24/11/2016

Πρεσβευτής του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Τιρόλο

presbeuths-tou-arxelwn-sto-tirolo-Nephele_in_action2.jpg

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ευκαιρία για την Πρεσβευτή μας Ταμίνα να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας “Nephele” για τους πρεσβευτές μας στο εξωτερικό όσο πιο δυναμικά μπορεί στη μεγάλη σάλα του εκθεσιακού κέντρου του Ινσμπρουκ.

«Η έκθεση Freiwilligen Messe Tirol»

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης τοπικών και διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) καθώς και πόλο έλξης ενδιαφερομένων εθελοντών.

Φέτος, επιλέχθηκαν οργανώσεις με ποικίλα θέματα ενδιαφέροντος και έχουν χωριστεί σε κατηγορίες όπως θέματα για τη νεολαία, την υγεία και την κοινωνία, το προσφυγικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό, το περιβάλλον κλπ. Σε αυτά τα πλαίσια θα έχει ο ΑΡΧΕΛΩΝ τη δυνατότητα να αναδείξει το έργο του σε κοινό το οποίο θα είναι καθαρά ενδιαφερόμενο για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ για αυτό το λόγο μετά χαράς θα παρουσιάσει μέρος της επιστημονικής του εργασίας μέσω ζωντανής μετάδοσης με το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών. Στόχος αυτής της ζωντανής μετάδοσης αποτελεί η ανάδειξη του εθελοντισμού μέσα από μια τυπική ημέρα περίθαλψης τραυματισμένων θαλασσίων χελωνών από τα χέρια ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών.

presbeuths-tou-arxelwn-sto-tirolo-Nephele_in_action1.jpg

Το πρόγραμμα “Nephele”

Ας πούμε μερικά λόγια για το πρόγραμμά μας που αφορά τους Πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.

Ο Πρεσβευτής του ΑΡΧΕΛΩΝ αποτελεί επίσημο απεσταλμένο και εκπρόσωπο του Συλλόγου στη χώρα διαμονής του.

Οι Πρεσβευτές έχουν αποτελέσει ήδη εθελοντές του Συλλόγου στο παρελθόν είτε στις παραλίες ωοτοκίας της χελώνας καρέτα στην Ελλάδα είτε στην περίθαλψη θαλασσίων χελωνών στο Κέντρο Διάσωσης και μοιράζονται την ανησυχία και το ενδιαφέρον τους για την προστασία και την επιβίωσή των θαλασσίων χελωνών.

Καθοριστικός ρόλος του Πρεσβευτή είναι η ενημέρωση των νέων ανθρώπων για την ανάγκη υποστήριξης του σημαντικού έργου του ΑΡΧΕΛΩΝ και του πώς οι ίδιοι μπορούν να συμβάλουν θετικά για με το να βοηθήσουν μια οργάνωση- πρωταγωνιστή που έχει αφιερώσει εδώ και 33 χρόνια τις προσπάθειές της στην προστασία και διάσωση θαλασσίων χελωνών.

Ο Πρεσβευτής λοιπόν στοχεύει στο να αυξηθεί ο αριθμός νέων ανθρώπων παγκοσμίως που θα συμμετέχουν εθελοντικά στον ΑΡΧΕΛΩΝ, βοηθά στην προσέλκυση δωρεών και στην αύξηση της χρηματοδότησης των καλοκαιρινών προγραμμάτων πεδίου όπως επίσης του Κέντρου Διάσωσης. Συμβάλλει επίσης και στη διατήρηση του ήδη υπάρχοντος δικτύου του ΑΡΧΕΛΩΝ και στην επέκταση των συνεργασιών με διαφορετικές κοινωνίες ενισχύοντας έτσι την θετική επίδρασή μας για έναν πιο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο κόσμο.

Το πρόγραμμα “Nephele” εν δράσει

Η Ταμίνα Φρόιντ (Τάμμυ) έχοντας σπουδάσει κτηνιατρική αλλά και με τωρινές σπουδές στη Γεωγραφία και Διαχείριση Μακροοικονομικών εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις σπουδές της και γνωρίζει πώς να συνδέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την επίτευξη αυτού του μοναδικού σκοπού.

