Αν είσαι εκπαιδευτικός ή συντονίζεις κάποια ομάδα

Τι μπορείς να κάνεις

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Από το 1985 ο ΑΡΧΕΛΩΝ διεξάγει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό έργο σε όλη την Ελλάδα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, βασισμένο στους σύγχρονους παιδαγωγικούς κανόνες. Έτσι η Καρέττα έγινε το γνωστότερο από τα άγρια ζώα της πατρίδας μας και το σύμβολο της ζωής που απειλείται με εξαφάνιση.

Στόχος των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της θαλάσσιας χελώνας, να κάνουν κατανοητές τις βασικές λειτουργίες της φύσης και τη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτή, θεωρώντας κοινή παραδοχή ότι «όλοι μοιραζόμαστε την ίδια γη». Τα προγράμματα πραγματοποιούνται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη και εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Α. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ

 1. 1. Δια ζώσης ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης

  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών» προσφέρεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δια ζώσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Γλυφάδα Αττικής.

  Στο Κέντρο Διάσωσης θα υποδεχθούμε την ομάδα σoυ σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για εκπαίδευση. Εδώ θα ξεναγηθείτε στις δεξαμενές περίθαλψης των χελωνών και στον εκθεσιακό χώρο, θα μάθετε τις ιστορίες τους, θα παρακολουθήσετε παρουσίαση για τη βιολογία της θαλάσσιας χελώνας και τους κινδύνους που την απειλούν, θα συζητήσετε και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

  Το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 75 λεπτών. Υπάρχει πρόσβαση σε αμαξίδια.

  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ηλεκτρονική κράτηση εδώ.

  Δείτε τον Οδηγό Προετοιμασίας Εκπαιδευτικής Επίσκεψης στο Κέντρο Διάσωσης Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023-2024

  Αν έχετε απορίες ή χρειαστείτε βοήθεια επικοινωνήστε στο 6932640949 (Δευτέρα - Παρασκευή 13:00 - 15:00), email: education@archelon.gr

  Κλείσε Θέση
 2. 2. Διαδικτυακή ξενάγηση (για σχολεία εκτός Αττικής)

  Για τα σχολεία εκτός Αττικής υπάρχει δυνατότητα Διαδικτυακής Ξενάγησης στο Κέντρο Διάσωσης.

  Στη διαδικτυακή ξενάγηση θα περιηγηθείτε τις εξωτερικές δεξαμενές αποκατάστασης και, το θερμοκήπιο με τις τραυματισμένες χελώνες. Θα μάθετε τις ιστορίες τους και θα παρατηρήσετε τις ακτινογραφίες και τα αντικείμενα που προκάλεσαν τον τραυματισμό τους. Θα συζητήσετε και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

  Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 60 λεπτά.

  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ηλεκτρονική κράτηση εδώ.

  Δείτε τον Οδηγό Προετοιμασίας της Διαδικτυακής Ξενάγησης στο Κέντρο Διάσωσης.

  Αν έχετε απορίες ή χρειαστείτε βοήθεια επικοινωνήστε στο 6932640949 (Δευτέρα - Παρασκευή 13:00 - 15:00), email: education@archelon.gr

  Κλείσε Θέση

Β. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΩΟΤΟΚΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξενάγηση σε παραλία ωοτοκίας θαλάσσιων χελωνών» προσφέρεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων δια ζώσης τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο στον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη στη Μεσσηνία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το κλείσιμο ραντεβού στο τηλ. 6932640949 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 13:00), email: education@archelon.gr

 1. Γ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι εκπαιδευτικές εκδόσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ προσφέρονται σε εκπαιδευτικούς και ομάδες που συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητές μας. Αυτή την περίοδο είναι διαθέσιμα :

  • το πακέτο "Η θάλασσα, η χελώνα κι Εγώ" που περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και τη συμμετοχή του ανθρώπου με οδηγίες, δραστηριότητες και αφήγηση σειράς εικόνων σε USB stick

  • το πακέτο "Με τις χελώνες στη θάλασσα" που περιλαμβάνει δραστηριότητες με φύλλα εργασίας για παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου σχετικά με την οικολογία των θαλάσσιων χελωνών με οδηγίες για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές.

  Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, τα έξοδα βαρύνουν τον αποδέκτη. Πληροφορίες στο τηλ. 6932640949 (Δευτέρα - Παρασκευή 12:30 - 15:00), email: education@archelon.gr

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!