπεύθυνους προγραμμάτων. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν σε κάθε καθήκον του προγράμματος.
 15. Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι ικανοί να λειτουργήσουν σαν μέλη μικρών ομάδων και να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους με υπευθυνότητα. Τα καθήκοντα οργανώνονται και μοιράζονται από τους Υπεύθυνους Πεδίου και μπορεί να περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα, βάρδιες νυκτερινές ή βάρδιες πολύωρες μέσα στην ημέρα.
 16. Κάποιες φορές η δράση γίνεται μέσα στη ζέστη στην ύπαιθρο, είναι πολύωρη (φθάνει μέχρι και 6 ώρες) και περιλαμβάνει περπάτημα για μεγάλες αποστάσεις ή ανηφόρες και κατηφόρες για να φτάσει κανείς σε συγκεκριμένες παραλίες. Με ένα μέσο επίπεδο αντοχών αυτό είναι δυνατό αλλά θα πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για απαιτητική και κουραστική δράση. Με τη σωστή στάση και τη σωστή ομάδα, υπάρχει μεγάλο περιθώριο να περάσει κανείς υπέροχα!
 17. Ελεύθερος χρόνος οργανώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του προγράμματος σε μισές ή ολόκληρες ημέρες και είναι συνήθως 3 ημέρες ρεπό ανά περίοδο 4 εβδομάδων, που δεν μπορούν να είναι συνεχόμενες.

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!