Η Τάμμυ ήταν φέτος Υπεύθυνη Εθελοντών Πεδίου στο πρόγραμμα της Ζακύνθου αλλά και η «μητέρα» για όλους τους εθελοντές μέσα σε μια αναπάντεχα δυνατή περίοδο ωοτοκίας. Ήταν πάντα κοντά στους εθελοντές ύστερα από πυρετώδη εργασία, έστω για μια αγκαλιά, μια μικρή συζήτηση και για να τους θυμίσει το λόγο που είναι τόσο σημαντικό αυτό που κάνουν.

Με αυτές τις εμπειρίες στο μυαλό πρόκειται τις μοιραστεί με το κοινό της έκθεσης για μια έντονη, κουραστική αλλά συγχρόνως ιδιαίτερη, γεμάτη καθημερινή επιβράβευση και ενθουσιασμό περίοδο ωοτοκίας.

Κατά τα λεγόμενα της ίδιας: «Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε προκαλεί να γίνει καλύτερος και να αναπτυχθείς μέσα σου. Εκτός από το γεγονός ότι συναντάς ανθρώπους από όλο τον κόσμο καταφέρνεις να ξεφύγεις από τη συνήθεια των καθημερινών σου πράξεων. Καταφέρνεις να δέχεσαι τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και τους ανθρώπους όπως είναι στην πραγματικότητα.»

Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκινούν από νέοι άνθρωποι, ωριμάζουν μέσα από αυτόν και καταφέρνουν να χτίσουν προσωπικότητα ενός πολεμιστή ο οποίος μάχεται για την προστασία όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και για τη διάσωση των ζωών μικρών θαλασσίων χελωνών.

Ας δείξουμε λοιπόν στον κόσμο για τι είναι ικανός ο ΑΡΧΕΛΩΝ.

Καλή τύχη Τάμμυ!

Χαρά Παπαηλιού, Υπεύθυνη Προγράμματος Εθελοντών & EVS, email: volunteers@archelon.gr τηλ.: 210 5231342, 6937352382

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  27/09/2023

  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023: Υπάρχουν ξενοδοχεία φιλικά προς τις θαλάσσιες χελώνες στη βόρεια Κρήτη;

  Γιατί είναι σημαντικός ο τουρισμός για τις θαλάσσιες χελώνες;

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  22/09/2023

  Κοινή ανακοίνωση για την κατάσταση διατήρησης του λύκου στην Ευρώπη

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  20/09/2023

  Ευκαιρία εργασίας: Συνεργάτης για θέματα τουρισμού

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτη πλήρους απασχόλησης για θέματα τουρισμού

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  15/09/2023

  Ο Λίλο μας, η μικρή πρασινοχελώνα, τα κατάφερε!

  Τον Νοέμβριο του 2021 μία μικρή Πράσινη θαλάσσια χελώνα έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ με πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εντατικής θεραπείας, μία Τετάρτη τον Σεπτέμβριο του 2023 πήρε επιτέλους εξιτήριο και επέστρεψε στην θάλασσα!

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/09/2023

  Κοινό Δ.Τ.: Οι αφύσικες καταστροφές να γίνουν μάθημα για κλιματικά ανθεκτική Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  10/09/2023

  Κοινό Δ.Τ.: Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Η Σταδιακή Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  05/09/2023

  Πίσω στα θρανία και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

  Το μοναδικό νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων, αυτή τη φορά κλείνοντας θέση στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων.

