02/12/2020

Τα Προγράμματα εθελοντισμού του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2021

Κατατέθηκαν ήδη οι πρώτες αιτήσεις συμμετοχής εθελοντών και υπεύθυνων πεδίου!

Παρά τις αντιξοότητες που βιώνουμε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στην νέα χρονιά! Χρειαζόμαστε ενθουσιώδεις εθελοντές για να καταγραφούν και να προστατευθούν οι θαλάσσιες χελώνες, οι φωλιές τους και τα χελωνάκια στις παραλίες ωοτοκίας, και να συνεχιστεί η διάσωση και η περίθαλψη τραυματισμένων ή άρρωστων χελωνών στο Κέντρο Διάσωσης.

ta-programmata-ethelontismou-tou-arxelwn-gia-to-2021-voluntnew1.jpg

Αν λοιπόν είστε διατεθειμένοι να δώσετε χρόνο και ενέργεια για την προστασία της φύσης, ελάτε μαζί μας και ζήστε λίγες εβδομάδες παρέα με ανθρώπους από διάφορες χώρες σε παραλία κοντά στη φύση,. Δείτε τα προγράμματά εθελοντισμού στη Ζάκυνθο, την Κυπαρισσία, την Κορώνη, τον Λακωνικό, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και τη Μεσσαρά και διαλέξτε την περιοχή που σας ενδιαφέρει. Κάθε πρόγραμμα έχει διαφορετική ημερομηνία συμμετοχής.

«Ελπίζουμε να υποδεχτούμε αρκετούς εθελοντές, ειδικά καθώς το 2020 λόγω της πανδημίας δεν ήταν δυνατόν να έρθουν όλοι όσοι έκαναν αιτήσεις. Το ίδιο και για τους φοιτητές και σπουδαστές πρακτικής, των οποίων η συμμετοχή ακυρώθηκε για τους ίδιους λόγους» λέει η Χαρά Παπαηλιού, Υπεύθυνη Εθελοντών. Οι συμφωνίες για πρακτική άσκηση αφορούν τα καθήκοντα των εθελοντών αλλά και καθήκοντα των υπεύθυνων πεδίου.

ta-programmata-ethelontismou-tou-arxelwn-gia-to-2021-voluntnew2.jpg

Οι υπεύθυνοι πεδίου είναι εθελοντές που συνήθως έχουν εμπειρία και είναι πολύ σημαντικοί για την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΑΡΧΕΛΩΝ. Επιλέγονται με ιδιαίτερη διαδικασία αιτήσεων και εκπαιδεύονται χωριστά στην αρχή κάθε περιόδου. Η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων λήγει στις 10 /1/2021.

ta-programmata-ethelontismou-tou-arxelwn-gia-to-2021-voluntnew3.jpg

Το πιο διαφορετικό πρόγραμμα από όλα γίνεται στον Αμβρακικό κόλπο, με την παρακολούθηση θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή διατροφής τους. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του το 2021 δεν είναι διαθέσιμες ακόμη.

Τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι μια ευκαιρία να δείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για την προστασία της φύσης. Παράλληλα, παρέχουν πρακτικές γνώσεις και εμπειρία στην προστασία της άγριας ζωής, τη βιολογία, την οικολογία, την κτηνιατρική περίθαλψη αλλά και την διαχείριση ανθρώπινων πόρων και την επικοινωνία.

Ο παράγονταs της πανδημίας δεν μπορεί να αγνοηθεί, για αυτό πριν καταθέσετε αίτηση διαβάστε προσεκτικά τα μέτρα για τον COVID-19 που λαμβάνονται από τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Θέλουμε να κρατήσουμε τον COVID-19 έξω από τα προγράμματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    31/10/2025

    Το μάθημα έγινε πραγματικότητα: Μια αληθινή διάσωση χελώνας για τους μαθητές της Καλλιθέας!

    Οι μαθητές εντόπισαν μια θαλάσσια χελώνα να επιπλέει στο νερό ακριβώς μετά την εκπαιδευτική τους ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ και ειδοποίησαν αμέσως τους διασώστες.

