24/11/2020

Τέσσερις εθελοντές μας ανέβηκαν στο φημισμένο ηφαίστειο El Teide και συγκέντρωσαν χρήματα για τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Πως έγινε αυτό;

tesseris-ethelontes-mas-anebhkan-sto-fhmismeno-hfaisteio-el-teide-kai-sygkentrwsan-xrhmata-gia-ton-arxelwn-pws-egine-auto-Megan_Teide1.jpg

Όλα ξεκίνησαν όταν η «δική μας» Megan McFarlane ανακάλυψε ότι το Fair Earth Foundation, ένα εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, διοργανώνει την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα μια ειδική πρόκληση για ανάβαση στο όροςTeide. Λοιπόν, μαζί με τον Sam Finlayson και τη Lucie Grosjean ανέβηκαν στο El Teide τον περασμένο μήνα και έκαναν μία δωρεά στον ΑΡΧΕΛΩΝ με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό!

Η Megan μας πληροφόρησε πριν δύο εβδομάδες ότι μέσω της συμμετοχής τους στο Teide Challenge τον Οκτώβριο, συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.000 £ από ανθρώπους και οργανισμούς που υποστηρίζουν το Fair Earth Foundation, και μέρος του ποσού θα φτάσει στον ΑΡΧΕΛΩΝ σαν δωρεά. «Μας τιμάει και μας συγκινεί η προσπάθειά σας. Οι δωρεές σας είναι σημαντικές!» της έγραψε η Δάφνη Μαυρογιώργου, Διευθύντρια του ΑΡΧΕΛΩΝ.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι άλλο από το να δηλώσω τον ΑΡΧΕΛΩΝ σαν αποδέκτη, καθώς ήξερα ότι έχετε αγωνιστεί να συνεχίσετε το έργο σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι γνωστό ότι οι δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού δεν μπορούσαν να γίνουν καθ’ 'όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου αλλά και μετά», απάντησε η Megan.

tesseris-ethelontes-mas-anebhkan-sto-fhmismeno-hfaisteio-el-teide-kai-sygkentrwsan-xrhmata-gia-ton-arxelwn-pws-egine-auto-Megan_Teide2.jpg

Όταν ζητήσαμε από τη Megan να περιγράψει την εμπειρία της, μας είπε: «Η ανάβαση στο El Teide ήταν ο απόλυτος συνδυασμός αποφασιστικότητας και ομαδικής συνεργασίας. Υπήρχαν δύσκολα σημεία, αλλά και αστείες στιγμές, και προχωρήσαμε σαν ομάδα, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον και βλέποντας τον όμορφο έναστρο ουρανό σε όλες μας τις στάσεις. Είναι ένα εξαντλητικό 7-ωρο, αλλά σίγουρα αξίζει την πρόκληση και η ανατολή του ηλίου στην κορυφή ήταν συναρπαστική. Είναι σχεδόν σαν να βρίσκεστε στον Άρη!»

Υπάρχουν και νεότερα σ’ αυτήν την ιστορία. Η Eve Pillmore, μια ακόμη «δική μας» από τα προγράμματα πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ και το Κέντρο Διάσωσης, μόλις επέστρεψε από την ανάβαση του Νοεμβρίου στο El Teide! Κι αυτή επίσης δήλωσε τον ΑΡΧΕΛΩΝ σαν αποδέκτη για τους πόρους που θα συγκεντρώσει. Πως περιγράφει την εμπειρία της; Με μια λέξη: «εμπνευστική»!

tesseris-ethelontes-mas-anebhkan-sto-fhmismeno-hfaisteio-el-teide-kai-sygkentrwsan-xrhmata-gia-ton-arxelwn-pws-egine-auto-Megan_Teide3.jpg

Ευχαριστούμε και τους τέσσερις εθελοντές για την πραγματοποίηση της δωρεάς στον ΑΡΧΕΛΩΝ. Μπορείτε να το κάνετε κι εσείς, συμμετέχοντας στη διοργάνωση της Teide Challenge. Θα χαρούμε να σας δούμε να κυματίζετε τη σημαία του ΑΡΧΕΛΩΝ στην κορυφή του!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    16/05/2025

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία της έρευνας φωτο-ταυτοποίησης θαλασσίων χελωνών

    Τα μοτίβα των προσώπων των θαλασσίων χελωνών παραμένουν σταθερά σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, επιτρέποντας στους ερευνητές να τις αναγνωρίζουν μέσα από φωτογραφίες, οι οποίες είναι συχνά παρμένες σε διάστημα δεκαετιών!

    Μάθε περισσότερα
  2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    15/05/2025

    Κυπαρισσιακός Κόλπος: Ισορροπώντας τη φύση με τον τουρισμό

    Καθώς η δημοτικότητα της προστατευόμενης περιοχής αυξάνεται και οι πιέσεις από τον τουρισμό και την κλιματική αλλαγή εντείνονται, το ερώτημα που προκύπτει είναι: Πόσους ανθρώπους «χωράει» αυτή παραλία έτσι ώστε να μη υποβαθμίζεται το περιβάλλον;

    Μάθε περισσότερα
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    08/05/2025

    Θέση Βοηθού για το προγράμμα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2025 στη Ζάκυνθο

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτες με θέληση και ενθουσιασμό για την προστασία της φύσης για την προετοιμασία και υλοποίηση των προγραμμάτων προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2025.

    Μάθε περισσότερα
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    07/05/2025

    Ανακαλύψτε τη μυστική φύση της Κρήτης: Περίπατος στην παραλία της θαλάσσιας χελώνας με τον ΑΡΧΕΛΩΝ

    Ζήστε μια μοναδική οικοτουριστική εμπειρία στην Κρήτη, συμμετέχοντας στους περιπάτους του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα, που ξεκινούν στις 15 Μαΐου στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Κάνε κράτηση στην ιστοσελίδα μας!

