19/04/2023

Χρειαζόμαστε ελληνόφωνους Υπεύθυνους Πεδίου για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του Κοινού!

Κάθε καλοκαίρι, από τον Μάιο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ο ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργεί εποχικούς Σταθμούς Ενημέρωσης κοντά στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της χελώνας Καρέττα στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι επισκέπτες των Σταθμών, κυρίως τουρίστες, ενημερώνονται από τους εθελοντές ότι στην περιοχή γεννάνε χελώνες και για τις καλές πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν για να μην ενοχλήσουν τα προστατευόμενα αυτά ζώα. Παράλληλα, πραγματοποιούνται από τους εθελοντές παρουσιάσεις σε συνεργαζόμενες τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να προστατευθούν οι παραλίες, οι χελώνες, οι φωλιές και τα νεογέννητα χελωνάκια. Ανάλογα με την περιοχή και τη χρονική περίοδο, διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με σκοπό την ενημέρωση και την περιβαλλοντική αγωγή.

archelon-kiosk-greece-volunteers-careers.jpg

Για φέτος το καλοκαίρι ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά τρείς ελληνόφωνους Υπεύθυνους πεδίου για την Ενημέρωση/ Ευαισθητοποίηση του Κοινού στη Ζάκυνθο, τον Λακωνικό και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και έναν ελληνόφωνο Συντονιστή Ενημέρωσης/ Ευαισθητοποίησης του Κοινού για το Ρέθυμνο. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα εκπαιδευτούν στην εφαρμογή των δράσεων ευαισθητοποίησης κάθε προγράμματος. Θα συμμετέχουν στην υλοποίηση των δράσεων σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εθελοντές και Υπεύθυνους πεδίου καθώς και με τον Υπεύθυνο του κάθε Προγράμματος. Ιδιαίτερος σκοπός τους είναι να διασφαλίζουν την άρτια ενημέρωση και επικοινωνία με τους επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές.

ZAK presentation 2022.jpg

Οι παραπάνω δεν δικαιούνται μισθό, αλλά υπάρχουν παροχές όπως πλήρης εκπαίδευση, διαμονή σε οργανωμένη κατασκήνωση, βασικά έξοδα σίτισης και ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος (μέχρις ενός ποσού).

Τώρα έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τις οργανωτικές, επικοινωνιακές και ηγετικές σου δεξιότητες, εμπνέοντας και καθοδηγώντας άλλους εθελοντές από όλον τον κόσμο. Είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει ειδική επιστημονική κατάρτιση ή προηγούμενη εμπειρία καθώς ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα παρέχει κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση σχετικά με τα καθήκοντα.

received_504788506962847.jpg

Οι ανοιχτές θέσεις για ελληνόφωνους Υπευθύνους Πεδίου διαμορφώνονται ως εξής:

 • Συντονιστής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο Ρέθυμνο : διάρκεια συμμετοχής 5 μήνες (για την περίπτωση αυτή καλύπτονται επιπλέον δαπάνες)

 • Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στον Κυπαρισσιακό κόλπο: διάρκεια συμμετοχής κατ’ ελάχιστο 2 μήνες

 • Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στον Λακωνικό Κόλπο: διάρκεια συμμετοχής κατ’ ελάχιστο 2 μήνες

 • Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στην Ζάκυνθο: διάρκεια συμμετοχής κατ’ ελάχιστο 2 μήνες

Οι θαλάσσιες χελώνες σε χρειάζονται! Μάθε περισσότερα για τους υπεύθυνους πεδίου, δες την περιγραφή των καθηκόντων σχετικά με την ενημέρωση και την επικοινωνία και κάνε αίτηση!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  22/09/2023

  Κοινή ανακοίνωση για την κατάσταση διατήρησης του λύκου στην Ευρώπη

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  20/09/2023

  Ευκαιρία εργασίας: Συνεργάτης για θέματα τουρισμού

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτη πλήρους απασχόλησης για θέματα τουρισμού

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  15/09/2023

  Ο Λίλο μας, η μικρή πρασινοχελώνα, τα κατάφερε!

  Τον Νοέμβριο του 2021 μία μικρή Πράσινη θαλάσσια χελώνα έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ με πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εντατικής θεραπείας, μία Τετάρτη τον Σεπτέμβριο του 2023 πήρε επιτέλους εξιτήριο και επέστρεψε στην θάλασσα!

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/09/2023

  Κοινό Δ.Τ.: Οι αφύσικες καταστροφές να γίνουν μάθημα για κλιματικά ανθεκτική Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  10/09/2023

  Κοινό Δ.Τ.: Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Η Σταδιακή Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  05/09/2023

  Πίσω στα θρανία και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

  Το μοναδικό νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων, αυτή τη φορά κλείνοντας θέση στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων.

