04/10/2019

Ο Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη φιλοξένησε περιβαλλοντικές δράσεις

o-p100-planhths-texnopolh-filoksenhse-periballontikes-draseis-Festival_P100_1.jpg

Όλα τα παιδιά έβαλαν σε τάξη τον κύκλο ζωής της Καρέττα, αναγνωρίζοντας τα στάδια από πραγματικές εικόνες. Εντυπωσίασαν όλους τους παριστάμενους καθώς και τους γονείς τους. Ακόμη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι μικροί φίλοι μας βρήκαν πληροφορίες από το βιβλίο του ΑΡΧΕΛΩΝ «Καρέττα» για τους τόπους ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών σε όλο τον κόσμο. Επεξεργάστηκαν τα ντοκουμέντα από την φωλιά της πράσινης χελώνας που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη τον Ιούλιο που μας πέρασε. Ζωγράφισαν, ανακάλυψαν κρυμμένες λέξεις και την Κυριακή το μεσημέρι παρακολούθησαν μία εκσκαφή φωλιάς σε ζωντανή σύνδεση με την ομάδα εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Κυπαρισσία.

o-p100-planhths-texnopolh-filoksenhse-periballontikes-draseis-Festival_P100_2.jpg

Εν τω μεταξύ, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν!

Στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων μπορούν να δουν από κοντά τις χελώνες και να συμμετέχουν σε μία προβολή-συζήτηση για τις λειτουργίες της φύσης και τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος.

o-p100-planhths-texnopolh-filoksenhse-periballontikes-draseis-Festival_P100_4.jpg

Για να κλείσετε έγκαιρα την επίσκεψη της τάξης σας για τη σχολική χρονιά 2019-2020 επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση education@archelon.gr ή τηλεφωνικά στα 210 89 82 600 και 6932640949 (Δευτέρα-Παρασκευή, 12:30-16:30).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    20/09/2023

    Ευκαιρία εργασίας: Συνεργάτης για θέματα τουρισμού

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτη πλήρους απασχόλησης για θέματα τουρισμού

    Μάθε περισσότερα
  2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    15/09/2023

    Ο Λίλο μας, η μικρή πρασινοχελώνα, τα κατάφερε!

    Τον Νοέμβριο του 2021 μία μικρή Πράσινη θαλάσσια χελώνα έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ με πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εντατικής θεραπείας, μία Τετάρτη τον Σεπτέμβριο του 2023 πήρε επιτέλους εξιτήριο και επέστρεψε στην θάλασσα!

    Μάθε περισσότερα
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    12/09/2023

    Κοινό Δ.Τ.: Οι αφύσικες καταστροφές να γίνουν μάθημα για κλιματικά ανθεκτική Ελλάδα

    Μάθε περισσότερα
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/09/2023

    Κοινό Δ.Τ.: Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Η Σταδιακή Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

    Μάθε περισσότερα
  5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    05/09/2023

    Πίσω στα θρανία και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

    Το μοναδικό νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων, αυτή τη φορά κλείνοντας θέση στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων.

    Μάθε περισσότερα
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    21/08/2023

    Αυτοί που σώζουν τα τραυματισμένα άγρια ζώα στην Ελλάδα ( νέο βίντεο)

    Βρέθηκε τραυματισμένο άγριο ζώο, οτιδήποτε από αρκούδα, αετό, μικροπούλια μέχρι θαλάσσια χελώνα, φώκια, δελφίνι; Υπάρχουν άνθρωποι που θα τα περιθάλψουν. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ετοίμασε ένα βίντεο, όπου οι άνθρωποι της περίθαλψης μιλούν γι΄αυτό που τους παρακινεί και συνεχίζουν…

    Μάθε περισσότερα
  7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    21/08/2023

    Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

    Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πρίν λίγες μέρες. Λάτρης της φύσης, της θάλασσας και των βουνών, βοήθησε στη δημιουργία του τον Σύλλογο. Ευχαριστούμε.

    Μάθε περισσότερα
  8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    17/08/2023

    Παγκόσμιο ρεκόρ 37 χρόνων αναπαραγωγικής ζωής για θαλάσσια χελώνα στη Ζάκυνθο – Αυξημένος φέτος ο αριθμός στις φωλιές

    Ένα σημαντικό αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της φετινής ομάδας παρακολούθησης της ωοτοκίας στη Ζάκυνθο, ανακοινώνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ - Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Με βάση τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις του, ο ΑΡΧΕΛΩΝ κατάφερε να πιστοποιήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ καταγεγραμμένης ωοτοκίας για χελώνες Καρέττα.

