19/01/2018

Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2017)?

Η εθελόντρια μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017.

«Οποιαδήποτε δουλειά καλοκαμωμένη που έχει γίνει από ένα άτομο πλήρως αφιερωμένο είναι πάντα πηγή έμπνευσης». Carlos Ghosn

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-oktwbrios-noembrios-2017-massimosnoeck.jpg

Χελωνο-ενημέρωση

Αφίξεις

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-oktwbrios-noembrios-2017-Minodora.jpg

Η «Joufflu» (της οποίας το όνομα σημαίνει «παχουλά μάγουλα» στα γαλλικά), έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 13 Οκτωβρίου 2017. Αυτή η καρέτα με μήκος καβουκιού 84,5εκ. και βάρος 69κιλά, είχε καταπιεί δυο αγκίστρια και πετονιά. Η πετονιά αφαιρέθηκε με επιτυχία και (με βάση τις ακτίνες Χ) τα δυο αγκίστρια περνούν φυσιολογικά μέσα από το σώμα της. Αναρρώνει καλά και σύντομα αναμένεται να απελευθερωθεί. Η χελώνα διασώθηκε και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το Wildlife Sense της Κεφαλονιάς. Πολλές ευχαριστίες στην ομάδα για την συνεχιζόμενη συνεργασία με το Κέντρο Διάσωσης.

Στις 14 Οκτωβρίου 2017, το «Σοφάκι» βρέθηκε να κολυμπάει σε ρηχά νερά στην κοντινή παραλία του Αγ. Κοσμά. Η καρέτα με μήκος καβουκιού 36,5εκ. και βάρος 33,5κιλά έχει τραύματα στο καβούκι στην αριστερή πλευρά του σώματος που δυστυχώς έχουν επηρεάσει το αριστερό πίσω πτερύγιό της. Αυτή η ίδια χελώνα είχε αρχικά φτάσει στο Κέντρο Διάσωσης στις 15 Φεβρουαρίου 2017, με σοβαρά τραύματα στο πρόσθιο αριστερό πτερύγιο κατά πάσα πιθανότητα προκληθέν από μπλέξιμο με πετονιά. Λόγω του προχωρημένου σταδίου μόλυνσης/σήψης, το πτερύγιο είχε χρειαστεί να ακρωτηριαστεί. Ταυτόχρονα αφαιρέθηκε ένα αγκίστρι. Η χελώνα ανέκτησε τις δυνάμεις της και απελευθερώθηκε στις 29 Ιουλίου 2017 από σκάφος στο Σαρωνικό Κόλπο κοντά στο Σούνιο. Τα τωρινά τραύματα της φαίνεται να έχουν προκληθεί από σύγκρουση με σκάφος. Τα περισσότερα επουλώνονται εκτός από το οπίσθιο αριστερό πτερύγιο. Φαίνεται ότι οι μύες σ’ εκείνο το σημείο τραυματίστηκαν απ’ τη προπέλα του σκάφους. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμβουλεύεται κτηνιάτρους απ’ το εξωτερικό για να δει αν αυτό διορθώνεται χειρουργικά.

Στις 22 Οκτωβρίου 2017, η «Νεφέλη» έφθασε στο Κέντρο Διάσωσης από την Εύβοια. Η καρέτα, με μήκος καβουκιού 36,5εκ. και βάρος 12,5κιλά είχε καταπιεί ένα αγκίστρι που αφαιρέθηκε χειρουργικά. Η ανάρρωση πάει καλά.

Στις 30 Οκτωβρίου 2017, ο «Άρης» έφτασε από την Κέρκυρα. Η αρσενική καρέτα μήκους καβουκιού 49,5εκ. και βάρους 49κιλά, έχει πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι σκόπιμα προκληθέν από άνθρωπο. Το τραύμα είναι τόσο φοβερό ώστε ο εγκέφαλος της χελώνας είναι εκτεθειμένος. Γίνεται ότι είναι δυνατόν για να φροντιστεί το τραύμα αλλά η χελώνα δεν αναμένεται να επιβιώσει.

