19/01/2018

Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2017)?

Η εθελόντρια μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017.

«Οποιαδήποτε δουλειά καλοκαμωμένη που έχει γίνει από ένα άτομο πλήρως αφιερωμένο είναι πάντα πηγή έμπνευσης». Carlos Ghosn

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-oktwbrios-noembrios-2017-massimosnoeck.jpg

Χελωνο-ενημέρωση

Αφίξεις

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-oktwbrios-noembrios-2017-Minodora.jpg

Η «Joufflu» (της οποίας το όνομα σημαίνει «παχουλά μάγουλα» στα γαλλικά), έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 13 Οκτωβρίου 2017. Αυτή η καρέτα με μήκος καβουκιού 84,5εκ. και βάρος 69κιλά, είχε καταπιεί δυο αγκίστρια και πετονιά. Η πετονιά αφαιρέθηκε με επιτυχία και (με βάση τις ακτίνες Χ) τα δυο αγκίστρια περνούν φυσιολογικά μέσα από το σώμα της. Αναρρώνει καλά και σύντομα αναμένεται να απελευθερωθεί. Η χελώνα διασώθηκε και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το Wildlife Sense της Κεφαλονιάς. Πολλές ευχαριστίες στην ομάδα για την συνεχιζόμενη συνεργασία με το Κέντρο Διάσωσης.

Στις 14 Οκτωβρίου 2017, το «Σοφάκι» βρέθηκε να κολυμπάει σε ρηχά νερά στην κοντινή παραλία του Αγ. Κοσμά. Η καρέτα με μήκος καβουκιού 36,5εκ. και βάρος 33,5κιλά έχει τραύματα στο καβούκι στην αριστερή πλευρά του σώματος που δυστυχώς έχουν επηρεάσει το αριστερό πίσω πτερύγιό της. Αυτή η ίδια χελώνα είχε αρχικά φτάσει στο Κέντρο Διάσωσης στις 15 Φεβρουαρίου 2017, με σοβαρά τραύματα στο πρόσθιο αριστερό πτερύγιο κατά πάσα πιθανότητα προκληθέν από μπλέξιμο με πετονιά. Λόγω του προχωρημένου σταδίου μόλυνσης/σήψης, το πτερύγιο είχε χρειαστεί να ακρωτηριαστεί. Ταυτόχρονα αφαιρέθηκε ένα αγκίστρι. Η χελώνα ανέκτησε τις δυνάμεις της και απελευθερώθηκε στις 29 Ιουλίου 2017 από σκάφος στο Σαρωνικό Κόλπο κοντά στο Σούνιο. Τα τωρινά τραύματα της φαίνεται να έχουν προκληθεί από σύγκρουση με σκάφος. Τα περισσότερα επουλώνονται εκτός από το οπίσθιο αριστερό πτερύγιο. Φαίνεται ότι οι μύες σ’ εκείνο το σημείο τραυματίστηκαν απ’ τη προπέλα του σκάφους. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμβουλεύεται κτηνιάτρους απ’ το εξωτερικό για να δει αν αυτό διορθώνεται χειρουργικά.

Στις 22 Οκτωβρίου 2017, η «Νεφέλη» έφθασε στο Κέντρο Διάσωσης από την Εύβοια. Η καρέτα, με μήκος καβουκιού 36,5εκ. και βάρος 12,5κιλά είχε καταπιεί ένα αγκίστρι που αφαιρέθηκε χειρουργικά. Η ανάρρωση πάει καλά.

Στις 30 Οκτωβρίου 2017, ο «Άρης» έφτασε από την Κέρκυρα. Η αρσενική καρέτα μήκους καβουκιού 49,5εκ. και βάρους 49κιλά, έχει πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι σκόπιμα προκληθέν από άνθρωπο. Το τραύμα είναι τόσο φοβερό ώστε ο εγκέφαλος της χελώνας είναι εκτεθειμένος. Γίνεται ότι είναι δυνατόν για να φροντιστεί το τραύμα αλλά η χελώνα δεν αναμένεται να επιβιώσει.

