Μπορούμε να ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
01/07/2011

Η Επικοινωνία του ΑΡΧΕΛΩΝ με τον Τουρισμό.

Στα Info Stands εκατοντάδων ξενοδοχείων σε Αθήνα, Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδο, οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες θα μπορούν να πληροφορηθούν και για τον ΑΡΧΕΛΩΝ και την ανάγκη προστασίας που έχουν οι θαλάσσιες χελώνες στις θάλασσές μας, με την βοήθεια της City Contact.

Η City Contact, η μεγαλύτερη εταιρία επικοινωνίας προϊόντων και υπηρεσιών στο τουρισμό, ανέλαβε την χορηγία της επικοινωνίας του ΑΡΧΕΛΩΝ προς τούς Έλληνες και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τους διεθνώς γνωστούς τουριστικούς μας προορισμούς.

Μέσα από της εκδόσεις της City Contact που διανέμονται από το ιδιόκτητο δίκτυο των Info Stands όπως το Athens Map, Athens Guide, Athens By Metro αλλά και τους Crete Map, Rhodes Map στα μεγαλύτερα και καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδος το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ θα επικοινωνηθεί σε πάνω από 1.500.000 επισκέπτες με σκοπό την στήριξη του τόσο σημαντικού έργου που προσφέρει η οργάνωση για την διάσωση της θαλάσσιας χελώνας.

Παράλληλα το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ θα επικοινωνηθεί μέσα από την πρωτοποριακή υπηρεσία των Athens Walking Tours που προσφέρει η City Contact σε χιλιάδες επισκέπτες της Αθήνας κάθε χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες για την City Contact & τα Athens Walking Tours επισκεφθείτε: www.citycontact.gr & www.athenswalkingtours.gr

Τους ευχαριστούμε για την χορηγική τους συνεργασία!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/04/2026

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην πρωτοβουλία “Move It Now” του Δήμου Χανίων

    Μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια και συζητήσεις, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι κάθε "πράσινη" επιλογή στηn καθημερινότητά μας είναι μια άμεση βοήθεια προς το περιβάλλον.

    Μάθε περισσότερα
  2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    09/04/2026

    Χανιά: Μια μεγάλη «συστράτευση» για τις παραλίες ωοτοκίας

    Με το βλέμμα στην επερχόμενη περίοδο ωοτοκίας, ο τουριστικός κόσμος των Χανίων έδωσε δυναμικό «παρών» την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Δημαρχείο της πόλης.

    Μάθε περισσότερα
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    08/04/2026

    Η επιστροφή του «Γίγαντα»: Ο Έβερεστ ταξιδεύει ξανά στις ελληνικές θάλασσες μετά από δύο χρόνια περίθαλψης

    Με μια ιδιαίτερα συγκινητική απελευθέρωση ξεκίνησε το 2026 για το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ. Ο "Έβερεστ", μια από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες χελώνες που έχουν φιλοξενηθεί ποτέ στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον στις 30 Μαρτίου, έπειτα από μια πολύμηνη και απαιτητική μάχη για τη ζωή του.

    Μάθε περισσότερα
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    07/04/2026

    Πάνω από τη σκόνη: Το Ρέθυμνο «βλέπει» βιώσιμο μέλλον με τις θαλάσσιες χελώνες

    Ούτε η αφρικανική σκόνη ούτε η αμμοθύελλα της περασμένης Τετάρτης στάθηκαν εμπόδιο για τους φορείς του Ρεθύμνου, που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο για την εκδήλωση του ΑΡΧΕΛΩΝ!

    Μάθε περισσότερα
  5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    02/04/2026

    Ο Εθελοντισμός Γίνεται Συναρπαστικός: Ειδικές Προσφορές για το 2026

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε προσκαλεί να συμμετάσχεις στα προγράμματα πεδίου και να προστατεύσεις ενεργά τις θαλάσσιες χελώνες και τους βιοτόπους τους.

