24/11/2016

Πρεσβευτής του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Τιρόλο

presbeuths-tou-arxelwn-sto-tirolo-Nephele_in_action2.jpg

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ευκαιρία για την Πρεσβευτή μας Ταμίνα να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας “Nephele” για τους πρεσβευτές μας στο εξωτερικό όσο πιο δυναμικά μπορεί στη μεγάλη σάλα του εκθεσιακού κέντρου του Ινσμπρουκ.

«Η έκθεση Freiwilligen Messe Tirol»

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης τοπικών και διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) καθώς και πόλο έλξης ενδιαφερομένων εθελοντών.

Φέτος, επιλέχθηκαν οργανώσεις με ποικίλα θέματα ενδιαφέροντος και έχουν χωριστεί σε κατηγορίες όπως θέματα για τη νεολαία, την υγεία και την κοινωνία, το προσφυγικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό, το περιβάλλον κλπ. Σε αυτά τα πλαίσια θα έχει ο ΑΡΧΕΛΩΝ τη δυνατότητα να αναδείξει το έργο του σε κοινό το οποίο θα είναι καθαρά ενδιαφερόμενο για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ για αυτό το λόγο μετά χαράς θα παρουσιάσει μέρος της επιστημονικής του εργασίας μέσω ζωντανής μετάδοσης με το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών. Στόχος αυτής της ζωντανής μετάδοσης αποτελεί η ανάδειξη του εθελοντισμού μέσα από μια τυπική ημέρα περίθαλψης τραυματισμένων θαλασσίων χελωνών από τα χέρια ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών.

presbeuths-tou-arxelwn-sto-tirolo-Nephele_in_action1.jpg

Το πρόγραμμα “Nephele”

Ας πούμε μερικά λόγια για το πρόγραμμά μας που αφορά τους Πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.

Ο Πρεσβευτής του ΑΡΧΕΛΩΝ αποτελεί επίσημο απεσταλμένο και εκπρόσωπο του Συλλόγου στη χώρα διαμονής του.

Οι Πρεσβευτές έχουν αποτελέσει ήδη εθελοντές του Συλλόγου στο παρελθόν είτε στις παραλίες ωοτοκίας της χελώνας καρέτα στην Ελλάδα είτε στην περίθαλψη θαλασσίων χελωνών στο Κέντρο Διάσωσης και μοιράζονται την ανησυχία και το ενδιαφέρον τους για την προστασία και την επιβίωσή των θαλασσίων χελωνών.

Καθοριστικός ρόλος του Πρεσβευτή είναι η ενημέρωση των νέων ανθρώπων για την ανάγκη υποστήριξης του σημαντικού έργου του ΑΡΧΕΛΩΝ και του πώς οι ίδιοι μπορούν να συμβάλουν θετικά για με το να βοηθήσουν μια οργάνωση- πρωταγωνιστή που έχει αφιερώσει εδώ και 33 χρόνια τις προσπάθειές της στην προστασία και διάσωση θαλασσίων χελωνών.

Ο Πρεσβευτής λοιπόν στοχεύει στο να αυξηθεί ο αριθμός νέων ανθρώπων παγκοσμίως που θα συμμετέχουν εθελοντικά στον ΑΡΧΕΛΩΝ, βοηθά στην προσέλκυση δωρεών και στην αύξηση της χρηματοδότησης των καλοκαιρινών προγραμμάτων πεδίου όπως επίσης του Κέντρου Διάσωσης. Συμβάλλει επίσης και στη διατήρηση του ήδη υπάρχοντος δικτύου του ΑΡΧΕΛΩΝ και στην επέκταση των συνεργασιών με διαφορετικές κοινωνίες ενισχύοντας έτσι την θετική επίδρασή μας για έναν πιο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο κόσμο.