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/08/2023

  Αυτοί που σώζουν τα τραυματισμένα άγρια ζώα στην Ελλάδα ( νέο βίντεο)

  Βρέθηκε τραυματισμένο άγριο ζώο, οτιδήποτε από αρκούδα, αετό, μικροπούλια μέχρι θαλάσσια χελώνα, φώκια, δελφίνι; Υπάρχουν άνθρωποι που θα τα περιθάλψουν. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ετοίμασε ένα βίντεο, όπου οι άνθρωποι της περίθαλψης μιλούν γι΄αυτό που τους παρακινεί και συνεχίζουν…

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/08/2023

  Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

  Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πρίν λίγες μέρες. Λάτρης της φύσης, της θάλασσας και των βουνών, βοήθησε στη δημιουργία του τον Σύλλογο. Ευχαριστούμε.

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  17/08/2023

  Παγκόσμιο ρεκόρ 37 χρόνων αναπαραγωγικής ζωής για θαλάσσια χελώνα στη Ζάκυνθο – Αυξημένος φέτος ο αριθμός στις φωλιές

  Ένα σημαντικό αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της φετινής ομάδας παρακολούθησης της ωοτοκίας στη Ζάκυνθο, ανακοινώνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ - Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Με βάση τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις του, ο ΑΡΧΕΛΩΝ κατάφερε να πιστοποιήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ καταγεγραμμένης ωοτοκίας για χελώνες Καρέττα.

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  07/08/2023

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα: Δεν τις αγγίζουμε! Δεν τις ταΐζουμε!

  Όπως είναι γνωστό 35 νέα περιστατικά επίθεσης θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενους έχουν ήδη καταγραφεί κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο και προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο των 200 περίπου καταγεγραμμένων περιστατικών, όπως αυτά έχουν καταγραφεί κατά τα προηγούμενα καλοκαίρια στα μητρώα του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  01/08/2023

  Συνέντευξη με μια εθελόντρια: Lea Heinen, Κέντρο Διάσωσης

  Η Lea μοιράζεται την εμπειρία της ως εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ: «Νομίζω ότι όταν μια χελώνα αρχίζει να τρώει μετά από ένα μήνα προσπάθειας, όταν μπορείς να δεις τη βελτίωση ή την επούλωση ενός τραυματισμού μιας χελώνας και όταν μια χελώνα επιστρέφει πίσω στη θάλασσα, στο φυσικό της περιβάλλον, στο σπίτι της - τότε ξέρεις ότι πράγματι σώζεις τις χελώνες».

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/07/2023

  Παιδικός Διαγωνισμός Παραλίας 2023: Φτιάξε το δικό σου χελωνάκι με φυσικά υλικά και στείλε μας φωτογραφία!

  Βοήθησέ μας να μεταδώσουμε το μήνυμα για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών σχηματίζοντας τα δικά σου θαλάσσια χελωνάκια με φυσικά υλικά που θα βρεις στην παραλία. Άμμος, πέτρες, βότσαλα, κοχύλια, φύκια, ξυλαράκια και ότι άλλο έχεις στη διάθεσή σου μπορούν να μεταμορφωθούν με λίγη φαντασία! Τράβηξε μια φωτογραφία το έργο σου και στείλε την στον Διαγωνισμό Παραλίας του ΑΡΧΕΛΩΝ.

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  18/07/2023

  Ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα βήματα προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο

  Tην προηγούμενη εβδομάδα οι εταίροι του έργου «Διατήρηση των θαλασσίων χελωνών στην περιοχή της Μεσογείου» συναντήθηκαν για την 9η Συνεδρίαση της Καθοδηγητικής Επιτροπής. Η συνάντηση έγινε στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στην Ελλάδα στις 4 και 5 Ιουλίου και οργανώθηκε από το SPA/RAC και τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/07/2023

  Ειδική προσφορά για τους ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ εθελοντές: Έλα τώρα ξανά μαζί μας για 2 χελωνο-εβδομάδες!

  Είναι καιρός να έρθεις ξανά στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, ακόμηκι αν έχεις μόνο 2ή 3 εβδομάδες διαθέσιμες. Η προσφορά ισχύει για τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2023. Κάνε αίτηση μέσα από τη νέα μας ιστοσελίδα και δες περισσότερα για τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες που είναι διαθέσιμες οι θέσεις.

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  30/06/2023

  Εκδήλωση λήξης του έργου για τις Οργανώσεις Περίθαλψης Άγριων Ζώων

  Στις 9 Ιουνίου 2023, η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς φιλοξένησε την εκδήλωση λήξης του έργου «Δίκτυο Συνεργασίας των Οργανώσεων που Δραστηριοποιούνται στην Περίθαλψη Άγριων Ζώων στην Ελλάδα».

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!