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/08/2023

  Αυτοί που σώζουν τα τραυματισμένα άγρια ζώα στην Ελλάδα ( νέο βίντεο)

  Βρέθηκε τραυματισμένο άγριο ζώο, οτιδήποτε από αρκούδα, αετό, μικροπούλια μέχρι θαλάσσια χελώνα, φώκια, δελφίνι; Υπάρχουν άνθρωποι που θα τα περιθάλψουν. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ετοίμασε ένα βίντεο, όπου οι άνθρωποι της περίθαλψης μιλούν γι΄αυτό που τους παρακινεί και συνεχίζουν…

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/08/2023

  Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

  Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πρίν λίγες μέρες. Λάτρης της φύσης, της θάλασσας και των βουνών, βοήθησε στη δημιουργία του τον Σύλλογο. Ευχαριστούμε.

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  17/08/2023

  Παγκόσμιο ρεκόρ 37 χρόνων αναπαραγωγικής ζωής για θαλάσσια χελώνα στη Ζάκυνθο – Αυξημένος φέτος ο αριθμός στις φωλιές

  Ένα σημαντικό αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της φετινής ομάδας παρακολούθησης της ωοτοκίας στη Ζάκυνθο, ανακοινώνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ - Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Με βάση τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις του, ο ΑΡΧΕΛΩΝ κατάφερε να πιστοποιήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ καταγεγραμμένης ωοτοκίας για χελώνες Καρέττα.

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  07/08/2023

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα: Δεν τις αγγίζουμε! Δεν τις ταΐζουμε!

  Όπως είναι γνωστό 35 νέα περιστατικά επίθεσης θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενους έχουν ήδη καταγραφεί κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο και προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο των 200 περίπου καταγεγραμμένων περιστατικών, όπως αυτά έχουν καταγραφεί κατά τα προηγούμενα καλοκαίρια στα μητρώα του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  01/08/2023

  Συνέντευξη με μια εθελόντρια: Lea Heinen, Κέντρο Διάσωσης

  Η Lea μοιράζεται την εμπειρία της ως εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ: «Νομίζω ότι όταν μια χελώνα αρχίζει να τρώει μετά από ένα μήνα προσπάθειας, όταν μπορείς να δεις τη βελτίωση ή την επούλωση ενός τραυματισμού μιας χελώνας και όταν μια χελώνα επιστρέφει πίσω στη θάλασσα, στο φυσικό της περιβάλλον, στο σπίτι της - τότε ξέρεις ότι πράγματι σώζεις τις χελώνες».

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/07/2023

  Παιδικός Διαγωνισμός Παραλίας 2023: Φτιάξε το δικό σου χελωνάκι με φυσικά υλικά και στείλε μας φωτογραφία!

  Βοήθησέ μας να μεταδώσουμε το μήνυμα για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών σχηματίζοντας τα δικά σου θαλάσσια χελωνάκια με φυσικά υλικά που θα βρεις στην παραλία. Άμμος, πέτρες, βότσαλα, κοχύλια, φύκια, ξυλαράκια και ότι άλλο έχεις στη διάθεσή σου μπορούν να μεταμορφωθούν με λίγη φαντασία! Τράβηξε μια φωτογραφία το έργο σου και στείλε την στον Διαγωνισμό Παραλίας του ΑΡΧΕΛΩΝ.

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  18/07/2023

  Ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα βήματα προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο

  Tην προηγούμενη εβδομάδα οι εταίροι του έργου «Διατήρηση των θαλασσίων χελωνών στην περιοχή της Μεσογείου» συναντήθηκαν για την 9η Συνεδρίαση της Καθοδηγητικής Επιτροπής. Η συνάντηση έγινε στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στην Ελλάδα στις 4 και 5 Ιουλίου και οργανώθηκε από το SPA/RAC και τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/07/2023

  Ειδική προσφορά για τους ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ εθελοντές: Έλα τώρα ξανά μαζί μας για 2 χελωνο-εβδομάδες!

  Είναι καιρός να έρθεις ξανά στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, ακόμηκι αν έχεις μόνο 2ή 3 εβδομάδες διαθέσιμες. Η προσφορά ισχύει για τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2023. Κάνε αίτηση μέσα από τη νέα μας ιστοσελίδα και δες περισσότερα για τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες που είναι διαθέσιμες οι θέσεις.

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!