ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Νέα του Κέντρου Διάσωσης

Αναβολή των προγραμματισμένων επισκέψεων στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για τις 2 επόμενες εβδομάδες

Στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα λαμβάνονται μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Το Κέντρο Διάσωσης θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι τις 25 Μαρτίου 2020.

Ο Δημήτρης Φυτίλης, Υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης, μας ενημερώνει: « Είναι γνωστό ότι η επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών γίνεται σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Όμως θεωρήσαμε σωστό να αναβληθούν οι προγραμματισμένες επισκέψεις και το Κέντρο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό τις επόμενες 2 εβδομάδες, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, του προσωπικού και των εθελοντών μας».

Στην Ελλάδα έχουν τεθεί σε εφαρμογή και νέα προληπτικά μέτρα από χθες, 10 Μαρτίου 2020 που αφορούν την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών μονάδων και χώρων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για 2 εβδομάδες. Στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ λαμβάνονται όλα τα μέτρα που συνιστώνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές. Επίσης έχει καταρτιστεί σχέδιο συνεχούς παρακολούθησης και αντιμετώπισης της πιθανότητας παρουσίασης κρούσματος μεταξύ του προσωπικού και των εθελοντών, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών.

«Κύρια φροντίδα μας είναι η προφύλαξη της υγείας των εθελοντών που συνεισφέρουν στη λειτουργία του Κέντρου”, μας αναφέρει η Θεώνη Καρκούλια, Υπεύθυνη εθελοντών. «Για καλή μας τύχη, μέχρι τώρα όλοι είναι καλά στην υγεία τους, κανείς τους δεν έχει ταξιδέψει σε περιοχή με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού και κανείς δεν έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα».

Ανάλογη προετοιμασία γίνεται για τα προγράμματα προστασίας του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών σε Ζάκυνθο, Κρήτη και Πελοπόννησο, που θα αρχίσουν το Μάιο. Ελπίζουμε μέχρι τότε ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις σ αυτό το θέμα που απασχολεί όλο τον πλανήτη.


 

Navigation

Social Media