Η Παρουσίαση του Επικοινωνιακού Προγράμματος του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2010
Η Παρουσίαση Προγραμμάτων του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2011 πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί φίλοι, υποστηρικτές, μέλη και εθελοντές κάθε ηλικίας.
Τη σειρά των προβολών ξεκίνησε η Θεώνη Καρκούλια - Υπεύθυνη Εθελοντών, ύστερα ακολούθησαν οι Ανθούλα Τόγια - Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής, Έλλη Ταραμπέ – Υπεύθυνη Υιοθεσιών/Επικοινωνίας, Σμαρώ Τουλιάτου – Υπεύθυνη Προγραμμάτων Πεδίου, Παύλος Τσάρος – Υπεύθυνος Δικτύου Διάσωσης για να κλείσει ύστερα από 45 λεπτά περίπου με τον Νίκο Βαλλιάνο – Υπεύθυνο Διατήρησης και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΑΡΧΕΛΩΝ.
Οι προβολές όλες παρουσίασαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία είτε εντυπωσίασαν, είτε εξέπληξαν μερικούς με τις στατιστικές τους. Για κάποιους τομείς, το 2010 αναδείχθηκε «ικανοποιητικό», ενώ άλλοι φάνηκε πως δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από τις δύσκολες συνθήκες της εποχής.
Στο κεφάλαιο «Τηλεόραση» παρουσιάστηκε μια πρωτοπορία. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ υπήρξε από τις πρώτες περιβαλλοντικές οργανώσεις που προώθησε το τηλεοπτικό του σποτ μέσα από τις οθόνες των σταθμών του ΜΕΤΡΟ. Γεγονός τεράστιας σημασίας για την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του Αθηναίου πολίτη, που σίγουρα υπήρξε και αφετηρία νέας προσέγγισης των νέων προς την εθελοντική εργασία.
Επίσης, παρατηρήθηκε ικανοποιητική άνοδο στα στοιχεία των «Υιοθεσιών», χελωνών και φωλιών, ίσως ο πιο απλός, χαριτωμένος αλλά παράλληλα εποικοδομητικός τρόπος υποστήριξης που θα μπορούσε κανείς να διαλέξει για τον ΑΡΧΕΛΩΝ και ειδικά τις χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης κι απαιτούν συνεχή φροντίδα με φάρμακα και φαγητό. Οι Υιοθεσίες το 2010 ξεπέρασαν σε αριθμό αυτές των προηγούμενων ετών παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,5% σε σύγκριση με το 2009!
Τέλος, η Έλλη Ταραμπέ έθεσε ως στόχους για το 2011 την αύξηση κατά 10% των δημοσιευμάτων στα έντυπα μέσα με άρθρα, αφιερώματα και καταχωρήσεις, την αποστολή περισσότερων Δελτίων Τύπου στα ΜΜΕ, τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας του ΑΡΧΕΛΩΝ με περισσότερα και συχνότερα θέματα, και την αύξηση των Υιοθεσιών κατά 13% με την αισιοδοξία κι ελπίδα να επιτευχθούν!
Ε. Ταραμπέ.
H PAUL HARTMANN Hellas A.E. υποστηρίζει τον ΑΡΧΕΛΩΝ
2η Συνάντηση με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας για το πρόγραμμα «Ψαράδες και Θαλάσσιες Χελώνες»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ11/11/2025
Προγράμματα Περιβαλλοντικού Εθελοντισμού 2026: Οι θαλάσσιες χελώνες σε χρειάζονται, ο πλανήτης μάς καλεί!
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ καλωσορίζει εθελοντές από όλο τον κόσμο και κάθε ηλικίας (άνω των 18) χωρίς προηγούμενη εμπειρία! Εάν μιλάς αγγλικά, είσαι τουλάχιστον 18 ετών και σε καλή φυσική κατάσταση, μπορείς να το κάνεις!