Η «Crystal», μια θηλυκή καρέτα, έφτασε από τη Πρέβεζα στις 30 Οκτωβρίου 2017. Η χελώνα, βάρους 34κιλά και μήκους καβουκιού 69εκ. έχει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι σκόπιμα προκληθέν από άνθρωπο και μάλλον δεν θα ζήσει. Δυστυχώς πολλές από τις χελώνες με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι προέρχονται από αυτή τη περιοχή.

Στις 21 Νοεμβρίου 2017 μια θηλυκή καρέτα, «Ηλιάννα» έφτασε από τη Σαλαμίνα στο Κέντρο Διάσωσης. Η χελώνα, με μήκος καβουκιού 73εκ. και βάρος 45 κιλά, είχε τραύμα στο κεφάλι σκόπιμα προκληθέν από ανθρώπινη ενέργεια. Δυστυχώς η χελώνα απεβίωσε λίγο αφού έφτασε εξαιτίας των τραυμάτων της.

Απελευθερώσεις

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-oktwbrios-noembrios-2017-oct_nov2017releases.jpg

Με χαρά αναφέρουμε ότι, κατά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2017, 11 χελώνες που περιθάλπηκαν στο Κέντρο Διάσωσης ανάρρωσαν επιτυχώς και απελευθερώθηκαν στη θάλασσα στις 6 Οκτωβρίου 2017.

Η «Babylon» είχε φτάσει από το Λαύριο στις 17 Ιανουαρίου 2016 με ελαφρά τραύματα στο καβούκι και ένα σπασμένο πτερύγιο. Η υγεία της αποκαταστάθηκε και απελευθερώθηκε από τη παραλία στη Κακιά Θάλασσα.

Η «Εύα», μια καρέτα που είχε φτάσει στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 από τη Καλαμαριά, με τραύματα από σύγκρουση με σκάφος και τραύμα στο κεφάλι οφειλόμενο σε ανθρώπινη ενέργεια, απελευθερώθηκε από σκάφος στη θάλασσα κοντά στη Κυπαρισσία στις 6 Οκτωβρίου 2017.

Η «Ύδρα» είχε διασωθεί στη Πύλο και έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 16 Απριλίου 2017 με τραύματα στα πτερύγια και το λαιμό. Ανάρρωσε και απελευθερώθηκε από σκάφος στη θάλασσα κοντά στη Κυπαρισσία στις 6 Οκτωβρίου 2017.

Η «Ρίκα» έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 22 Ιουλίου 2017 από τη Νάξο με τραύμα στο κεφάλι προκληθέν από σκόπιμη ανθρώπινη ενέργεια. Η χελώνα είχε διασωθεί από μέλη της Ομάδας Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, τα οποία παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στη χελώνα προτού τη στείλουν στο Κέντρο Διάσωσης για θεραπεία. Η χελώνα ανάρρωσε και γύρισε στη Νάξο για απελευθέρωση στο Liana Hotel Beach στον Αγ. Προκόπη στις 7 Οκτωβρίου 2017. Η Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου έχει αναρτήσει 2 βίντεο για την απελευθέρωση τα οποία μπορείτε να δείτε στο https://www.youtube.com/watch?v=BqXJeX2v_wQ και https://www.youtube.com/watch?v=TokWnOlsgy8.

Πολλές ευχαριστίες στη Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου για τη διάσωση αυτής της χελώνας και τη συνεχιζόμενη συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η «Ακέσο», μια θηλυκή καρέτα, έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 16 Μάϊου 2017 από το Ρέθυμνο Κρήτης. Είχε τραύματα προκληθέντα από θήρευση φωκιών. Ανάρρωσε επιτυχώς και απελευθερώθηκε πίσω στη θάλασσα από τη παραλία της Κακιάς Θάλασσας στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Ο «Βαγγέλης» σώθηκε από την ομάδα Wildlife Sense της Νάξου κι έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 20 Σεπτεμβρίου 2017. Είχε καταπιεί 2 αγκίστρια και πετονιά. Θεραπεύτηκε με επιτυχία, ανάρρωσε και απελευθερώθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2017 από τη παραλία της Κακιάς Θάλασσας.