Η «Crystal», μια θηλυκή καρέτα, έφτασε από τη Πρέβεζα στις 30 Οκτωβρίου 2017. Η χελώνα, βάρους 34κιλά και μήκους καβουκιού 69εκ. έχει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι σκόπιμα προκληθέν από άνθρωπο και μάλλον δεν θα ζήσει. Δυστυχώς πολλές από τις χελώνες με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι προέρχονται από αυτή τη περιοχή.

Στις 21 Νοεμβρίου 2017 μια θηλυκή καρέτα, «Ηλιάννα» έφτασε από τη Σαλαμίνα στο Κέντρο Διάσωσης. Η χελώνα, με μήκος καβουκιού 73εκ. και βάρος 45 κιλά, είχε τραύμα στο κεφάλι σκόπιμα προκληθέν από ανθρώπινη ενέργεια. Δυστυχώς η χελώνα απεβίωσε λίγο αφού έφτασε εξαιτίας των τραυμάτων της.

Απελευθερώσεις

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-oktwbrios-noembrios-2017-oct_nov2017releases.jpg

Με χαρά αναφέρουμε ότι, κατά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2017, 11 χελώνες που περιθάλπηκαν στο Κέντρο Διάσωσης ανάρρωσαν επιτυχώς και απελευθερώθηκαν στη θάλασσα στις 6 Οκτωβρίου 2017.

Η «Babylon» είχε φτάσει από το Λαύριο στις 17 Ιανουαρίου 2016 με ελαφρά τραύματα στο καβούκι και ένα σπασμένο πτερύγιο. Η υγεία της αποκαταστάθηκε και απελευθερώθηκε από τη παραλία στη Κακιά Θάλασσα.

Η «Εύα», μια καρέτα που είχε φτάσει στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 από τη Καλαμαριά, με τραύματα από σύγκρουση με σκάφος και τραύμα στο κεφάλι οφειλόμενο σε ανθρώπινη ενέργεια, απελευθερώθηκε από σκάφος στη θάλασσα κοντά στη Κυπαρισσία στις 6 Οκτωβρίου 2017.

Η «Ύδρα» είχε διασωθεί στη Πύλο και έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 16 Απριλίου 2017 με τραύματα στα πτερύγια και το λαιμό. Ανάρρωσε και απελευθερώθηκε από σκάφος στη θάλασσα κοντά στη Κυπαρισσία στις 6 Οκτωβρίου 2017.

Η «Ρίκα» έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 22 Ιουλίου 2017 από τη Νάξο με τραύμα στο κεφάλι προκληθέν από σκόπιμη ανθρώπινη ενέργεια. Η χελώνα είχε διασωθεί από μέλη της Ομάδας Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, τα οποία παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στη χελώνα προτού τη στείλουν στο Κέντρο Διάσωσης για θεραπεία. Η χελώνα ανάρρωσε και γύρισε στη Νάξο για απελευθέρωση στο Liana Hotel Beach στον Αγ. Προκόπη στις 7 Οκτωβρίου 2017. Η Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου έχει αναρτήσει 2 βίντεο για την απελευθέρωση τα οποία μπορείτε να δείτε στο https://www.youtube.com/watch?v=BqXJeX2v_wQ και https://www.youtube.com/watch?v=TokWnOlsgy8.

Πολλές ευχαριστίες στη Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου για τη διάσωση αυτής της χελώνας και τη συνεχιζόμενη συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η «Ακέσο», μια θηλυκή καρέτα, έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 16 Μάϊου 2017 από το Ρέθυμνο Κρήτης. Είχε τραύματα προκληθέντα από θήρευση φωκιών. Ανάρρωσε επιτυχώς και απελευθερώθηκε πίσω στη θάλασσα από τη παραλία της Κακιάς Θάλασσας στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Ο «Βαγγέλης» σώθηκε από την ομάδα Wildlife Sense της Νάξου κι έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 20 Σεπτεμβρίου 2017. Είχε καταπιεί 2 αγκίστρια και πετονιά. Θεραπεύτηκε με επιτυχία, ανάρρωσε και απελευθερώθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2017 από τη παραλία της Κακιάς Θάλασσας.

