Περιοχές Δράσης

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ πραγματοποιεί προγράμματα προστασίας για τη θαλάσσια χελώνα στην Πελοπόννησο, Ζάκυνθο και Κρήτη καθώς και περιθάλπει άρρωστες και τραυματισμένες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα, Αττική.

Περιοχές προγραμμάτων

Ανακάλυψε όλες τις περιοχές

Περιοχές προγραμμάτων

Χάρτης Περιοχών Δράσης

Οι περιοχές που εκτελούνται μόνιμα ή εποχιακά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ φαίνονται στον παρακάτω χάρτη.

Περιοχές προγραμμάτων

Εθνικό δίκτυο διάσωσης

  1. Στοιχεία για τις θαλάσσιες χελώνες (παρουσία, ωοτοκία, κλπ.) συλλέγονται από όλο τον θαλάσσιο και παράκτιο χώρο της Ελλάδας μέσω τοπικών συλλόγων, ψαράδων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, ερευνητικών ιδρυμάτων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς και μέσω του Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

    Οι δράσεις μας
  2. Όταν βρεθεί νεκρή ή τραυματισμένη χελώνα τα μέλη του Δικτύου Διάσωσης Θαλασσίων χελωνών φροντίζουν ώστε να ενημερωθεί άμεσα η πλησιέστερη λιμενική αρχή και έρχονται σε επαφή με το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

    Στην αρχή του 2022 υπήρχαν ήδη 30 θαλάσσιες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης και μέσα στη χρονιά έφθασαν άλλες 33 τραυματισμένες ή άρρωστες. Από αυτές, 32 απελευθερώθηκαν μετά την αποθεραπεία τους.

    Διάσωση & περίθαλψη

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!