Ο «Πάνος» είχε φτάσει από τη Λάρισα, έχοντας καταπιεί αγκίστρι στις 16 Αύγουστου 2017. Θεραπεύτηκε επιτυχώς και απελευθερώθηκε στη θάλασσα από σκάφος στο Πόρτο Ράφτη στις 31 Οκτωβρίου 2017. Ευχαριστίες στην Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη για τη βοήθειά του στην απελευθέρωση του «Πάνου» και δυο άλλων χελωνών τον Οκτώβριο.

Ο «Αντώνης/Τόνυ», μια αρσενική καρέτα που είχε καταπιεί αγκίστρι και πετονιά και είχε και είχε και τραύματα από μπλέξιμο με δίχτυ, έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 20 Αυγούστου 2017 από τη Κέρκυρα. Η χελώνα είχε διασωθεί και δεχτεί τις πρώτες βοήθειες από την ομάδα Wildlife Sense προτού μεταφερθεί στο Κέντρο Διάσωσης. Η χελώνα θεραπεύτηκε επιτυχώς, ανάρρωσε και απελευθερώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017 στη θάλασσα από σκάφος στο Πόρτο Ράφτη. Πολλές ευχαριστίες στην ομάδα Wildlife Sense για τη συνεχιζόμενη συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ και την Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη που μας βοήθησαν να απελευθερώσουμε τον «Αντώνη/Τόνυ» και τις δυο άλλες χελώνες τον Οκτώβριο.

Η «Αλκυώνη» έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 από τη διπλανή Εύβοια και είχε καταπιεί πετονιά. Θεραπεύτηκε, ανάρρωσε επιτυχώς και απελευθερώθηκε από σκάφος στη θάλασσα στο Πόρτο Ράφτη στις 31 Οκτωβρίου 2017. Ευχαριστούμε πολύ την Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη για τη συνεχιζόμενη συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

Ο «Παύλος», μια καρέτα με φρικτή πληγή στο λαιμό (κάποιος είχε προσπαθήσει να την αποκεφαλίσει) και τραύμα στο δεξί μάτι, έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 από την Αμοργό. Παρά τη σοβαρότητα του τραύματος, ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και επουλώθηκε. Η χελώνα ανάρρωσε και απελευθερώθηκε στη παραλία στη Κακιά Θάλασσα στις 23 Νοεμβρίου 2017.

Η «Αμαλία (Helios)», μια καρέτα με τραύματα στο κεφάλι σκόπιμα προκληθέντα από άνθρωπο έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης από τη Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουλίου 2017. Η χελώνα αρχικά είχε οδηγηθεί στη Μονάδα Εξωτικών και Άγριων Ζώων (επικεφαλής της οποίας είναι η Ν. Κομνηνού) της Κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε λεπτομερής εργαστηριακή και κλινική εξέταση προτού σταλεί στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για νοσηλεία. Αφού ανάρρωσε, απελευθερώθηκε πίσω στη θάλασσα από τη παραλία Κακιά Θάλασσα στις 29 Νοεμβρίου 2017. Ευχαριστίες στη κυρία Κομνηνού και τους συνεργάτες της που φρόντισαν τη χελώνα και στην Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη που βοήθησαν στην απελευθέρωση της «Αμαλία (Helios)».

Ευχαριστούμε:

Όλους τους ανθρώπους, ομάδες προστασίες ζώων, μέλη του Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, Λιμενική Αστυνομία, ανθρώπους που ενδιαφέρονται και βοηθούν στην απελευθέρωση και φροντίδα των τραυματισμένων αυτών ζώων.