Ο «Πάνος» είχε φτάσει από τη Λάρισα, έχοντας καταπιεί αγκίστρι στις 16 Αύγουστου 2017. Θεραπεύτηκε επιτυχώς και απελευθερώθηκε στη θάλασσα από σκάφος στο Πόρτο Ράφτη στις 31 Οκτωβρίου 2017. Ευχαριστίες στην Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη για τη βοήθειά του στην απελευθέρωση του «Πάνου» και δυο άλλων χελωνών τον Οκτώβριο.

Ο «Αντώνης/Τόνυ», μια αρσενική καρέτα που είχε καταπιεί αγκίστρι και πετονιά και είχε και είχε και τραύματα από μπλέξιμο με δίχτυ, έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 20 Αυγούστου 2017 από τη Κέρκυρα. Η χελώνα είχε διασωθεί και δεχτεί τις πρώτες βοήθειες από την ομάδα Wildlife Sense προτού μεταφερθεί στο Κέντρο Διάσωσης. Η χελώνα θεραπεύτηκε επιτυχώς, ανάρρωσε και απελευθερώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017 στη θάλασσα από σκάφος στο Πόρτο Ράφτη. Πολλές ευχαριστίες στην ομάδα Wildlife Sense για τη συνεχιζόμενη συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ και την Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη που μας βοήθησαν να απελευθερώσουμε τον «Αντώνη/Τόνυ» και τις δυο άλλες χελώνες τον Οκτώβριο.

Η «Αλκυώνη» έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 από τη διπλανή Εύβοια και είχε καταπιεί πετονιά. Θεραπεύτηκε, ανάρρωσε επιτυχώς και απελευθερώθηκε από σκάφος στη θάλασσα στο Πόρτο Ράφτη στις 31 Οκτωβρίου 2017. Ευχαριστούμε πολύ την Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη για τη συνεχιζόμενη συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

Ο «Παύλος», μια καρέτα με φρικτή πληγή στο λαιμό (κάποιος είχε προσπαθήσει να την αποκεφαλίσει) και τραύμα στο δεξί μάτι, έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 από την Αμοργό. Παρά τη σοβαρότητα του τραύματος, ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και επουλώθηκε. Η χελώνα ανάρρωσε και απελευθερώθηκε στη παραλία στη Κακιά Θάλασσα στις 23 Νοεμβρίου 2017.

Η «Αμαλία (Helios)», μια καρέτα με τραύματα στο κεφάλι σκόπιμα προκληθέντα από άνθρωπο έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης από τη Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουλίου 2017. Η χελώνα αρχικά είχε οδηγηθεί στη Μονάδα Εξωτικών και Άγριων Ζώων (επικεφαλής της οποίας είναι η Ν. Κομνηνού) της Κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε λεπτομερής εργαστηριακή και κλινική εξέταση προτού σταλεί στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για νοσηλεία. Αφού ανάρρωσε, απελευθερώθηκε πίσω στη θάλασσα από τη παραλία Κακιά Θάλασσα στις 29 Νοεμβρίου 2017. Ευχαριστίες στη κυρία Κομνηνού και τους συνεργάτες της που φρόντισαν τη χελώνα και στην Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη που βοήθησαν στην απελευθέρωση της «Αμαλία (Helios)».

Ευχαριστούμε:

Όλους τους ανθρώπους, ομάδες προστασίες ζώων, μέλη του Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, Λιμενική Αστυνομία, ανθρώπους που ενδιαφέρονται και βοηθούν στην απελευθέρωση και φροντίδα των τραυματισμένων αυτών ζώων.

Τους αφοσιωμένους ντόπιους εθελοντές που συντηρούν τον εξοπλισμό, ανέσεις, εγκαταστάσεις/βαγόνια, το χώρο του Κέντρου Διάσωσης.

Τους επισκέπτες του Κέντρου Διάσωσης για τη στήριξη και το ενδιαφέρον στη βοήθεια των χελωνών που κινδυνεύουν.