Το πρόγραμμα “Nephele” εν δράσει

Η Ταμίνα Φρόιντ (Τάμμυ) έχοντας σπουδάσει κτηνιατρική αλλά και με τωρινές σπουδές στη Γεωγραφία και Διαχείριση Μακροοικονομικών εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις σπουδές της και γνωρίζει πώς να συνδέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την επίτευξη αυτού του μοναδικού σκοπού.

Η Τάμμυ ήταν φέτος Υπεύθυνη Εθελοντών Πεδίου στο πρόγραμμα της Ζακύνθου αλλά και η «μητέρα» για όλους τους εθελοντές μέσα σε μια αναπάντεχα δυνατή περίοδο ωοτοκίας. Ήταν πάντα κοντά στους εθελοντές ύστερα από πυρετώδη εργασία, έστω για μια αγκαλιά, μια μικρή συζήτηση και για να τους θυμίσει το λόγο που είναι τόσο σημαντικό αυτό που κάνουν.

Με αυτές τις εμπειρίες στο μυαλό πρόκειται τις μοιραστεί με το κοινό της έκθεσης για μια έντονη, κουραστική αλλά συγχρόνως ιδιαίτερη, γεμάτη καθημερινή επιβράβευση και ενθουσιασμό περίοδο ωοτοκίας.

Κατά τα λεγόμενα της ίδιας: «Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε προκαλεί να γίνει καλύτερος και να αναπτυχθείς μέσα σου. Εκτός από το γεγονός ότι συναντάς ανθρώπους από όλο τον κόσμο καταφέρνεις να ξεφύγεις από τη συνήθεια των καθημερινών σου πράξεων. Καταφέρνεις να δέχεσαι τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και τους ανθρώπους όπως είναι στην πραγματικότητα.»

Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκινούν από νέοι άνθρωποι, ωριμάζουν μέσα από αυτόν και καταφέρνουν να χτίσουν προσωπικότητα ενός πολεμιστή ο οποίος μάχεται για την προστασία όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και για τη διάσωση των ζωών μικρών θαλασσίων χελωνών.

Ας δείξουμε λοιπόν στον κόσμο για τι είναι ικανός ο ΑΡΧΕΛΩΝ.

Καλή τύχη Τάμμυ!

Χαρά Παπαηλιού, Υπεύθυνη Προγράμματος Εθελοντών & EVS, email: volunteers@archelon.gr τηλ.: 210 5231342, 6937352382

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/04/2024

  Συντονισμός για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στο Ρέθυμνο: Τοπικές Αρχές και τουρισμός ενώνουν δυνάμεις

  Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2024 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, έθιξε καίρια ζητήματα, όπως η τήρηση των διαχειριστικών μέτρων για την προστασία της Καρέττα. Δεδομένης της τουριστικής δραστηριότητας στις παραλίες ωοτοκίας, η ενεργή συμμετοχή του τουριστικού τομέα στην εφαρμογή των μέτρων κρίνεται απαραίτητη.

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  10/04/2024

  «Τουρίστες και χελώνες;» Απλώνεται η περιβαλλοντική εκστρατεία ενημέρωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα

  Στο δρόμο του αειφόρου τουρισμού στρατεύεται ξανά, μετά την πανδημία, ο ΑΡΧΕΛΩΝ- Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Στόχος της νέας εκστρατείας είναι να φθάσουν οι πληροφορίες για τον ορθό κώδικα συμπεριφοράς επισκεπτών σε όλες τις παραλίες ωοτοκίας σε συνεργασία με τον τουριστικό τομέα.

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/04/2024

  LIFE MareNatura - Το μεγαλύτερο πρόγραμμα για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα στην Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  03/04/2024

  Οι πολίτες μας ενημερώνουν για εκβρασμούς θαλάσσιων χελωνών

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκίνησε την προσπάθεια καταγραφής των περιστατικών που νεκρές χελώνες ξεβράζονται στις ελληνικές ακτές από το 1992. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μία αύξηση στις καταγραφές αυτές που όμως μπορεί να οφείλεται στο ότι περισσότεροι συμπολίτες μας αναφέρουν τέτοια περιστατικά. Μάθε περισσότερα…

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  19/03/2024

  Συμβάλλουμε στις διεθνείς εξελίξεις της έρευνας και της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών

  Στο παρελθόν, μέλη του ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχαν στην διαμόρφωση της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών που εκδόθηκε το 1995 και σήμερα, στη συγγραφή του ανανεωμένου Εγχειριδίου Έρευνας και Προστασίας για τη Διατήρηση των Θαλάσσιων Χελωνών, συμμετέχουν τρεις συνεργάτες του Συλλόγου.

