Χρειαζόμαστε ελληνόφωνους Υπεύθυνους Πεδίου για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του Κοινού!
Κάθε καλοκαίρι, από τον Μάιο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ο ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργεί εποχικούς Σταθμούς Ενημέρωσης κοντά στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της χελώνας Καρέττα στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι επισκέπτες των Σταθμών, κυρίως τουρίστες, ενημερώνονται από τους εθελοντές ότι στην περιοχή γεννάνε χελώνες και για τις καλές πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν για να μην ενοχλήσουν τα προστατευόμενα αυτά ζώα. Παράλληλα, πραγματοποιούνται από τους εθελοντές παρουσιάσεις σε συνεργαζόμενες τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να προστατευθούν οι παραλίες, οι χελώνες, οι φωλιές και τα νεογέννητα χελωνάκια. Ανάλογα με την περιοχή και τη χρονική περίοδο, διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με σκοπό την ενημέρωση και την περιβαλλοντική αγωγή.
Για φέτος το καλοκαίρι ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά τρείς ελληνόφωνους Υπεύθυνους πεδίου για την Ενημέρωση/ Ευαισθητοποίηση του Κοινού στη Ζάκυνθο, τον Λακωνικό και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και έναν ελληνόφωνο Συντονιστή Ενημέρωσης/ Ευαισθητοποίησης του Κοινού για το Ρέθυμνο. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα εκπαιδευτούν στην εφαρμογή των δράσεων ευαισθητοποίησης κάθε προγράμματος. Θα συμμετέχουν στην υλοποίηση των δράσεων σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εθελοντές και Υπεύθυνους πεδίου καθώς και με τον Υπεύθυνο του κάθε Προγράμματος. Ιδιαίτερος σκοπός τους είναι να διασφαλίζουν την άρτια ενημέρωση και επικοινωνία με τους επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές.
Οι παραπάνω δεν δικαιούνται μισθό, αλλά υπάρχουν παροχές όπως πλήρης εκπαίδευση, διαμονή σε οργανωμένη κατασκήνωση, βασικά έξοδα σίτισης και ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος (μέχρις ενός ποσού).
Τώρα έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τις οργανωτικές, επικοινωνιακές και ηγετικές σου δεξιότητες, εμπνέοντας και καθοδηγώντας άλλους εθελοντές από όλον τον κόσμο. Είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει ειδική επιστημονική κατάρτιση ή προηγούμενη εμπειρία καθώς ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα παρέχει κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση σχετικά με τα καθήκοντα.
Οι ανοιχτές θέσεις για ελληνόφωνους Υπευθύνους Πεδίου διαμορφώνονται ως εξής:
-
Συντονιστής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο Ρέθυμνο : διάρκεια συμμετοχής 5 μήνες (για την περίπτωση αυτή καλύπτονται επιπλέον δαπάνες)
-
Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στον Κυπαρισσιακό κόλπο: διάρκεια συμμετοχής κατ’ ελάχιστο 2 μήνες
-
Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στον Λακωνικό Κόλπο: διάρκεια συμμετοχής κατ’ ελάχιστο 2 μήνες
-
Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στην Ζάκυνθο: διάρκεια συμμετοχής κατ’ ελάχιστο 2 μήνες
Κρίμα… δεν πρόλαβε
Λίστα αναμονής για τα σχολεία που θέλουν να επισκεφθούν το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ16/06/2025
Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιας Χελώνας: Μπορούμε να ζήσουμε μαζί!
Σήμερα, 16 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιας Χελώνας! Με την ευκαιρία αυτή, η ΑΡΧΕΛΩΝ εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της προς όλους τους πολίτες, εθελοντές, δωρητές και υποστηρικτές που συμβάλλουν ενεργά στο έργο μας
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ10/06/2025
Κλιματική Κρίση: Πως θα προσαρμοστεί η θαλάσσια ζωή στη Μεσόγειο;
ΑΡΧΕΛΩΝ και ΜοΜ συνεργάζονται στη διερεύνηση των στρατηγικών προσαρμογής απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τις Θαλάσσιες Χελώνες και τη Μεσογειακή Φώκια. Μαζί με ερευνητικούς και περιβαλλοντικούς φορείς από την Ιταλία και την Κύπρο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, μέσω του νέου έργου “LIFE ADAPTS”.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ08/06/2025
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών: Προστασία αλλά και Ανθρωπογενείς «Πληγές» στον Κόλπο Λαγανά Ζακύνθου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών o ΑΡΧΕΛΩΝ φέρνει στο προσκήνιο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Κόλπος Λαγανά Ζακύνθου, ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ06/06/2025
Σεκάνια: Το Πολύτιμο Καταφύγιο της χελώνας Καρέττα στη Ζάκυνθο
Τα Σεκάνια, μια απομονωμένη παραλία μήκους μόλις 600 μέτρων στον Κόλπο του Λαγανά στη Ζάκυνθο, αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο επιτυχίας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ05/06/2025
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Παραλίες ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών χωρίς πλαστικά… και μπουλντόζες!