    Μάθε περισσότερα
  9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    07/08/2023

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα: Δεν τις αγγίζουμε! Δεν τις ταΐζουμε!

    Όπως είναι γνωστό 35 νέα περιστατικά επίθεσης θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενους έχουν ήδη καταγραφεί κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο και προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο των 200 περίπου καταγεγραμμένων περιστατικών, όπως αυτά έχουν καταγραφεί κατά τα προηγούμενα καλοκαίρια στα μητρώα του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

    Μάθε περισσότερα
  10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    01/08/2023

    Συνέντευξη με μια εθελόντρια: Lea Heinen, Κέντρο Διάσωσης

    Η Lea μοιράζεται την εμπειρία της ως εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ: «Νομίζω ότι όταν μια χελώνα αρχίζει να τρώει μετά από ένα μήνα προσπάθειας, όταν μπορείς να δεις τη βελτίωση ή την επούλωση ενός τραυματισμού μιας χελώνας και όταν μια χελώνα επιστρέφει πίσω στη θάλασσα, στο φυσικό της περιβάλλον, στο σπίτι της - τότε ξέρεις ότι πράγματι σώζεις τις χελώνες».

    Μάθε περισσότερα
  11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    21/07/2023

    Παιδικός Διαγωνισμός Παραλίας 2023: Φτιάξε το δικό σου χελωνάκι με φυσικά υλικά και στείλε μας φωτογραφία!

    Βοήθησέ μας να μεταδώσουμε το μήνυμα για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών σχηματίζοντας τα δικά σου θαλάσσια χελωνάκια με φυσικά υλικά που θα βρεις στην παραλία. Άμμος, πέτρες, βότσαλα, κοχύλια, φύκια, ξυλαράκια και ότι άλλο έχεις στη διάθεσή σου μπορούν να μεταμορφωθούν με λίγη φαντασία! Τράβηξε μια φωτογραφία το έργο σου και στείλε την στον Διαγωνισμό Παραλίας του ΑΡΧΕΛΩΝ.

    Μάθε περισσότερα
  12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    18/07/2023

    Ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα βήματα προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο

    Tην προηγούμενη εβδομάδα οι εταίροι του έργου «Διατήρηση των θαλασσίων χελωνών στην περιοχή της Μεσογείου» συναντήθηκαν για την 9η Συνεδρίαση της Καθοδηγητικής Επιτροπής. Η συνάντηση έγινε στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στην Ελλάδα στις 4 και 5 Ιουλίου και οργανώθηκε από το SPA/RAC και τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

    Μάθε περισσότερα
  13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    04/07/2023

    Ειδική προσφορά για τους ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ εθελοντές: Έλα τώρα ξανά μαζί μας για 2 χελωνο-εβδομάδες!

    Είναι καιρός να έρθεις ξανά στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, ακόμηκι αν έχεις μόνο 2ή 3 εβδομάδες διαθέσιμες. Η προσφορά ισχύει για τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2023. Κάνε αίτηση μέσα από τη νέα μας ιστοσελίδα και δες περισσότερα για τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες που είναι διαθέσιμες οι θέσεις.

    Μάθε περισσότερα
  14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    30/06/2023

    Εκδήλωση λήξης του έργου για τις Οργανώσεις Περίθαλψης Άγριων Ζώων

    Στις 9 Ιουνίου 2023, η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς φιλοξένησε την εκδήλωση λήξης του έργου «Δίκτυο Συνεργασίας των Οργανώσεων που Δραστηριοποιούνται στην Περίθαλψη Άγριων Ζώων στην Ελλάδα».

    Μάθε περισσότερα
  15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    29/06/2023

    Η Τρούφα ταξίδεψε στις 4 γωνιές της Ελλάδας με τη βοήθεια των μαθητών!

    Η Τρούφα, το χελωνάκι – σύμβολο των διαδικτυακών εκπαιδευτικών δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ ταξίδεψε στις 4 γωνιές της Ελλάδας και έκανε επίσης μια μικρή απόδραση στη Νότιο Αφρική. Η μεγάλη Διαδικτυακή Φωτογραφική Έκθεση της σχολικής χρονιάς που πέρασε δημοσιοποιήθηκε και το κοινό έδωσε τις προτιμήσεις του!

    Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!