Γνωρίζετε ότι...

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-oktwbrios-noembrios-2017-massimosnoeck2.jpg

Προγραμματισμένες απελευθερώσεις έχουν αναρτηθεί στο facebook του ΑΡΧΕΛΩΝ. Οι απελευθερώσεις των χελωνών είναι ανοιχτές στο κοινό και είναι θαυμάσιο κάποιος να συμμετέχει, ότι ηλικία κι αν έχει.

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-septembrios-2015-JoanneStournara3.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  02/02/2024

  Οι θαλάσσιες χελώνες στους Ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας

  Στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα των Υγροτόπων, αυτών των ευάλωτων περιοχών του πλανήτη που αποτελούν καταφύγιο για τα αποδημητικά πουλιά, αλλά και για πολλά άλλα είδη άγριων ζώων, μεταξύ των οποίων και οι θαλάσσιες χελώνες.

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  24/01/2024

  Γιατί τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι διεθνή;

  Τα προγράμματα προστασίας για τη θαλάσσια χελώνα του ΑΡΧΕΛΩΝ οργανώνονται με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών που φθάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από πιο μακρινά μέρη όπως την Ν.Κορέα, την Αυστραλία και την Κολομβία. Η χρήση της αγγλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια των εργασιών στο πεδίο ή των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης του κοινού και στις οργανωμένες κατασκηνώσεις που διαμένουν οι εθελοντές, είναι απαραίτητη για τα προγράμματα.

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  23/01/2024

  Κοινό ΔΤ: Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

  Η δημοσιοποίηση της διαφαινόμενης πρόθεσης της Κυβέρνησης να διευρύνει, έστω και μεταβατικά, την εκτός σχεδίου δόμηση έχει προκαλέσει οξείες αντιδράσεις – πράγμα αξιοσημείωτο για σχέδιο νόμου που δεν έχει καν ακόμα δημοσιευθεί. Αυτό και μόνο δείχνει ότι σημαντικό τμήμα της κοινωνίας είναι αντίθετο στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της ελληνικής υπαίθρου και στην ανεξέλεγκτη και άναρχη διεύρυνση των οικισμών.

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  17/01/2024

  Ένα ιδιαίτερο νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες με δεξαμενές και εντυπωσιακά παλιά βαγόνια τρένου έχει στήσει εδώ και 30 χρόνια ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα

  Χελώνες συνδεδεμένες με φιάλες ορού ή μπανταρισμένες με επιδέσμους, δεξαμενές περίθαλψης και δεξαμενές αποκατάστασης με ειδικό περιβαλλοντικό εμπλουτισμό, θερμοκήπια ανάρρωσης, αλλά και… ανακαινισμένα βαγόνια του ΟΣΕ!

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  15/01/2024

  Θέσεις Βοηθών για τα προγράμματα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2024

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτες με θέληση και ενθουσιασμό για την προστασία της φύσης για την υλοποίηση των προγραμμάτων προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2024.

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  05/01/2024

  Τι έγινε στον κόσμο του ΑΡΧΕΛΩΝ το 2023;

  Παγκόσμιο ρεκόρ αναπαραγωγικής ζωής για θαλάσσια χελώνα και 40 χρόνια δράσης ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία της χελώνας είναι κάποιες στιγμές που γιορτάσαμε φέτος όλοι μαζί. Τι έγινε λοιπόν στον κόσμο του ΑΡΧΕΛΩΝ το 2023;

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/12/2023

  Η ανάληψη ευθύνης για το περιβάλλον δίνει νόημα στη ζωή μας

  «Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι μια ευκαιρία, όχι μόνο για τα ζώα και το οικοσύστημα, αλλά και για μας τους ίδιους που συμμετέχουμε στο Σύλλογο και για την κοινωνία μέσα στην οποία δρούμε». Ο Θωμάς Αράπης, Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μιλά για την προσπάθεια που κάνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ αλλά και για το τι ελπίζει ότι θα φέρει το αύριο.

