Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης

Τι μπορείς να κάνεις

Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης

Στο Κέντρο Διάσωσης φθάνουν περίπου 70 τραυματισμένες ή άρρωστες θαλάσσιες χελώνες κάθε χρόνο, που διασώζονται στις Ελληνικές θάλασσες. Στις εγκαταστάσεις του γίνεται η περίθαλψη και η αποκατάσταση των χελωνών και από εκεί οργανώνεται η επιστροφή τους στη θάλασσα. Η λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Διάσωσης στηρίζεται σε ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, εθελοντές που είναι κάτοικοι Αττικής και εθελοντές από όλον τον κόσμο.

Που θα μας βρείτε:

3η Μαρίνα Γλυφάδας 16675 (στάση ΤΡΑΜ «Παλαιό Δημαρχείο»), Αθήνα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 8982600 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00-17:00) και στο email: rc.officer@archelon.gr.

  1. 1. Ελεύθερη είσοδος του κοινού χωρίς κράτηση

    Χωρίς κράτηση Δευτέρα - Παρασκευή 13.00 - 15.00 και κάθε Σαββατοκύριακο 11:00 - 17:00 (Ελληνικά και Αγγλικά).

    Υπάρχει δυνατότητα σύντομης επίσκεψης/ενημέρωσης από εθελοντή (μέχρι 15 λεπτά- Ελληνικά και Αγγλικά). Υπάρχει μερική πρόσβαση σε αμαξίδια (κατάστρωμα παρατήρησης και τουαλέτα).

  2. 2. ARCHELON’s SEA TURTLE RESCUE TOUR

    Η δραστηριότητα ARCHELON’s SEA TURTLE RESCUE TOUR είναι διαθέσιμη κατόπιν κράτησης, για ομάδες από 1-8 άτομα (παιδιά κάτω των 4 ετών συμμετέχουν δωρεάν) που θα κάνουν μία δωρεά περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας για 10 ημέρες (50 Ευρώ).

    Η περιήγηση γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα, εκτός του ωραρίου ελεύθερης εισόδου, στα Ελληνικά και τα Αγγλικά και είναι κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά. Διαρκεί 45 λεπτά και περιλαμβάνει πληροφορίες για τις θαλάσσιες χελώνες, τη διάσωση, την περίθαλψη και την προστασία τους στις παραλίες ωοτοκίας. Υπάρχει μερική πρόσβαση σε αμαξίδια (υπόστεγο παρατήρησης και τουαλέτα).

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!