Θέσεις Βοηθών για τα προγράμματα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2025
Στη Ζάκυνθο, τον Κυπαρισσιακό Kόλπο, τη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη υλοποιούνται κάθε χρόνο οργανωμένα προγράμματα εθελοντισμού που αφορούν την καταγραφή και προστασία της αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Στα προγράμματα συμμετέχουν εκπαιδευμένοι εθελοντές/ ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η άρτια υλοποίηση των προγραμμάτων είναι η κύρια μέριμνα και ευθύνη των Υπευθύνων και των Βοηθών (Project Assistants - 7μηνη πλήρη απασχόληση).
Οι θέσεις Βοηθών ( Project Assistants) αφορούν συνεργάτες 7μηνης απασχόλησης (από Απρίλιο έως Οκτώβριο) με δυνατότητα επέκτασης, για την υποστήριξη των Υπεύθυνων (Project Managers). Οι Βοηθοί αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας ορισμένα από τα καθήκοντα των Υπεύθυνων (Project Managers) ανάλογα με τις ανάγκες των προγραμμάτων της συγκεκριμένης γεωγραφικής ενότητας, ενδεικτικά:
- Οικονομική διαχείριση σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικής Παρακολούθησης (διαχείριση υλικού οικονομικής ενίσχυσης και τήρηση ταμείου)
- Διαχείριση, εμψύχωση και αξιολόγηση εποχικού προσωπικού και εθελοντών
- Ευθύνη και μέριμνα για τη συντήρηση και λειτουργία υποδομών και εξοπλισμού
- Ανάπτυξη συνεργασιών με ξενοδοχεία και διοργάνωση εκδηλώσεων με την τοπική κοινωνία
- Συστηματική συλλογή και αποστολή υλικού επικοινωνίας (φωτογραφίες, πληροφορίες, βίντεο) για συγγραφή άρθρων, δελτίων τύπου
Οι Βοηθοί θα πρέπει να έχουν δυνατότητα συχνών μετακινήσεων, καθώς και δυνατότητα διαμονής και εργασίας για 6-7 μήνες στην περιοχή ευθύνης τους, που μπορεί να είναι τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ σε μία από τις παρακάτω γεωγραφικές ενότητες: Ζάκυνθος, Κυπαρισσιακός Kόλπος, Νότια Πελοπόννησος, Κρήτη και θα καθοριστεί κατά την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων.
Το επιθυμητό προφίλ υποψηφίων για τις θέσεις των Βοηθών (Project Assistants) είναι:- Πτυχίο εκπαίδευσης / επαγγελματικής κατάρτισης σχετικό με (ενδεικτική λίστα): Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Βιολογία, Περιβάλλον, Επιστήμες της Θάλασσας, Γεωπονία, Ιχθυολογία, Τουριστικά επαγγέλματα, Ψυχολογία, Επικοινωνία, Κοινωνιολογία, κ.ά.
- Γνώσεις Η/Υ (MS Office)
- Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (γραπτά και προφορικά)
- Απαραίτητη η δυνατότητα συχνών μετακινήσεων (απαιτείται δίπλωμα οδήγησης).
- Διαμονή και εργασία για 6-7 μήνες στην περιοχή ευθύνης του προγράμματος του ΑΡΧΕΛΩΝ (Ζάκυνθος ή Κρήτη – η τοποθέτηση θα καθοριστεί στη διαδικασία επιλογής).
- Να έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα εθελοντισμού ή δράσεις για το περιβάλλον για την προστασία της φύσης, κατά προτίμηση του ΑΡΧΕΛΩΝ.
Οι Βοηθοί χρειάζεται να έχουν θέληση και ενθουσιασμό για την προστασία της φύσης και το περιβάλλον και να μπορούν να αναλάβουν ευθύνες. Χρειάζεται να είναι αξιόπιστοι, να έχουν αποδεδειγμένα οργανωτικές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα. Επίσης είναι σημαντικό να μπορούν να επικοινωνούν σωστά στα Ελληνικά και τα Αγγλικά και να μπορούν να συνεργάζονται με άτομα από διάφορες εθνικότητες αλλά και με τις τοπικές αρχές.
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ προσφέρει επίσης:
- Διαμονή στις κατασκηνώσεις των ερευνητικών σταθμών
- Αναλυτική κατάρτιση για την οργάνωση του ΑΡΧΕΛΩΝ και των προγραμμάτων πεδίου, και υποστήριξη για όλη τη διάρκεια του έργου από την ομάδα των κεντρικών γραφείων του ΑΡΧΕΛΩΝ
Δείτε πληροφορίες σχετικά με:
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα με σύντομη επιστολή στα αγγλικά και ελληνικά, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους θέλουν και θεωρούν ότι είναι κατάλληλοι να αναλάβουν τη θέση αυτή στο apply@archelon.gr αναγράφοντας τον Κωδικό (ΒΟΗ-Πεδίου) στο Θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος. Θα τηρηθεί εχεμύθεια σε σχέση με προσωπικά δεδομένα.
Βιογραφικά θα γίνονται δεκτά μέχρι την κάλυψη των θέσεων.
