Επίσκεψη σε παραλία ωοτοκίας

Τι μπορείς να κάνεις

Επίσκεψη σε παραλία ωοτοκίας

Αν βρίσκεστε κοντά στις παραλίες των Χανίων, του Ρεθύμνου, της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο με τους εθελοντές μας σε μία παραλία ωοτοκίας! Η δραστηριότητα αυτή είναι διαθέσιμη κατόπιν κράτησης για ομάδες από 1-8 άτομα (παιδιά κάτω των 4 ετών δωρεάν) που θα υιοθετήσουν ένα χελωνάκι (30€). Ο περίπατος γίνεται με συγκεκριμένη διαδρομή και σε συγκεκριμένες ώρες καθημερινά στα ελληνικά και στα αγγλικά. Διαρκεί 30'-45' λεπτά και περιλαμβάνει πληροφορίες για τις θαλάσσιες χελώνες και την προστασία τους στην παραλία ωοτοκίας.

Αυτός ο περίπατος είναι μέρος του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του ΑΡΧΕΛΩΝ και στοχεύει στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ερμηνείας ως εργαλείο διατήρησης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις παραλίες που φωλιάζουν, τους αμμόλοφους και τις σωστές αλληλεπιδράσεις ανθρώπου - θαλάσσιας χελώνας.

 1. ΧΑΝΙΑ

  Περπατήστε κατά μήκος ενός τμήματος της παραλίας ωοτοκίας των Χανίων, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και το έργο μας για την προστασία τους και τη διατήρηση του βιοτόπου τους.

  Ανακάλυψε περισσότερα
 2. Koroni nesting beach
  ΚΟΡΩΝΗ

  Περπατήστε σε αυτό το μοναδικό παραλιακό μονοπάτι στην παραλία Ζάγκα – Μεμί της Μεσσηνίας, όπου θα μάθετε για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και το έργο μας για τη διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας.

  Ανακάλυψε περισσότερα
 3. ΡΕΘΥΜΝΟ

  Περπατήστε κατά μήκος ενός τμήματος της παραλίας ωοτοκίας του Ρεθύμνου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και το έργο μας για τη διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας.

  Ανακάλυψε περισσότερα
 4. ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

  Περπατήστε κατά μήκος ενός τμήματος της παραλίας ωοτοκίας στο Μαυροβούνι Λακωνίας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και το έργο μας για τη διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας.

  Ανακάλυψε περισσότερα
 5. ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

  Περπατήστε σε αυτό το μοναδικό παραλιακό μονοπάτι από τον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη μέχρι την παραλία ωοτοκίας, όπου θα μάθετε για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και το έργο μας για τη διατήρηση της θαλλάσιας χελώνας.

  Ανακάλυψε περισσότερα
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!