18/03/2010

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εθελοντών (EVS) στον ΑΡΧΕΛΩΝ

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ φιλοξενεί περίπου 500 εθελοντές από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Την περασμένη χρονιά είχαμε αύξηση εθελοντών σε ποσοστό περίπου 25%. Οι εθελοντές προέρχονται από διάφορες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Βουλγαρία, η Βραζιλία κ.λπ. (βλ. χάρτη). Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι εργάζονται σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον, έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες, να ζήσουν και να εργαστούν μαζί, να γίνουν μια ομάδα με τους ίδιους στόχους και κοινό σκοπό. Φιλίες που διαρκούν μια ζωή ή ακόμη και σχέσεις έχουν προκύψει στη διάρκεια αυτών των χρόνων. Για τους εθελοντές αυτό είναι μια εμπειρία ζωής.

eurwpaikh-yphresia-ethelontwn-evs-ston-arxelwn-xartis_VOLUNTEERS.jpg

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ φιλοξενεί επίσης και εθελοντές EVS ((Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Πρόγραμμα) που είναι εκείνοι που μένουν περισσότερο, αφιερώνουν πολλή ενέργεια σε κάθε πρόγραμμα και συμμετέχουν σωματικά και πνευματικά σε αυτά, καθώς παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι συνδέονται τόσο με το πρόγραμμα και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται που στο τέλος τους φαίνεται αφύσικο που γυρνάνε πίσω στις πατρίδες τους. Οι περισσότερες ανατροφοδοτήσεις που παίρνουμε αναφέρουν ότι συνεχίζουν να δουλεύουν για τη φύση ή ακόμη και τις θαλάσσιες χελώνες, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 4 εθελοντές στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας χελώνας και παρακάτω μπορείτε να ανακαλύψετε τι σκέφτονται.

Για τη Sannne Bergman

eurwpaikh-yphresia-ethelontwn-evs-ston-arxelwn-Sanne_Bergman.jpg

Sanne Bergman – Σουηδία, 20 ετών. «Από τους - 30 βαθμούς Κελσίου στη Σουηδία, στον ελληνικό ήλιο. Θα εργαστώ στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για 6 μήνες. Η Ελλάδα έχει όλα όσα με αγγίζουν. Θάλασσα, ήλιο, πολιτισμό και περιπέτεια. Και μέσω του ΑΡΧΕΛΩΝ θα μπορέσω να κάνω αυτό που θέλω στη ζωή μου: να παλέψω για τα δικαιώματα των ζώων».

eurwpaikh-yphresia-ethelontwn-evs-ston-arxelwn-Sanne_Bergman2.jpg

Για τον Tuukka Peltonen

eurwpaikh-yphresia-ethelontwn-evs-ston-arxelwn-Tukka_Peltonen.jpg

Tuukka Peltonen – Φινλανδία 21 ετών «Είμαι από τη Φινλανδία, από μια πόλη που λέγεται Kuopio. Επέλεξα την Ελλάδα, επειδή γνωρίζω πολλά για την ελληνική ιστορία, αλλά όχι και τόσα για τη σύγχρονη. Έτσι θέλησα να μάθω πώς ζουν οι άνθρωποι εδώ, και επίσης να γνωρίσω καλύτερα την κουλτούρα τους. Γιʼ αυτό και διάλεξα το συγκεκριμένο πρόγραμμα που διαρκεί 6 μήνες και λήγει τον Ιούλιο. Όταν αποφάσιζα σε τι πρόγραμμα θα ήθελα να συμμετάσχω, κριτήριο για μένα ήταν να κάνω κάτι που δεν θα μπορούσα στη Φινλανδία. Επέλεξα τον ΑΡΧΕΛΩΝ, επειδή φαινόταν πρακτική δουλειά. Να δουλεύω με τις χελώνες και να ζω κοντά τους».