Hμερίδα διαδικτυακών παρουσιάσεων για φοιτητές
Ποδηλατόδρομος στην παραλία ωοτοκίας Νικοπόλεως Πρεβέζης: Αντιδράσεις για τις επιπτώσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ01/10/2026
Οκτώβριος για τις θαλάσσιες χελώνες: Βοήθησέ μας να φροντίσουμε τους ασθενείς μας αυτόν τον χειμώνα
Αυτόν τον Οκτώβριο ξεκινάμε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων με έναν ξεκάθαρο στόχο: να συγκεντρώσουμε 5.000€ για να στηρίξουμε τη φροντίδα των θαλάσσιων χελωνών που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης μέχρι το τέλος του 2026.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ25/09/2026
Μαζί για τις παραλίες ωοτοκίας της Κρήτης: οι τελετές απονομής «Turtle-Friendly Hotel» σε Χανιά και Ρέθυμνο
Χανιά και Ρέθυμνο φιλοξένησαν τις τελετές απονομής της νέας πιστοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος TUI Turtle Aid Greece.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ23/09/2026
Αποχαιρετήσαμε τον Όμηρο, την τυφλή θαλάσσια χελώνα που ταξίδεψε από την Ελλάδα στην Κορνουάλη
Ο Όμηρος πέρασε τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής του στο Blue Reef Aquarium στο Newquay της Κορνουάλης, έχοντας ταξιδέψει εκεί από την Ελλάδα με τη βοήθεια του ΑΡΧΕΛΩΝ.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ21/09/2026
“Wild Weekend”- Ελάτε να γνωρίσουμε την άγρια ζωή της Ελλάδας!
Ένα διήμερο ανοιχτών εκδηλώσεων στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ10/09/2026
Χελωνάκια σε δεξαμενή εστιατορίου στα Χανιά: Η αγάπη για τη φύση σημαίνει πρώτα απ' όλα σεβασμός.
Όλοι νιώθουμε ενθουσιασμό όταν συναντάμε από κοντά ένα άγριο ζώο. Είναι μια βαθιά, ανθρώπινη ανάγκη να θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά στη φύση, να την παρατηρήσουμε και να την κατανοήσουμε.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ09/09/2026
Τα σχολεία επιστρέφουν στον ΑΡΧΕΛΩΝ! Μια νέα χρονιά γεμάτη γνώση και δράση
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και μαζί της επιστρέφουν στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ οι φωνές, οι ερωτήσεις και ο ενθουσιασμός χιλιάδων μαθητών.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ06/09/2026
Τα χελωνάκια μάγεψαν μικρούς και μεγάλους στην Κέρκυρα
Από τα προκαταρκτικά δεδομένα φαίνεται ότι οι καταγραφές του 2026 στην Κέρκυρα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας: οι ερευνητές μας εντόπισαν και προστάτεψαν 50 φωλιές στις νότιες παραλίες του νησιού!
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ01/09/2026
Πήρε άδεια από την εργασία της στην Αγγλία για να αφιερωθεί στις θαλάσσιες χελώνες της Ελλάδας!
Με την ενθουσιώδη υποστήριξη από τους συναδέλφους της, η Amy Carey μπόρεσε να απομακρυνθεί από την καθημερινή της ρουτίνα και να βυθιστεί πλήρως στη νέα περιπέτεια στη νότια Πελοπόννησο.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ13/08/2026
Τα χελωνάκια χρειάζονται βοήθεια τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο: Ειδική προσφορά εθελοντισμού για 2 εβδομάδες!
Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις φωλιές και τους τελευταίους νεοσσούς της φετινής χρονιάς, χρειαζόμαστε τη βοήθεια περισσότερων εθελοντών!
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ10/08/2026
Ένα beach party ακυρώθηκε και 66 φωλιές σώθηκαν στα Χανιά!
Μια σημαντική νίκη για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στα Χανιά, χάρη στην άμεση συνεργασία του ΑΡΧΕΛΩΝ και του ΟΦΥΠΕΚΑ.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ07/08/2026
Θαλάσσιες χελώνες στις παραλίες του Σαρωνικού: Γιατί το τάισμα δεν είναι πάντα πράξη αγάπης
Ενημερωτική δράση του Δήμου Σαρωνικού με τη συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ για την ασφαλή και σωστή συνύπαρξη λουόμενων και άγριας ζωής.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ05/08/2026
Έλληνες ψαράδες απελευθερώνουν σπάνια Δερματοχελώνα στο Βόρειο Αιγαίο!
Μια εντυπωσιακή θαλάσσια χελώνα είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του αλιευτικού, σε περιοχή του βόρειου Αιγαίου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ30/07/2026
Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Caretta caretta: Ζήστε από κοντά τις δημόσιες εκσκαφές φωλιών σε Πελοπόννησο και Κρήτη
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ προσκαλεί το κοινό και τα ΜΜΕ σε μια ξεχωριστή εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιστημονικής παρατήρησης.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ20/07/2026
43 Χρόνια Μαρκαρίσματος Θαλάσσιων Χελωνών στην Ελλάδα Αποκαλύπτουν τα Ταξίδια τους στη Μεσόγειο
Νέα επιστημονική δημοσίευση του ΑΡΧΕΛΩΝ αναδεικνύει σημαντικές θαλάσσιες περιοχές για τις χελώνες στη Μεσόγειο, μέσα από το πρόγραμμα μαρκαρίσματος στη Ζάκυνθο, τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και το Ρέθυμνο.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ17/07/2026
Στη Ζάκυνθο είδαμε τα πρώτα χελωνάκια του 2026!
Η ομάδα μας ανακάλυψε τα μικροσκοπικά ίχνη των νεοσσών ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιουλίου στην παραλία Δάφνη του Κόλπου του Λαγανά.