    Μάθε περισσότερα
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    09/03/2026

    Έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου

    Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026 τα μέλη του ΑΡΧΕΛΩΝ συναντήθηκαν στη Γλυφάδα για την Ετήσια Γενική Συνέλευση.

    Μάθε περισσότερα
  7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    03/03/2026

    Ψηφιακή περιπέτεια για την τάξη σας με τον ΑΡΧΕΛΩΝ

    Μέσα από ζωντανή σύνδεση με το Κέντρο, οι μαθητές μαθαίνουν για τις ιστορίες διάσωσης των χελωνών και ενημερώνονται για το πώς οι καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

    Μάθε περισσότερα
  8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    03/03/2026

    Σας περιμένουμε στην Διαδικτυακή Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων του 2025! 

    Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου (19:00 – 20:30) είναι η ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά διαδικτυακά και να μοιραστούμε όσα καταφέραμε μαζί τον περασμένο χρόνο.

    Μάθε περισσότερα
  9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    24/02/2026

    32 Χρόνια Επιστρέφει για Να Γεννήσει: Ένα Ρεκόρ Αναπαραγωγικής Ζωής για την Καρέττα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

    Όταν αναλύσαμε τους κωδικούς των χελωνών καταλάβαμε ότι πρόκειται για μια χελώνα που είχε μαρκαριστεί πρώτη φορά στην περιοχή πριν 32 χρόνια! Συγκεκριμένα, η χελώνα P4849 είχε μαρκαριστεί στις 7 Ιουλίου 1993 και σήμερα αποτελεί τη χελώνα με τη μεγαλύτερη τεκμηριωμένη διάρκεια αναπαραγωγικής ζωής στον Κυπαρισσιακό Κόλπο!

    Μάθε περισσότερα
  10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    18/02/2026

    Η Μεσόγειος που Προστατεύουμε Μαζί: Ο ΑΡΧΕΛΩΝ Παρουσίασε το Έργο του 2025 και τη Νέα Έκθεση LIFE MareNatura

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στη Γλυφάδα η παρουσίαση του απολογισμού μιας δυναμικής χρονιάς για τον ΑΡΧΕΛΩΝ, τιμώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία της Μεσογείου.

    Μάθε περισσότερα
  11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    11/02/2026

    O ΑΡΧΕΛΩΝ στον Λακωνικό Κόλπο: Φύση, έρευνα, εθελοντισμός

    Το 2025 ήταν μια χρονιά-σταθμός: Καταγράφηκαν και προστατεύτηκαν συνολικά 1.253 φωλιές, ενώ 7 θηλυκές χελώνες εξοπλίστηκαν με δορυφορικούς πομπούς, στέλνοντας πολύτιμα δεδομένα από τα ταξίδια τους στη Μεσόγειο.

    Μάθε περισσότερα
  12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    23/01/2026

    Χελώνα που περιθάλψαμε πριν 10 χρόνια εντοπίστηκε στην Ισπανία!

    Ο «Καστέλλο» είναι μία αρσενική χελώνα Καρέττα που απελευθέρωθηκε από το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ το 2015 και το 2025 βρέθηκε σε Κέντρο Περίθαλψης της Ισπανίας.

    Μάθε περισσότερα
  13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    02/01/2026

    Κόντρα στις πιθανότητες: Μια ιστορία ανθεκτικότητας από τον Αμβρακικό Κόλπο!

    Μια χελώνα επιβιώνει εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια χωρίς κάτω γνάθο!

    Μάθε περισσότερα
  14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    29/12/2025

    «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτα Ζώα» Μια Τρυφερή Επιβράβευση των Προσπαθειών μας

    Η Κρίστη Στασινοπούλου μοιράστηκε μαζί μας μια πολύ προσωπική της στιγμή: ένα σκίτσο και μερικές σελίδες από το βιβλίο της «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτα Ζώα»

    Μάθε περισσότερα
  15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    18/12/2025

    Κοινή Επιστολή 213 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να μην υποβαθμίσουν το καθεστώς προστασίας του λύκου

    Την επιστολή συνυπογράφουν 20 ελληνικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και Φορείς

    Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!