ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Γλυφάδα - Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών

 

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών λειτουργεί από το 1994 στην Γλυφάδα Αττικής, δίπλα στη θάλασσα. Ιδρύθηκε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ με την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και είναι ένα από τα πρώτα Κέντρα Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Μεσόγειο και το μοναδικό στην Ελλάδα. Μέρος των υποδομών του στεγάζεται σε παλιά βαγόνια τρένου που παραχωρήθηκαν στον ΑΡΧΕΛΩΝ από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

Στο Κέντρο Διάσωσης φθάνουν περίπου 70 τραυματισμένες ή άρρωστες θαλάσσιες χελώνες κάθε χρόνο, που διασώζονται στις Ελληνικές θάλασσες. Στις εγκαταστάσεις του γίνεται η περίθαλψη και η αποκατάσταση των χελωνών και από εκεί οργανώνεται η επιστροφή τους στη θάλασσα. Η λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Διάσωσης στηρίζεται σε ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, εθελοντές που είναι κάτοικοι Αττικής και εθελοντές από όλον τον κόσμο.

Το 2018 έγιναν 30 απελευθερώσεις θαλασσίων χελωνών και πάνω από 8000 επισκέπτες ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από το Κέντρο Διάσωσης το ίδιο έτος.

 

Γίνε εθελοντής  Αν είσαι εκπαιδευτικός  Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης

 

Navigation

Social Media