Για την Katharina Salzl

eurwpaikh-yphresia-ethelontwn-evs-ston-arxelwn-Katharina_Salzl.jpg

Katharina Salzl – Αυστρία 20 ετών «Η πατρίδα μου είναι η Αυστρία και αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα, επειδή δεν είχα έρθει ποτέ και θα ήθελα να μπω στην ελληνική κουλτούρα και νοοτροπία. Θα μείνω στην Αθήνα 6 μήνες και στη συνέχεια θέλω να κάνω δουλειά στο πεδίο. Προτού έρθω στην Ελλάδα τελείωσα το σχολείο εστιάζοντας στη διοίκηση κοινωνικής περίθαλψης και μου άρεσε, αλλά θα ήθελα να δω και πώς είναι να δουλεύει κανείς με ζώα. Η παρουσίαση του ΑΡΧΕΛΩΝ στην αρχική σελίδα του Youth in Action ήταν πολύ ενδιαφέρουσα κι έτσι έστειλα την αίτησή μου και με δέχτηκαν. Μέχρι στιγμής μου αρέσει πραγματικά που εργάζομαι και μένω στην Ελλάδα».

Για τον Βauke Kwast

eurwpaikh-yphresia-ethelontwn-evs-ston-arxelwn-Bauke_Kwast.jpg

Bauke Kwast – Ολλανδία 18 ετών «Έφτασα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα μέσω του προγράμματος EVS (Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Πρόγραμμα). Είμαι 18 ετών, μισός Ολλανδός και μισός Δανός. Εδώ στον ΑΡΧΕΛΩΝ εργάζομαι με τις θαλάσσιες χελώνες με άλλους τρεις εθελοντές. Όλοι είναι EVS(Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Πρόγραμμα). Το πιο ωραίο πράγμα εδώ είναι ότι έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους απʼ όλη την Ευρώπη. Παρατήρησα ότι έχασα κάποιες, ιδέες στερεότυπες για διάφορες χώρες, και από την άλλη απέκτησα κάποιες άλλες. Για τους επόμενους 4.5 μήνες θα είμαι εδώ στη Γλυφάδα στο Κέντρο Διάσωσης για τη Θαλάσσια Χελώνα και είμαι σίγουρος ότι θα μου λείψει όταν φύγω».

eurwpaikh-yphresia-ethelontwn-evs-ston-arxelwn-ggng_newlogo.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  27/09/2023

  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023: Υπάρχουν ξενοδοχεία φιλικά προς τις θαλάσσιες χελώνες στη βόρεια Κρήτη;

  Γιατί είναι σημαντικός ο τουρισμός για τις θαλάσσιες χελώνες;

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  22/09/2023

  Κοινή ανακοίνωση για την κατάσταση διατήρησης του λύκου στην Ευρώπη

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  20/09/2023

  Ευκαιρία εργασίας: Συνεργάτης για θέματα τουρισμού

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτη πλήρους απασχόλησης για θέματα τουρισμού

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  15/09/2023

  Ο Λίλο μας, η μικρή πρασινοχελώνα, τα κατάφερε!

  Τον Νοέμβριο του 2021 μία μικρή Πράσινη θαλάσσια χελώνα έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ με πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εντατικής θεραπείας, μία Τετάρτη τον Σεπτέμβριο του 2023 πήρε επιτέλους εξιτήριο και επέστρεψε στην θάλασσα!

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/09/2023

  Κοινό Δ.Τ.: Οι αφύσικες καταστροφές να γίνουν μάθημα για κλιματικά ανθεκτική Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  10/09/2023

  Κοινό Δ.Τ.: Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Η Σταδιακή Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  05/09/2023

  Πίσω στα θρανία και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

  Το μοναδικό νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων, αυτή τη φορά κλείνοντας θέση στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων.