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  20/12/2023

  19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

  Οι συνυπογράφουσες 19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πρόταση που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μείωση του προστατευτικού καθεστώτος του λύκου στη Σύμβαση της Βέρνης και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει την πρόταση αυτή στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος.

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  20/12/2023

  Σαράντα χρόνια μετά: Ο κόσμος του ΑΡΧΕΛΩΝ σήμερα

  Ο Θωμάς Αράπης, Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου δίνει το στίγμα του ΑΡΧΕΛΩΝ σήμερα. «Στις καθημερινές μας δραστηριότητες συναντάμε, εκτός από πολλές χελώνες, και πάρα πολλούς ανθρώπους που βοήθησαν και βοηθούν.. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουν όλοι όσοι εργάζονται και εκπροσωπούν το σύλλογο εκεί έξω, στα εύκολα και τα δύσκολα »

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  15/12/2023

  Ευχές από επώνυμους «χελωνάδες» του εξωτερικού!

  Συνεργάτες και μέλη της επιστημονικής κοινότητας από όλον τον κόσμο στέλνουν το μήνυμά τους για τα 40 χρόνια ΑΡΧΕΛΩΝ

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  14/12/2023

  Το παρελθόν έχει αξία αν γίνει φάρος που φωτίζει στο μέλλον

  Ο Θωμάς Αράπης, Πρόεδρος του ΑΡΧΕΛΩΝ και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μιλάει για την ποιότητα και τις αξίες, και τους ανθρώπους που σημάδεψαν τη δημιουργία και την μετέπειτα δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ. «Ο Δημήτρης Μαργαριτούλης μας έμαθε όχι μόνο τη μεθοδολογία για την καταγραφή και προστασία των χελωνών αλλά και τι θα πει οργάνωση καθηκόντων, ευθύνη, συλλογικότητα, αξιολόγηση, συνεργασία» αναφέρει.

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/12/2023

  Σημειώσεις μίας εθελόντριας (Μέρος 2): Τα τραύματα στο κεφάλι είναι πιο συχνά από όσο νομίζετε

  Η Jessica έγινε εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ για 6 εβδομάδες το 2023 και μιλά για όσα έμαθε φροντίζοντας θαλάσσιες χελώνες με τραυματισμούς στο κεφάλι που προκαλούνται από ανθρώπους.

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/12/2023

  Σημειώσεις μίας εθελόντριας (Μέρος 1): Η Jessica Van Damme βρέθηκε στο Κέντρο Διάσωσης

  «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου υπήρχαν περισσότερες από 30 τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες που νοσηλεύονταν στο Κέντρο Διάσωσης. Επτά από αυτές απελευθερώθηκαν επιτυχώς, αλλά, κατά την ίδια περίοδο, υπήρξαν πέντε νέες αφίξεις – όλες χελώνες με ανθρωπογενή τραύματα. Εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε η μεγαλύτερη απειλή για αυτές!», γράφει η Jessica.

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  30/11/2023

  Καλοκαίρι 2024: Έλα ξανά και ανάλαβε ευθύνες στα προγράμματα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας!

  Η συμμετοχή ή η επιστροφή στα προγράμματα προστασίας θαλάσσιας χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ ως Υπεύθυνος Πεδίου θα σου δώσει την ευκαιρία να ηγηθείς συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, καθώς και να εκπαιδεύσεις και να βοηθήσεις άλλους εθελοντές. Αυτές οι θέσεις παρέχουν υψηλότερο επίπεδο εμπειρίας στη προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και βελτίωση στις επικοινωνιακές και ηγετικές δεξιότητες. Βιάσου και κάνε αίτηση τώρα! Μόνο ένας περιορισμένος αριθμός έμπειρων και εξειδικευμένων εθελοντών επιλέγονται σαν Υπεύθυνοι Πεδίου σε κάθε πρόγραμμα.

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  23/11/2023

  Δημιουργία της «Συμμαχίας για τον Αμβρακικό»

  Όραμα της Συμμαχίας αποτελεί η ανάδειξη της μοναδικής οικολογικής αξίας και της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμβρακικού, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση, αποκατάσταση και προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητάς του, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα!

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!