15/12/2023

Ευχές από επώνυμους «χελωνάδες» του εξωτερικού!

Συνεργάτες και μέλη της επιστημονικής κοινότητας από όλον τον κόσμο στέλνουν το μήνυμά τους για τα 40 χρόνια ΑΡΧΕΛΩΝ:

ξένοι χελωνάδες.png

Συγχαρητήρια για την 40η επέτειο του ΑΡΧΕΛΩΝ. Χαίρομαι που συνεργάστηκα τόσα χρόνια μαζί σας (πάνω από 30). Όπως έγινε και με πολλές οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, ωφελήθηκα από την άψογη δουλειά σας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου επίσκεψη στις παραλίες της Ζακύνθου και την συγκίνηση που ένιωσα όταν είδα χελώνα να γεννάει. Εύχομαι σε όλους η γιορτή σας να έχει μεγάλη επιτυχία και ό,τι καλύτερο για τα επόμενα 40 χρόνια.

Eladio Fernandez-Galiano, π. Secretariat of Bern Convention, Council of Europe, Strasbourg, France

Συγχαρητήρια για την επέτειό σας και την τεράστια δουλειά που έχετε κάνει. Η μεγάλη αύξηση της ωοτοκίας της Καρέττα που παρατηρήσαμε στη δυτική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, σίγουρα σχετίζεται (το πιστεύω!) με τις δικές σας δράσεις προστασίας στην ανατολική Μεσόγειο όλα αυτά τα χρόνια!

Claude Miaud, PhD, Directeur, Centre d’Ecologie Fonctionnelle et Evolutive, France

Συγχαρητήρια ΑΡΧΕΛΩΝ! Για πολλά ακόμα χρόνια!!!

Dr Jesús TOMÁS, Unidad de Zoología Marina, Universitat de València, Spain

Τέσσερις δεκαετίες δουλειάς για την καλύτερη κατανόηση, προβολή και προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα. Τα πιο ειλικρινή μου συγχαρητήρια! Όπως ακριβώς η Ελλάδα ήταν κάποτε το φως για τον πολιτισμό της Μεσογείου, έτσι και ο ΑΡΧΕΛΩΝ αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το δικό μας πρότυπο στον τομέα της έρευνας και τηςπροστασίας στον οποίο είμαστε αφοσιωμένοι. Εκ μέρους της Ισπανικής Ερπετολογικής Εταιρείας αλλά και προσωπικά, σας εύχομαι θερμά συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία στην 40η σας επέτειο.

Juan Antonio Camiñas, PhD, Asociación Herpetológica Española, Spain

Αν και πολύ θα ήθελα ένα ταξιδάκι στην Ελλάδα για να γιορτάσω μαζί σας, δεν θα τα καταφέρω. Πολλά-πολλά συγχαρητήρια! Τι μεγάλη επιτυχία!

Professor Annette C. Broderick Chair in Marine Conservation, Centre for Ecology and Conservation, University of Exeter, UK

Συγχαρητήρια για τα 40 χρόνια εξαιρετικής επιτυχίας! Σας επισκέφθηκα για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ακόμη σας απασχολούσαν “τραμπούκοι” στις παραλίες. Δυστυχώς, δεν μπορώ να έρθω στη γιορτή της 40ης επετείου σας. Έχω όμως σημειώσει την ημέρα στο ημερολόγιό μου. Στις 8 Νοεμβρίου λοιπόν θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια στη Χαβάη για να γιορτάσουμε μαζί σας τα πολλά επιτεύγματα του ΑΡΧΕΛΩΝ!

Professor Brian Bowen, Hawaii Institute of Marine Biology, University of Hawaii, Kaneohe, Hawaii

Συγχαρητήρια γι’ αυτή την επέτειο και τις προσπάθειες προστασίας που καταβάλλετε εδώ και 40 χρόνια. Ελπίζω να συνεχίσετε!

Mohamed Nejmeddine Bradai, PhD, Director, Institute of Marine Resources, Sfax, Tunisia

Είναι υπέροχο που μαθαίνω για τα 40 χρόνια του ΑΡΧΕΛΩΝ! Συγχαρητήρια και ό,τι καλύτερο για τη γιορτή σας.