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/08/2023

  Αυτοί που σώζουν τα τραυματισμένα άγρια ζώα στην Ελλάδα ( νέο βίντεο)

  Βρέθηκε τραυματισμένο άγριο ζώο, οτιδήποτε από αρκούδα, αετό, μικροπούλια μέχρι θαλάσσια χελώνα, φώκια, δελφίνι; Υπάρχουν άνθρωποι που θα τα περιθάλψουν. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ετοίμασε ένα βίντεο, όπου οι άνθρωποι της περίθαλψης μιλούν γι΄αυτό που τους παρακινεί και συνεχίζουν…

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/08/2023

  Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

  Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πρίν λίγες μέρες. Λάτρης της φύσης, της θάλασσας και των βουνών, βοήθησε στη δημιουργία του τον Σύλλογο. Ευχαριστούμε.

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  17/08/2023

  Παγκόσμιο ρεκόρ 37 χρόνων αναπαραγωγικής ζωής για θαλάσσια χελώνα στη Ζάκυνθο – Αυξημένος φέτος ο αριθμός στις φωλιές

  Ένα σημαντικό αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της φετινής ομάδας παρακολούθησης της ωοτοκίας στη Ζάκυνθο, ανακοινώνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ - Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Με βάση τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις του, ο ΑΡΧΕΛΩΝ κατάφερε να πιστοποιήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ καταγεγραμμένης ωοτοκίας για χελώνες Καρέττα.

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  07/08/2023

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα: Δεν τις αγγίζουμε! Δεν τις ταΐζουμε!

  Όπως είναι γνωστό 35 νέα περιστατικά επίθεσης θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενους έχουν ήδη καταγραφεί κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο και προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο των 200 περίπου καταγεγραμμένων περιστατικών, όπως αυτά έχουν καταγραφεί κατά τα προηγούμενα καλοκαίρια στα μητρώα του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  01/08/2023

  Συνέντευξη με μια εθελόντρια: Lea Heinen, Κέντρο Διάσωσης

  Η Lea μοιράζεται την εμπειρία της ως εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ: «Νομίζω ότι όταν μια χελώνα αρχίζει να τρώει μετά από ένα μήνα προσπάθειας, όταν μπορείς να δεις τη βελτίωση ή την επούλωση ενός τραυματισμού μιας χελώνας και όταν μια χελώνα επιστρέφει πίσω στη θάλασσα, στο φυσικό της περιβάλλον, στο σπίτι της - τότε ξέρεις ότι πράγματι σώζεις τις χελώνες».

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/07/2023

  Παιδικός Διαγωνισμός Παραλίας 2023: Φτιάξε το δικό σου χελωνάκι με φυσικά υλικά και στείλε μας φωτογραφία!

  Βοήθησέ μας να μεταδώσουμε το μήνυμα για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών σχηματίζοντας τα δικά σου θαλάσσια χελωνάκια με φυσικά υλικά που θα βρεις στην παραλία. Άμμος, πέτρες, βότσαλα, κοχύλια, φύκια, ξυλαράκια και ότι άλλο έχεις στη διάθεσή σου μπορούν να μεταμορφωθούν με λίγη φαντασία! Τράβηξε μια φωτογραφία το έργο σου και στείλε την στον Διαγωνισμό Παραλίας του ΑΡΧΕΛΩΝ.

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  18/07/2023

  Ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα βήματα προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο

  Tην προηγούμενη εβδομάδα οι εταίροι του έργου «Διατήρηση των θαλασσίων χελωνών στην περιοχή της Μεσογείου» συναντήθηκαν για την 9η Συνεδρίαση της Καθοδηγητικής Επιτροπής. Η συνάντηση έγινε στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στην Ελλάδα στις 4 και 5 Ιουλίου και οργανώθηκε από το SPA/RAC και τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/07/2023

  Ειδική προσφορά για τους ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ εθελοντές: Έλα τώρα ξανά μαζί μας για 2 χελωνο-εβδομάδες!

  Είναι καιρός να έρθεις ξανά στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, ακόμηκι αν έχεις μόνο 2ή 3 εβδομάδες διαθέσιμες. Η προσφορά ισχύει για τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2023. Κάνε αίτηση μέσα από τη νέα μας ιστοσελίδα και δες περισσότερα για τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες που είναι διαθέσιμες οι θέσεις.

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!