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  08/03/2024

  Τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς για το 2023

  Αυτά είναι τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2023.

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/03/2024

  Η δυνατή εμπειρία του Frederique στο Κέντρο Διάσωσης

  Στον ΑΡΧΕΛΩΝ, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να εργαστείς μαζί με καινούργιους ανθρώπους, ένα σημαντικό πλεονέκτημα του εθελοντισμού.

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/03/2024

  Έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου

  Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού του Σωματείου ΑΡΧΕΛΩΝ, τα μέλη κλήθηκαν να παραστούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  29/02/2024

  Παρουσίαση Αποτελεσμάτων ΑΡΧΕΛΩΝ 2023: Υπάρχουν και καλά νέα!

  Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανοικτή ετήσια Παρουσίαση Αποτελεσμάτων της δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  27/02/2024

  Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

  Είκοσι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, προσυπογράφουν επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ζητώντας του να ψηφίσει «κατά» της αλλαγής καθεστώτος της προστασίας του λύκου στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ.

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  02/02/2024

  Οι θαλάσσιες χελώνες στους Ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας

  Στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα των Υγροτόπων, αυτών των ευάλωτων περιοχών του πλανήτη που αποτελούν καταφύγιο για τα αποδημητικά πουλιά, αλλά και για πολλά άλλα είδη άγριων ζώων, μεταξύ των οποίων και οι θαλάσσιες χελώνες.

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  24/01/2024

  Γιατί τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι διεθνή;

  Τα προγράμματα προστασίας για τη θαλάσσια χελώνα του ΑΡΧΕΛΩΝ οργανώνονται με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών που φθάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από πιο μακρινά μέρη όπως την Ν.Κορέα, την Αυστραλία και την Κολομβία. Η χρήση της αγγλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια των εργασιών στο πεδίο ή των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης του κοινού και στις οργανωμένες κατασκηνώσεις που διαμένουν οι εθελοντές, είναι απαραίτητη για τα προγράμματα.

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  23/01/2024

  Κοινό ΔΤ: Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

  Η δημοσιοποίηση της διαφαινόμενης πρόθεσης της Κυβέρνησης να διευρύνει, έστω και μεταβατικά, την εκτός σχεδίου δόμηση έχει προκαλέσει οξείες αντιδράσεις – πράγμα αξιοσημείωτο για σχέδιο νόμου που δεν έχει καν ακόμα δημοσιευθεί. Αυτό και μόνο δείχνει ότι σημαντικό τμήμα της κοινωνίας είναι αντίθετο στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της ελληνικής υπαίθρου και στην ανεξέλεγκτη και άναρχη διεύρυνση των οικισμών.

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  17/01/2024

  Ένα ιδιαίτερο νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες με δεξαμενές και εντυπωσιακά παλιά βαγόνια τρένου έχει στήσει εδώ και 30 χρόνια ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα

  Χελώνες συνδεδεμένες με φιάλες ορού ή μπανταρισμένες με επιδέσμους, δεξαμενές περίθαλψης και δεξαμενές αποκατάστασης με ειδικό περιβαλλοντικό εμπλουτισμό, θερμοκήπια ανάρρωσης, αλλά και… ανακαινισμένα βαγόνια του ΟΣΕ!

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  15/01/2024

  Θέσεις Βοηθών για τα προγράμματα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2024

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτες με θέληση και ενθουσιασμό για την προστασία της φύσης για την υλοποίηση των προγραμμάτων προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2024.

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!