Professor Kartik Shanker, Indian Institute of Science, Centre for Ecological Sciences, Bangalore, India

Συγχαρητήρια! Ο Σύλλογός σας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες! Nα περάσετε καλά στη γιορτή σας, το αξίζετε!

Jeanne A. Mortimer, PhD, Mahé, Seychelles

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Πριν από μερικά χρόνια, αφού διάβασα το βιβλίο της Άννας “Να τι ήθελα να σου πω “ (με αφορμή την 30ή επέτειο του Συλλόγου), πείστηκα περισσότερο από ποτέ ότι ο ΑΡΧΕΛΩΝ πρέπει να λαμβάνει μόνιμη υποστήριξη από την ΕΕ, τον ΟΗΕ κ.ά. Θεωρώ πως μία αντιπροσωπεία από κάθε τέτοιο διεθνή οργανισμό θα έπρεπε να συμμετέχει, τουλάχιστον για ένα διήμερο κάθε χρόνο, στα προγράμματα πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ με τους εθελοντές. Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί αποτελεσματικά η συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων που είναι τόσο αναγκαία.

Dr Jack Frazier, Smithsonian Institution, Washington DC, USA

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη συνεισφορά σας στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας και στην επιστήμη!

Professor Frank V. Paladino, President of The Leatherback Trust, Director of The Marine Conservation & Biology Center of Excellence, Purdue University, USA

Συγχαρητήρια ΑΡΧΕΛΩΝ (για τη 40η σας επέτειο)! Είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για “δέσμευση ζωής”. Πραγματικά θαυμάζω τη δουλειά σας που διαρκεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα!

Neca Azevedo Marcovaldi, PhD, Diretora, Nacional Conservação e Pesquisa, Fundação Projeto Tamar, Brazil

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  17/06/2024

  Λιμένι Μάνης - ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα: Δεν τις ταΐζουμε!

  Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το Λιμεναρχείο ζήτησαν τη συνδρομή του ΑΡΧΕΛΩΝ για την ενημέρωση των λουόμενων στην περιοχή Λιμένι της Μάνης, όπου οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη καταγράψει φέτος 12 περιστατικά επίθεσης θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενους.

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  16/06/2024

  30 Χρόνια Ελπίδας: Το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ γιορτάζει την Ημέρα των Θαλάσσιων Χελωνών

  Κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Θαλάσσιων Χελωνών, μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτά τα υπέροχα πλάσματα και τις απειλές που αντιμετωπίζουν. Η φετινή χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ΑΡΧΕΛΩΝ, καθώς το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας.

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  13/06/2024

  Διαγωνισμός Αφίσας για παιδιά και νέους: Καλωσορίζουμε τα χελωνάκια του 2024 στις παραλίες!

  Νερομπογιές, μαρκαδόροι, κολλάζ, υπολογιστής, κινητό; Όλα είναι χρήσιμα. Χρησιμοποίησε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου για να φτιάξεις μία αφίσα μεγέθους Α3 ή Α4 που θα ενημερώνει ότι σε λίγο εκκολάπτονται τα χελωνάκια του 2024.

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  16/05/2024

  Νωρίτερα από άλλες χρονιές άρχισε φέτος η ωοτοκία για τις θαλάσσιες χελώνες Καρέττα και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στους ωκεανούς προβληματίζουν

  Για πρώτη φορά, στα 40 χρόνια καταγραφών του ΑΡΧΕΛΩΝ, βρέθηκε στις 10 Μαΐου η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας στον Κόλπο Λαγανά Ζακύθου. Επιβεβαιώνονται οι επιστημονικές προβλέψεις της μετακίνησης της περιόδου ωοτοκίας νωρίτερα την άνοιξη, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  14/05/2024

  Σώσε Χελώνες, Δες την Ελλάδα με Budget

  Σε τραβάει η ιδέα να πας σε πεντακάθαρες ελληνικές παραλίες και η ευκαιρία να κάνεις τη διαφορά; Ιούνιος και Σεπτέμβριος είναι οι τέλειοι μήνες για εθελοντισμό στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  02/05/2024

  Γιορτή της Χελώνας για παιδιά 2024: Ταξίδεψε με τις χελώνες στη Μεσόγειο!