Στις 5 Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (μια ημέρα που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1972 και φέτος έχει σύνθημα το #BeatPlasticPollution) και ο ΑΡΧΕΛΩΝ προσκαλεί σε δράση στις παραλίες ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ02/06/2025
Η επιστροφή των θαλάσσιων χελωνών στην Κρήτη: μια κοινή πρόκληση – Μια νίκη για τη φύση και τον βιώσιμο τουρισμό
Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ μόλις εντόπισαν τις πρώτες φωλιές θαλάσσιων χελωνών της σεζόν στις παραλίες του Ρεθύμνου, της Μεσαράς και των Χανίων. Η πρόκληση να αποδείξουμε ότι οι τουριστικοί προορισμοί της Κρήτης μπορούν να κάνουν ένα ουσιαστικό βήμα προς τη βιωσιμότητα ξεκινά ξανά.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ22/05/2025
Η ωοτοκία των θαλάσσιων χελωνών ξεκίνησε: μάθε τι πρέπει να προσέχεις!
Οι πρώτες φωλιές για το 2025 ήδη εντοπίστηκαν και προστατεύτηκαν στην παραλία Λαγανά Ζακύνθου, στην παραλία της Ελαίας του Κυπαρισσιακού Κόλπου στη Μεσσηνία και στην παραλία Παχιά Άμμος στον Κόλπο της Μεσσαράς στη νότια Κρήτη!
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ16/05/2025
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία της έρευνας φωτο-ταυτοποίησης θαλασσίων χελωνών
Τα μοτίβα των προσώπων των θαλασσίων χελωνών παραμένουν σταθερά σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, επιτρέποντας στους ερευνητές να τις αναγνωρίζουν μέσα από φωτογραφίες, οι οποίες είναι συχνά παρμένες σε διάστημα δεκαετιών!
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ15/05/2025
Κυπαρισσιακός Κόλπος: Ισορροπώντας τη φύση με τον τουρισμό
Καθώς η δημοτικότητα της προστατευόμενης περιοχής αυξάνεται και οι πιέσεις από τον τουρισμό και την κλιματική αλλαγή εντείνονται, το ερώτημα που προκύπτει είναι: Πόσους ανθρώπους «χωράει» αυτή παραλία έτσι ώστε να μη υποβαθμίζεται το περιβάλλον;
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ08/05/2025
Θέση Βοηθού για το προγράμμα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2025 στη Ζάκυνθο
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτες με θέληση και ενθουσιασμό για την προστασία της φύσης για την προετοιμασία και υλοποίηση των προγραμμάτων προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2025.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ07/05/2025
Ανακαλύψτε τη μυστική φύση της Κρήτης: Περίπατος στην παραλία της θαλάσσιας χελώνας με τον ΑΡΧΕΛΩΝ
Ζήστε μια μοναδική οικοτουριστική εμπειρία στην Κρήτη, συμμετέχοντας στους περιπάτους του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα, που ξεκινούν στις 15 Μαΐου στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Κάνε κράτηση στην ιστοσελίδα μας!
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ30/04/2025
Γιορτή της Χελώνας για παιδιά 2025: Η μεγάλη περιπέτεια του Τρίτωνα!
Σημειώστε την ημερομηνία: Το Σάββατο 24 Μαΐου στις 11:00, το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους φίλους των θαλάσσιων χελωνών που θέλουν να μάθουν, να παίξουν και να ταξιδέψουν μαγικά στη θάλασσα, με οδηγό τη θαλάσσια χελώνα.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ24/04/2025
Είσαι άνω των 50; Οι θαλάσσιες χελώνες σε χρειάζονται!
Αν είσαι 50 ετών ή και άνω και θέλεις να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία προσφοράς, σε προσκαλούμε θερμά να γίνεις μέλος της οικογένειας του ΑΡΧΕΛΩΝ. Προστάτεψε τις θαλάσσιες χελώνες, γνώρισε ανθρώπους με κοινές ιδέες και ανακάλυψε την ομορφιά της φύσης.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ22/04/2025
Δεκαετίες προστασίας αποδίδουν καρπούς: Σημάδια ανάκαμψης για τις θαλάσσιες χελώνες παγκοσμίως
Πρώτη παγκόσμια μελέτη μετα από μία δεκαετία, φέρνει ενθαρρυντικά νέα για τη διατήρηση των θαλάσσιων χελωνών: περισσότεροι από τους μισούς πληθυσμούς τους στον κόσμο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Ανάμεσα στους συγγραφείς είναι η Δρ Αλίκη Παναγοπούλου του ΑΡΧΕΛΩΝ που αναδεικνύει το μακροχρόνιο έργο του Συλλόγου.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ17/04/2025
Ειδική προσφορά συμμετοχής δύο εβδομάδων στις παραλίες ωοτοκίας γιατί σας χρειαζόμαστε τον Μάιο και τον Ιούνιο!