    Μάθε περισσότερα
  5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    30/04/2025

    Γιορτή της Χελώνας για παιδιά 2025: Η μεγάλη περιπέτεια του Τρίτωνα!

    Σημειώστε την ημερομηνία: Το Σάββατο 24 Μαΐου στις 11:00, το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους φίλους των θαλάσσιων χελωνών που θέλουν να μάθουν, να παίξουν και να ταξιδέψουν μαγικά στη θάλασσα, με οδηγό τη θαλάσσια χελώνα.

    Μάθε περισσότερα
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    24/04/2025

    Είσαι άνω των 50; Οι θαλάσσιες χελώνες σε χρειάζονται!

    Αν είσαι 50 ετών ή και άνω και θέλεις να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία προσφοράς, σε προσκαλούμε θερμά να γίνεις μέλος της οικογένειας του ΑΡΧΕΛΩΝ. Προστάτεψε τις θαλάσσιες χελώνες, γνώρισε ανθρώπους με κοινές ιδέες και ανακάλυψε την ομορφιά της φύσης.

    Μάθε περισσότερα
  7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    22/04/2025

    Δεκαετίες προστασίας αποδίδουν καρπούς: Σημάδια ανάκαμψης για τις θαλάσσιες χελώνες παγκοσμίως

    Πρώτη παγκόσμια μελέτη μετα από μία δεκαετία, φέρνει ενθαρρυντικά νέα για τη διατήρηση των θαλάσσιων χελωνών: περισσότεροι από τους μισούς πληθυσμούς τους στον κόσμο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Ανάμεσα στους συγγραφείς είναι η Δρ Αλίκη Παναγοπούλου του ΑΡΧΕΛΩΝ που αναδεικνύει το μακροχρόνιο έργο του Συλλόγου.

    Μάθε περισσότερα
  8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    17/04/2025

    Ειδική προσφορά συμμετοχής δύο εβδομάδων στις παραλίες ωοτοκίας γιατί σας χρειαζόμαστε τον Μάιο και τον Ιούνιο!

    Μάθε περισσότερα
  9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    14/04/2025

    Νέα Μελέτη για τα Μικροπλαστικά στις Παραλίες Ωοτοκίας των Θαλάσσιων Χελωνών

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε σε μια πρόσφατη παγκόσμια μελέτη η οποία αποκάλυψε ανησυχητικά επίπεδα μόλυνσης από μικροπλαστικά σε παραλίες ωοτοκίας θαλάσσιων χελωνών σε όλο τον κόσμο.

    Μάθε περισσότερα
  10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/04/2025

    22 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν την ανάκληση των αδειών για τους 15 Αιολικούς Σταθμούς στα Ακαρνανικά Όρη

    Κοινή επιστολή προς τις υπηρεσίες και φορείς που έχουν εμπλακεί στην αδειοδότηση των 15 Αιολικών Σταθμών (ΑΣΠΗΕ) στα Ακαρνανικά Όρη, με το αίτημα να ανακληθούν όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί έως σήμερα, απέστειλαν 22 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις.

    Μάθε περισσότερα
  11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    09/04/2025

    Γίνε φύλακας των θαλάσσιων χελωνών του Λακωνικού!

    Η Gracie και η Claire, δύο αφοσιωμένες εθελόντριες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Λακωνικό Κόλπο το 2024, μας μίλησαν για την εμπειρία τους.

    Μάθε περισσότερα
  12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    08/04/2025

    Σύσκεψη φορέων, αρχών και επιχειρηματιών στο Ρέθυμνο: Η Κρήτη προετοιμάζεται για τον ερχομό των χελωνών!

    Τη Δευτέρα 7 Απριλίου, βρεθήκαμε στο Ρέθυμνο για να συμμετέχουμε στη σύσκεψη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου με θέμα τα διαχειριστικά μέτρα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα και την τήρηση τους!

    Μάθε περισσότερα
  13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    31/03/2025

    Οι δορυφορικοί πομποί του ΑΡΧΕΛΩΝ στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι από τους πρώτους φορείς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε δορυφορικούς πομπούς στη μελέτη προστατευόμενων ειδών. Από το 2002 μέχρι σήμερα έχουμε τοποθετήσει 150 δορυφορικούς και GSM πομπούς σε θαλάσσιες χελώνες για να παρακαλουθήσουμε τα ταξίδια τους σε όλη τη Μεσόγειο.

    Μάθε περισσότερα
  14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    24/03/2025

    Βραδινή περιπολία παραλίας: Μία μοναδική εμπειρία για τους εθελοντές

    Σε κάποιες ξεχωριστές παραλίες τα καθήκοντα των εθελοντών περιλαμβάνουν και νυχτερινές περιπολίες. Τις ώρες λοιπόν που η παρουσία ανθρώπων στις παραλίες ωοτοκίας απαγορεύεται για να μην ενοχληθούν οι χελώνες, οι εκπαιδευμένοι εθελοντές περπατούν για να τις συναντήσουν.

    Μάθε περισσότερα
  15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    14/03/2025

    Εμπλουτίζοντας τη ζωή των θαλάσσιων χελωνών που έχουν διασωθεί

    Μια πρόσφατη μελέτη στο Κέντρο Διάσωσης Χελωνών τονίζει τη σημασία του περιβαλλοντικού εμπλουτισμού στη βελτίωση της φυσικής και ψυχολογικής ευημερίας των θαλάσσιων χελωνών, βοηθώντας στην αποκατάστασή τους και προετοιμάζοντάς τες για επιτυχή απελευθέρωση στο φυσικό τους περιβάλλον.

    Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!