    Μάθε περισσότερα
  2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    24/10/2025

    Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ LIFE MareNatura

    Η επίσημη πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης

    Μάθε περισσότερα
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    23/10/2025

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετέχει στη «Γιορτή της Επιστήμης 2025 – Η Φωνή του Ωκεανού»

    Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνεται από 10 έως 27 Νοεμβρίου 2025 μια γιορτή αφιερωμένη στην επιστήμη και στον ωκεανό! Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «LIFE MareNatura»

    Μάθε περισσότερα
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    22/10/2025

    Κυπαρισσιακός Κόλπος: Ο ΑΡΧΕΛΩΝ Καταγράφει 6.100 Φωλιές και Καλεί την Πολιτεία για Άμεση Εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καρέττα

    Το 2025 έγινε καταγραφή περίπου 6.100 φωλιών, αριθμός που σηματοδοτεί 74% αύξηση σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 12 ετών!

    Μάθε περισσότερα
  5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/10/2025

    Αποχαιρετούμε έναν αφοσιωμένο οικολόγο και φίλο, τον Γιάννη Ρουσόπουλο

    Μάθε περισσότερα
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    09/10/2025

    Κοινό ΔΤ: Απόφαση-ορόσημο της ΡΑΑΕΥ για τον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων!

    Κοινό Δελτίο Τύπου 22 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

    Μάθε περισσότερα
  7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    08/10/2025

    “Συμμαχία για την Άγρια Ζωή”: Γιατί η φύση μάς θέλει στην ίδια ομάδα

    11 οργανώσεις, μία ομάδα στον αγώνα για την ευημερία της άγριας ζωής και του ανθρώπου.

    Μάθε περισσότερα
  8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    02/10/2025

    Τα λόγια της Τζέιν Γκούντολ ακόμη ζεσταίνουν τις καρδιές μας

    Ευχαριστούμε Δρ. Γκούντολ για όλα όσα μας διδάξατε και για το παράδειγμα ζωής που μας αφήσατε.

    Μάθε περισσότερα
  9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    29/09/2025

    Χελώνες, Ρινοδέλφινα και Πουλιά: Ο Αμβρακικός Κόλπος στο κέντρο συζήτησης της Τοπικής Κοινωνίας και των Επιστημόνων

    Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα το παρόν και το μέλον του Αμβρακικού Κόλπουπου στο Μενίδι Αμφιλοχίας, η οποία ένωσε τη φωνή της τοπικής κοινωνίας –πολιτών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων, καθώς και ενεργών Συλλόγων– με κορυφαίους επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

    Μάθε περισσότερα
  10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    26/09/2025

    Βιολόγοι του έργου «LIFE ADAPTS» στέλνουν το μήνυμα τους στην κοινωνία

    Μάθε περισσότερα
  11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    23/09/2025

    Το Aquila Rithymna Beach γίνεται Αρωγός του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ρέθυμνο

    Η γενναιόδωρη δωρεά του ξενοδοχείου στηρίζει άμεσα το κόστος των δράσεων καταγραφής και προστασίας των φωλιών κατά τις περιόδους ωοτοκίας του 2025 και του 2026.

    Μάθε περισσότερα
  12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    19/09/2025

    Ένα Καλοκαίρι Επιτυχίας για το Πρόγραμμα στον Αμβρακικό

    Η φετινή περίοδος εργασίας πεδίου για το πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αμβρακικό ολοκληρώθηκε!

    Μάθε περισσότερα
  13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    12/09/2025

    Νάξος: η πρώτη φωλιά της πράσινης θαλάσσιας χελώνας εκκολάφθηκε!

    Η δημιουργία φωλιάς στη Νάξο είναι μιά ένδειξη ότι η γεωγραφική εξάπλωση των περιοχών ωοτοκίας του απειλούμενου αυτού είδους στη Μεσόγειο αρχίζει να επεκτείνεται.

    Μάθε περισσότερα
  14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    09/09/2025

    Τα σχολεία ξεναγούνται στον ΑΡΧΕΛΩΝ: στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι κρατήσεις για τη νέα χρονιά

    Ο μαγικός κόσμος των θαλάσσιων χελωνών και των ανθρώπων που τις φροντίζουν σας περιμένει, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις.

    Μάθε περισσότερα
  15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    05/09/2025

    Η πρώτη αναφορά για το 2025 από την παραλία Ρωμανός, Μεσσηνία

    Από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου 2025, το πρόγραμμα κατέγραψε περίπου 80 φωλιές κατά μήκος των 2,7 χλμ της παραλίας Ρωμανός.

    Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!