Τους αφοσιωμένους ντόπιους εθελοντές που συντηρούν τον εξοπλισμό, ανέσεις, εγκαταστάσεις/βαγόνια, το χώρο του Κέντρου Διάσωσης.

Τους επισκέπτες του Κέντρου Διάσωσης για τη στήριξη και το ενδιαφέρον στη βοήθεια των χελωνών που κινδυνεύουν.

Γνωρίζετε ότι...

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-oktwbrios-noembrios-2017-massimosnoeck2.jpg

Προγραμματισμένες απελευθερώσεις έχουν αναρτηθεί στο facebook του ΑΡΧΕΛΩΝ. Οι απελευθερώσεις των χελωνών είναι ανοιχτές στο κοινό και είναι θαυμάσιο κάποιος να συμμετέχει, ότι ηλικία κι αν έχει.

joanne-ti-nea-apo-to-kentro-diaswshs-septembrios-2015-JoanneStournara3.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  26/06/2024

  Οι θαλάσσιες χελώνες μας εκπλήσσουν: αν δεις ίχνη χελώνας στην παραλία βοήθησε την έρευνα του ΑΡΧΕΛΩΝ!

  Δεν είναι όλες οι παραλίες στην εκτεταμένη ακτογραμμή της Ελλάδας κατάλληλες για την ωοτοκία των θαλάσσιων χελωνών, αλλά μερικές φορές αυτά τα θαλάσσια ερπετά μας εκπλήσσουν! Φέτος το καλοκαίρι, ο ΑΡΧΕΛΩΝ ζητά τη βοήθειά σου για τη διερεύνηση ενός φαινομένου που ονομάζεται «σποραδική ωοτοκία».

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  17/06/2024

  Λιμένι Μάνης - ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα: Δεν τις ταΐζουμε!

  Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το Λιμεναρχείο ζήτησαν τη συνδρομή του ΑΡΧΕΛΩΝ για την ενημέρωση των λουόμενων στην περιοχή Λιμένι της Μάνης, όπου οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη καταγράψει φέτος 12 περιστατικά επίθεσης θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενους.

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  16/06/2024

  30 Χρόνια Ελπίδας: Το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ γιορτάζει την Ημέρα των Θαλάσσιων Χελωνών

  Κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Θαλάσσιων Χελωνών, μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτά τα υπέροχα πλάσματα και τις απειλές που αντιμετωπίζουν. Η φετινή χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ΑΡΧΕΛΩΝ, καθώς το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας.

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  13/06/2024

  Διαγωνισμός Αφίσας για παιδιά και νέους: Καλωσορίζουμε τα χελωνάκια του 2024 στις παραλίες!

  Νερομπογιές, μαρκαδόροι, κολλάζ, υπολογιστής, κινητό; Όλα είναι χρήσιμα. Χρησιμοποίησε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου για να φτιάξεις μία αφίσα μεγέθους Α3 ή Α4 που θα ενημερώνει ότι σε λίγο εκκολάπτονται τα χελωνάκια του 2024.

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  16/05/2024

  Νωρίτερα από άλλες χρονιές άρχισε φέτος η ωοτοκία για τις θαλάσσιες χελώνες Καρέττα και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στους ωκεανούς προβληματίζουν

  Για πρώτη φορά, στα 40 χρόνια καταγραφών του ΑΡΧΕΛΩΝ, βρέθηκε στις 10 Μαΐου η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας στον Κόλπο Λαγανά Ζακύθου. Επιβεβαιώνονται οι επιστημονικές προβλέψεις της μετακίνησης της περιόδου ωοτοκίας νωρίτερα την άνοιξη, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  14/05/2024

  Σώσε Χελώνες, Δες την Ελλάδα με Budget

  Σε τραβάει η ιδέα να πας σε πεντακάθαρες ελληνικές παραλίες και η ευκαιρία να κάνεις τη διαφορά; Ιούνιος και Σεπτέμβριος είναι οι τέλειοι μήνες για εθελοντισμό στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  02/05/2024

  Γιορτή της Χελώνας για παιδιά 2024: Ταξίδεψε με τις χελώνες στη Μεσόγειο!

