ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Νέα του Κέντρου Διάσωσης

Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ «σώθηκε» κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τη Nele Joachim, εθελοντρια από το European Solidarity Corps

Το lock down στην Ελλάδα ήταν, ομολογουμένως, πολύ αποτελεσματικό στην ισοπέδωση της καμπύλης του COVID-19, αλλά αν δεν υπήρχε η Nele μαζί με μια ομάδα άλλων εθελοντών που παρέμειναν, η λειτουργία του Κέντρου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ καθώς και οι 20 τραυματισμένες ή άρρωστες θαλάσσιες χελώνες θα κινδύνευαν πραγματικά.

Παρακάτω, η ιστορία της Nele για την εμπειρία της με τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ «σώθηκε» κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τη Nele Joachim, εθελοντρια από το European Solidarity Corps«Όταν αποφοίτησα από το λύκειο το καλοκαίρι του 2019, είχα κάνει πολλά ωραία ταξίδια με την οικογένεια και τους φίλους μου, αλλά δεν είχα αποφασίσει τι θέλω να κάνω μετά από αυτά. Να πάω στο πανεπιστήμιο? Να βρω μια δουλειά? Μια ελεύθερη χρονιά μου φάνηκε καλή ιδέα, γι 'αυτό πήγα στο CIJ, το Centre de la Jeunesse (κέντρο νεολαίας) στο Λουξεμβούργο με σκοπό να βρω ένα αντικείμενο που θα με βοηθούσε να καταλάβω πώς θα προχωρήσω στη ζωή μου.

Μου δόθηκαν διάφορες επιλογές, όλες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS), που τώρα έχει μετονομαστεί σε European Solidarity Corps (ESC) (Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης).

Ερωτεύτηκα αμέσως το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Αθήνα και την ιδέα πως θα βοηθήσω τις θαλάσσιες χελώνες να αποθεραπευθούν και να ζήσουν ξανά όπως τους αξίζει.

Η συμμετοχή μου αρχικά θα διαρκούσε 6 μήνες αλλά κατέληξα να την παρατείνω για άλλους 3 ως κανονική εθελόντρια, καθώς αποτελούσε μοναδική εμπειρία!

Ο καθαρισμός των χελωνών, το τάισμα και η περίθαλψή τους έγιναν η καθημερινή μου ρουτίνα και, χωρίς αμφιβολία, ήταν ένας καταπληκτικός τρόπος να περάσω τη μέρα μου. Είχα την ευκαιρία να προσφέρω και επιπλέον θεραπείες, όπως η φυσιοθεραπεία και οι ενέσεις σε μια μικρή χελώνα, μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη εμπειρία για μένα. Η πιο όμορφη περίοδος της διαμονής μου είναι η τωρινή, τον Ιούνιο και Ιούλιο, καθώς πρόκειται να απελευθερώσουμε μερικούς από τους ασθενείς μας! Το να παρακολουθείς την επιστροφή τους στη θάλασσα είναι απίστευτο, τόσο ανακουφιστικό και χαρούμενο γεγονός. Με μεγάλη υπερηφάνεια βλέπουμε όλη τη σκληρή δουλειά μας να αποδίδει!

Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ «σώθηκε» κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τη Nele Joachim, εθελοντρια από το European Solidarity CorpsΤα καθήκοντα είναι σωματικά δύσκολα και εξαντλητικά, αλλά το πιο σημαντικό και ευχάριστο, είναι πως δουλεύεις με αυτά τα υπέροχα ζώα και με διαφορετικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Από τη μέρα που ξεκίνησα, έχω αποκτήσει φίλους από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και άλλους απίθανους που ζουν, για παράδειγμα, στη Ζιμπάμπουε και τη Νότια Κορέα! Στο Κέντρο Διάσωσης υπάρχει χώρος για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής ή ηλικίας. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, από τον πιο νέο, σαν εμένα που είμαι 18, στον πιο μεγάλο, όπως ο εθελοντής ηλικίας 50+ με τον οποίο συνεργάστηκα! Και πιστέψτε με, αν έρθετε, δεν πρόκειται να το μετανιώσετε!!!

Οι χελώνες θα σας ευγνωμονούν».

 

Και ο ΑΡΧΕΛΩΝ με τη σειρά του, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εθελοντές για την υποστήριξή τους στο Κέντρο Διάσωσης.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ «σώθηκε» κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τη Nele Joachim, εθελοντρια από το European Solidarity CorpsΗ Nele Joachim ήρθε στο Κέντρο Διάσωσης το Νοέμβριο του 2019 και ολοκλήρωσε με επιτυχία την εθελοντική της εργασία EVS μετά από 6 αποδοτικούς μήνες για εκείνη, καθώς και για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου. Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της εθελοντικής ομάδας του Κέντρου Διάσωσης, καθώς αποφάσισε να παρατείνει τον χρόνο παραμονής της και εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά συμβάλλοντας ενεργά στη περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων θαλάσσιων χελωνών.

Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS), που τώρα λέγεται Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC), δίνει την ευκαιρία σε νέους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συνεργαζόμενες χώρες, ηλικίας 18 έως 30 ετών, να κατανοήσουν καλύτερα τις επιλογές που υπάρχουν για τη ζωή τους, τα προσωπικά τους όρια, καθώς και το να αποτελούν κομμάτι ενός ανώτερου σκοπού, αλλά ταυτόχρονα, να συναντήσουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία για πολλά χρόνια δημιουργώντας μακροχρόνιες φιλίες και στηρίζοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το (ESC), τα οφέλη του και τον ΑΡΧΕΛΩΝ, μπορείτε να επισκεφθείτε την Ευρωπαϊκή Πύλη Νεολαίας της ΕΕ: ​​https://europa.eu/youth/solidarity_en και https://europa.eu/youth/volunteering/organisation/47933_en.


 

Navigation

Social Media