ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Νέα του Κέντρου Διάσωσης

Γίνε εθελοντής-βοηθός στο πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων του Κέντρου Διάσωσης!

Η ζωντάνια και η ενέργεια που δίνει η εθελοντική προσφορά στις δράσεις για το περιβάλλον και τις θαλάσσιες χελώνες είναι μοναδική και μεταδοτική! Αυτή είναι η εμπειρία μας στον ΑΡΧΕΛΩΝ, που είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο και δραστηριοποιείται συστηματικά με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους.

Αν διαθέτεις χρόνο και θέλεις να βοηθήσεις, αποκτώντας παράλληλα εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, έλα μαζί μας στις δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Γίνε εθελοντής-βοηθός στο πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων του Κέντρου Διάσωσης!

Στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής, υποδεχόμαστε κάθε χρόνο σχολικές ομάδες ή τάξεις από την προσχολική ηλικία μέχρι και τους τελειόφοιτους του Λυκείου αλλά και ομάδες σπουδαστών. Εκεί γίνονται ξεναγήσεις και παρουσιάσεις για το έργο της διάσωσης και περίθαλψης των θαλάσσιων χελωνών, τις λειτουργίες της φύσης, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Κατά τη σχολική χρονιά 2018/2019, έγιναν 300 παρουσιάσεις για τα σχολεία, όπου 9.600 μαθητές και μαθήτριες και 800 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Αναζητούμε 4 εθελοντές βοηθούς στο πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα για την περίοδο από Μάρτιο μέχρι και μέσα Ιουνίου 2020. Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν από την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων και θα βοηθήσουν στην εκτέλεση του προγράμματος (Δευτέρα έως Παρασκευή κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς).

Γίνε εθελοντής-βοηθός στο πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων του Κέντρου Διάσωσης!

Ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος συμμετοχής για να γίνει κάποιος εθελοντής βοηθός στο πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων είναι 4 εβδομάδες με κατ’ ελάχιστον συμμετοχή 2 ημερών/εβδομάδα.

Τα επιθυμητά προσόντα είναι η προηγούμενη εμπειρία με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ή και διαχείριση ομάδων παιδιών και ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, να στείλουν σύντομο βιογραφικό με συνοδευτική επιστολή στην Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων, Κατερίνα Τσικαλάκη στο education@archelon.gr

Γίνε εθελοντής-βοηθός στο πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων του Κέντρου Διάσωσης!

Σημειώνουμε ότι θα διοργανωθεί ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας με τους εθελοντές βοηθούς στις 25 Φεβρουαρίου στις 3.00 μ.μ., στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών (3η Μαρίνα Γλυφάδας). Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά, να ανακαλύψετε το θαυμαστό κόσμο των εκπαιδευτικών δράσεων του Κέντρου και να συμμετέχετε στη δυναμική ομάδα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΧΕΛΩΝ!

Πληροφορίες: Κατερίνα Τσικαλάκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων, τηλ. 6932640949 (Καθημερινές: 1.30 μ.μ. - 4.30 μ.μ.).

 

Navigation

Social Media