Βοηθοί περίθαλψης

Γίνε εθελοντής

Βοηθοί περίθαλψης

Γίνε Βοηθός Περίθαλψης στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ!

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ- Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ιδρύθηκε το 1983, είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Διεξάγει κάθε χρόνο εθελοντικά προγράμματα για την προστασία των θαλασσίων χελωνών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 500 εθελοντές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν ετησίως στα εθελοντικά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ. Κάθε χρόνο συνάπτουμε συμφωνίες πρακτικής άσκησης με 70 Πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Οι Βοηθοί περίθαλψης είναι εθελοντές που συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις διάσωσης και περίθαλψης των τραυματισμένων ή άρρωστων θαλάσσιων χελωνών, διαμορφώνουν το εβδομαδιαίο και καθημερινό πρόγραμμα των εθελοντών στο Κέντρο Διάσωσης και επιβλέπουν την εφαρμογή του.

  • Ένας πολύ μικρός (2-4) αριθμός έμπειρων και ικανών εθελοντών επιλέγεται κάθε χρόνο για τις θέσεις Βοηθών Περίθαλψης στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής.
  • Αιτήσεις γίνονται δεκτές όλο το χρόνο και μπορούν να αφορούν τo τρέχον έτος ή/ και το πρώτο εξάμηνο του επόμενου.
  • Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί κατά την άφιξη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών.
  • Πρακτική άσκηση από Πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς γίνεται δεκτή Δείτε όλες τις προϋποθέσεις, την περιγραφή των καθηκόντων και τις παροχές στον σύνδεσμο παρακάτω.

Τοποθεσία: Γλυφάδα, Αττική

Περίοδος Συμμετοχής & Πληροφορίες: 6 μήνες για εθελοντές που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Κέντρο Διάσωσης και τουλάχιστον 3 μήνες για άτομα που έχουν προηγούμενη εθελοντική εργασία στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ. Ο ρόλος των Βοηθών Περίθαλψης δεν περιλαμβάνει έξοδα συμμετοχής. Παρέχεται κοινόχρηστη διαμονή στο Κέντρο Διάσωσης, καθώς και ασφάλιση ατυχημάτων (μέχρι ένα ορισμένο ποσό). Συνεισφορά στα έξοδα διατροφής θα γίνει από τον ΑΡΧΕΛΩΝ (μέχρι ένα ορισμένο ποσό).

Η εκπαίδευση και η επίβλεψη των Βοηθών περίθαλψης γίνεται με την ευθύνη της Υπεύθυνης Δικτύου Διάσωσης και Περίθαλψης. Η συνεργασία μεταξύ των βοηθών και του προσωπικού του Κέντρου είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του.

Προκειμένου να γίνει καλός σχεδιασμός των συμμετοχών, θα πρέπει να τηρηθούν οι παρακάτω προθεσμίες στις αιτήσεις.

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!