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ10/11/2025
Τιμητική Διάκριση για τον ΑΡΧΕΛΩΝ στο 3ο Συνέδριο Effective Dialogue
Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025, ο ΑΡΧΕΛΩΝ έλαβε τιμητική διάκριση για την ουσιαστική του συνεισφορά στον αποτελεσματικό διάλογο για τη βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και το περιβάλλον.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ06/11/2025
6η χρονιά Διαδικτυακών Ξεναγήσεων: Οι θαλάσσιες χελώνες ταξιδεύουν ξανά σε όλη την Ελλάδα!
Μαθητές από κάθε γωνιά της χώρας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη ζωή των χελωνών που φροντίζει το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής και να ανακαλύψουν πώς οι προσπάθειες διάσωσης επηρεάζουν τον θαλάσσιο κόσμο.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ31/10/2025
Το μάθημα έγινε πραγματικότητα: Μια αληθινή διάσωση χελώνας για τους μαθητές της Καλλιθέας!
Οι μαθητές εντόπισαν μια θαλάσσια χελώνα να επιπλέει στο νερό ακριβώς μετά την εκπαιδευτική τους ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ και ειδοποίησαν αμέσως τους διασώστες.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ24/10/2025
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ LIFE MareNatura
Η επίσημη πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ23/10/2025
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετέχει στη «Γιορτή της Επιστήμης 2025 – Η Φωνή του Ωκεανού»
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνεται από 10 έως 27 Νοεμβρίου 2025 μια γιορτή αφιερωμένη στην επιστήμη και στον ωκεανό! Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «LIFE MareNatura»
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ22/10/2025
Κυπαρισσιακός Κόλπος: Ο ΑΡΧΕΛΩΝ Καταγράφει 6.100 Φωλιές και Καλεί την Πολιτεία για Άμεση Εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καρέττα
Το 2025 έγινε καταγραφή περίπου 6.100 φωλιών, αριθμός που σηματοδοτεί 74% αύξηση σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 12 ετών!
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ10/10/2025
Αποχαιρετούμε έναν αφοσιωμένο οικολόγο και φίλο, τον Γιάννη Ρουσόπουλο
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ09/10/2025
Κοινό ΔΤ: Απόφαση-ορόσημο της ΡΑΑΕΥ για τον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων!
Κοινό Δελτίο Τύπου 22 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ08/10/2025
“Συμμαχία για την Άγρια Ζωή”: Γιατί η φύση μάς θέλει στην ίδια ομάδα
11 οργανώσεις, μία ομάδα στον αγώνα για την ευημερία της άγριας ζωής και του ανθρώπου.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ02/10/2025
Τα λόγια της Τζέιν Γκούντολ ακόμη ζεσταίνουν τις καρδιές μας
Ευχαριστούμε Δρ. Γκούντολ για όλα όσα μας διδάξατε και για το παράδειγμα ζωής που μας αφήσατε.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ29/09/2025
Χελώνες, Ρινοδέλφινα και Πουλιά: Ο Αμβρακικός Κόλπος στο κέντρο συζήτησης της Τοπικής Κοινωνίας και των Επιστημόνων
Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα το παρόν και το μέλον του Αμβρακικού Κόλπουπου στο Μενίδι Αμφιλοχίας, η οποία ένωσε τη φωνή της τοπικής κοινωνίας –πολιτών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων, καθώς και ενεργών Συλλόγων– με κορυφαίους επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ26/09/2025
Βιολόγοι του έργου «LIFE ADAPTS» στέλνουν το μήνυμα τους στην κοινωνία
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ23/09/2025
Το Aquila Rithymna Beach γίνεται Αρωγός του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ρέθυμνο
Η γενναιόδωρη δωρεά του ξενοδοχείου στηρίζει άμεσα το κόστος των δράσεων καταγραφής και προστασίας των φωλιών κατά τις περιόδους ωοτοκίας του 2025 και του 2026.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ19/09/2025
Ένα Καλοκαίρι Επιτυχίας για το Πρόγραμμα στον Αμβρακικό
Η φετινή περίοδος εργασίας πεδίου για το πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αμβρακικό ολοκληρώθηκε!

