ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Γλυφάδα - Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών

 

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών λειτουργεί από το 1994 στην Γλυφάδα Αττικής, δίπλα στη θάλασσα. Ιδρύθηκε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ με την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και είναι ένα από τα πρώτα Κέντρα Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Μεσόγειο και το μοναδικό στην Ελλάδα. Μέρος των υποδομών του στεγάζεται σε παλιά βαγόνια τρένου που παραχωρήθηκαν στον ΑΡΧΕΛΩΝ από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

Στο Κέντρο Διάσωσης φθάνουν περίπου 70 τραυματισμένες ή άρρωστες θαλάσσιες χελώνες κάθε χρόνο, που διασώζονται στις Ελληνικές θάλασσες. Στις εγκαταστάσεις του γίνεται η περίθαλψη και η αποκατάσταση των χελωνών και από εκεί οργανώνεται η επιστροφή τους στη θάλασσα. Η λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Διάσωσης στηρίζεται σε ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, εθελοντές που είναι κάτοικοι Αττικής και εθελοντές από όλον τον κόσμο.

Κατά το 2019 επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από επιτυχή περίθαλψη 43 χελώνες και ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες στο Κέντρο Διάσωσης το ίδιο έτος.

 

Γίνε εθελοντής  Αν είσαι εκπαιδευτικός  Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης  Κάνε υιοθεσία

Xελώνες στο Κέντρο Διάσωσης

 

Navigation

Social Media