ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Η Διαδικτυακή Επίσκεψη σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

Τα σχολεία και η μαθητική γενιά της πανδημίας δεν έμειναν χωρίς τη χαρά, τη συγκίνηση αλλά και τις γνώσεις που τους προσφέρουν εδώ και χρόνια οι ζωντανές επισκέψεις τους στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ. Λόγω των εκτάκτων συνθηκών της σχολικής χρονιάς που μόλις ολοκληρώθηκε, η Διαδικτυακή Επίσκεψη σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης πήρε τη θέση των ζωντανών επισκέψεων που γινόντουσαν με πολλή επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια στη Γλυφάδα.

Η Διαδικτυακή Επίσκεψη σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

Στις αρχές Ιανουαρίου, η εκπαιδευτικός Κατερίνα Τσικαλάκη από το Science United Project ανέλαβε να οργανώσει τη διαδικασία και το πρόγραμμα της Διαδικτυακής Επίσκεψης σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο η Κατερίνα υποδέχτηκε 166 σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων που συνδέθηκαν και παρακολούθησαν τη Διαδικτυακή Επίσκεψη. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ήταν πάνω από 180 ενώ οι μαθητές περίπου 3600.

Η Διαδικτυακή Επίσκεψη σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

Τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Το ενδιαφέρον αυτό στράφηκε τόσο στις θαλάσσιες χελώνες, και την ξεχωριστή ιστορία της κάθε μίας από αυτές που περιθάλπονται στο Κέντρο όσο και στη σύνδεση της προστασίας των θαλασσίων χελωνών με την γενικότερη προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Σε πολλές περιπτώσεις είχαν την ευκαιρία να «συναντήσουν» και το προσωπικό ή τους εθελοντές του Κέντρου.

Η Διαδικτυακή Επίσκεψη σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

Μετά το τέλος κάθε διαδικτυακής επίσκεψης, οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μία φόρμα με 20 ερωτήσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος που είχαν παρακολουθήσει. Στις περισσότερες απαντήσεις που λάβαμε το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της επίσκεψης αξιολογήθηκε ως εξαιρετικό αλλά και η σύνδεση με το διαδίκτυο αξιολογήθηκε από καλή έως εξαιρετική. Στην ερώτηση αν θα πρότειναν αυτή τη διαδικτυακή επίσκεψη σε κάποιο/α συνάδελφο, οι εκπαιδευτικοί απάντησαν «Ναι» σε ποσοστό 100% των απαντήσεων!

Οι διαδικτυακές επισκέψεις, έδωσαν για πρώτη φορά τη δυνατότητα και σε σχολεία που βρίσκονται πολύ μακριά από την Αττική να «επισκεφτούν» το Κέντρο Διάσωσης. Έτσι τη σχολική χρονιά 2020-2021 υποδεχτήκαμε σχολεία από τα Φάρσαλα, το Νευροκόπι, το Αγαθονήσι, τη Φολέγανδρο, τη Λάρισα, τη Λέρο, τη Δράμα, τους Αρκιούς, την Αλόννησο, την Κρήτη, την Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη και πάρα πολλά ακόμα σχολεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η Διαδικτυακή Επίσκεψη σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

Ουδέν κακόν αμιγές καλού λοιπόν. Ελπίζουμε ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρξει η δυνατότητα να υποδεχόμαστε δια ζώσης τα σχολεία στο Κέντρο Διάσωσης, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Όμως είναι πολύ πιθανό να διατηρηθεί παράλληλα και η δυνατότητα της Διαδικτυακής Επίσκεψης. Για όσα σχολεία ήδη έκαναν φέτος τη Διαδικτυακή τους Επίσκεψη, επιφυλάσσουμε για την επόμενη σχολική χρονιά μια ακόμα ενδιαφέρουσα επίσκεψη σχετική με τη δράση μας με πολύ ζωντανό και πρωτότυπο περιεχόμενο.

Η πρώτη περίοδος της Διαδικτυακής Επίσκεψης στο Κέντρο Διάσωσης πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της EKKA YACHTS την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Καλό καλοκαίρι!


 

Navigation

Social Media