  Σημειώστε την ημερομηνία! Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 11:00, το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους φίλους των θαλάσσιων χελωνών που θέλουν να γιορτάσουν, να εξερευνήσουν, να μάθουν, να παίξουν και να ταξιδέψουν μαγικά στη Μεσόγειο.

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  02/05/2024

  Μια επιτυχημένη χρονιά για το Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Χελώνας

  Το Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Χελώνας ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά τον Μάρτιο στην Πατάγια της Ταϊλάνδης, με τον ΑΡΧΕΛΩΝ να συμμετέχει ενεργά.

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  29/04/2024

  Πρωινή βόλτα με τον ΑΡΧΕΛΩΝ

  Ο κινηματογραφικός φακός του Στέφανου και της Μαρίας των SteΜa Journeys πέτυχε κάτι πολύ σπάνιο: μία θαλάσσια χελώνα Καρέττα να κάνει φωλιά το πρωί! Οι εθελοντές στα Χανιά ανέλαβαν δράση για την προστασία της.

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  26/04/2024

  «Γεφυρώνοντας προσπάθειες τουρισμού και διατήρησης της φύσης», η παράπλευρη εκδήλωση του ΑΡΧΕΛΩΝ στο διεθνές συνέδριο Our Ocean, an Ocean of Potential

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είχε την τιμή να συμμετάσχει ενεργά στο συνέδριο, διοργανώνοντας μία συζήτηση για τον τουρισμό και τις προσπάθειες προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στο Ρέθυμνο με τη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου, του ομίλου GRECOTEL και εμπειρογνώμονες βιώσιμου τουρισμού.

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  19/04/2024

  Νέο! «Υποτροφίες» για πρακτική εμπειρία- άσκηση στα διεθνή περιβαλλοντικά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ

  Φέτος δίνεται η ευκαιρία να υποστηριχθεί η συμμετοχή μικρού αριθμού εθελοντών στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στις παραλίες ωοτοκίας καθώς και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής. Δείτε τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που ισχύουν για το 2024.

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/04/2024

  Συντονισμός για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στο Ρέθυμνο: Τοπικές Αρχές και τουρισμός ενώνουν δυνάμεις

  Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2024 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, έθιξε καίρια ζητήματα, όπως η τήρηση των διαχειριστικών μέτρων για την προστασία της Καρέττα. Δεδομένης της τουριστικής δραστηριότητας στις παραλίες ωοτοκίας, η ενεργή συμμετοχή του τουριστικού τομέα στην εφαρμογή των μέτρων κρίνεται απαραίτητη.

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  10/04/2024

  «Τουρίστες και χελώνες;» Απλώνεται η περιβαλλοντική εκστρατεία ενημέρωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα

  Στο δρόμο του αειφόρου τουρισμού στρατεύεται ξανά, μετά την πανδημία, ο ΑΡΧΕΛΩΝ- Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Στόχος της νέας εκστρατείας είναι να φθάσουν οι πληροφορίες για τον ορθό κώδικα συμπεριφοράς επισκεπτών σε όλες τις παραλίες ωοτοκίας σε συνεργασία με τον τουριστικό τομέα.

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/04/2024

  LIFE MareNatura - Το μεγαλύτερο πρόγραμμα για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα στην Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  03/04/2024

  Οι πολίτες μας ενημερώνουν για εκβρασμούς θαλάσσιων χελωνών

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκίνησε την προσπάθεια καταγραφής των περιστατικών που νεκρές χελώνες ξεβράζονται στις ελληνικές ακτές από το 1992. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μία αύξηση στις καταγραφές αυτές που όμως μπορεί να οφείλεται στο ότι περισσότεροι συμπολίτες μας αναφέρουν τέτοια περιστατικά. Μάθε περισσότερα…

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!