  Σημειώστε την ημερομηνία! Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 11:00, το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους φίλους των θαλάσσιων χελωνών που θέλουν να γιορτάσουν, να εξερευνήσουν, να μάθουν, να παίξουν και να ταξιδέψουν μαγικά στη Μεσόγειο.

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  02/05/2024

  Μια επιτυχημένη χρονιά για το Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Χελώνας

  Το Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Χελώνας ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά τον Μάρτιο στην Πατάγια της Ταϊλάνδης, με τον ΑΡΧΕΛΩΝ να συμμετέχει ενεργά.

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  29/04/2024

  Πρωινή βόλτα με τον ΑΡΧΕΛΩΝ

  Ο κινηματογραφικός φακός του Στέφανου και της Μαρίας των SteΜa Journeys πέτυχε κάτι πολύ σπάνιο: μία θαλάσσια χελώνα Καρέττα να κάνει φωλιά το πρωί! Οι εθελοντές στα Χανιά ανέλαβαν δράση για την προστασία της.

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  26/04/2024

  «Γεφυρώνοντας προσπάθειες τουρισμού και διατήρησης της φύσης», η παράπλευρη εκδήλωση του ΑΡΧΕΛΩΝ στο διεθνές συνέδριο Our Ocean, an Ocean of Potential

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είχε την τιμή να συμμετάσχει ενεργά στο συνέδριο, διοργανώνοντας μία συζήτηση για τον τουρισμό και τις προσπάθειες προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στο Ρέθυμνο με τη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου, του ομίλου GRECOTEL και εμπειρογνώμονες βιώσιμου τουρισμού.

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  19/04/2024

  Νέο! «Υποτροφίες» για πρακτική εμπειρία- άσκηση στα διεθνή περιβαλλοντικά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ

  Φέτος δίνεται η ευκαιρία να υποστηριχθεί η συμμετοχή μικρού αριθμού εθελοντών στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στις παραλίες ωοτοκίας καθώς και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής. Δείτε τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που ισχύουν για το 2024.

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/04/2024

  Συντονισμός για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στο Ρέθυμνο: Τοπικές Αρχές και τουρισμός ενώνουν δυνάμεις

  Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2024 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, έθιξε καίρια ζητήματα, όπως η τήρηση των διαχειριστικών μέτρων για την προστασία της Καρέττα. Δεδομένης της τουριστικής δραστηριότητας στις παραλίες ωοτοκίας, η ενεργή συμμετοχή του τουριστικού τομέα στην εφαρμογή των μέτρων κρίνεται απαραίτητη.

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  10/04/2024

  «Τουρίστες και χελώνες;» Απλώνεται η περιβαλλοντική εκστρατεία ενημέρωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα

  Στο δρόμο του αειφόρου τουρισμού στρατεύεται ξανά, μετά την πανδημία, ο ΑΡΧΕΛΩΝ- Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Στόχος της νέας εκστρατείας είναι να φθάσουν οι πληροφορίες για τον ορθό κώδικα συμπεριφοράς επισκεπτών σε όλες τις παραλίες ωοτοκίας σε συνεργασία με τον τουριστικό τομέα.

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/04/2024

  LIFE MareNatura - Το μεγαλύτερο πρόγραμμα για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα στην Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  03/04/2024

  Οι πολίτες μας ενημερώνουν για εκβρασμούς θαλάσσιων χελωνών

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκίνησε την προσπάθεια καταγραφής των περιστατικών που νεκρές χελώνες ξεβράζονται στις ελληνικές ακτές από το 1992. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μία αύξηση στις καταγραφές αυτές που όμως μπορεί να οφείλεται στο ότι περισσότεροι συμπολίτες μας αναφέρουν τέτοια περιστατικά. Μάθε περισσότερα…

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  19/03/2024

  Συμβάλλουμε στις διεθνείς εξελίξεις της έρευνας και της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών

  Στο παρελθόν, μέλη του ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχαν στην διαμόρφωση της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών που εκδόθηκε το 1995 και σήμερα, στη συγγραφή του ανανεωμένου Εγχειριδίου Έρευνας και Προστασίας για τη Διατήρηση των Θαλάσσιων Χελωνών, συμμετέχουν τρεις συνεργάτες του Συλλόγου.

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!