ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Περιβαλλοντική αγωγή

 

Από το 1985 ο ΑΡΧΕΛΩΝ διεξάγει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό έργο σε όλη την Ελλάδα με παρουσιάσεις σε μαθητές και διακίνηση φορητών εκπαιδευτικών πακέτων στα σχολεία. Έτσι η Καρέττα έγινε το γνωστότερο από τα άγρια ζώα της πατρίδας μας και το σύμβολο της ζωής που απειλείται με εξαφάνιση.

Στόχος του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής είναι, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της χελώνας, να κάνει κατανοητές τις βασικές λειτουργίες της φύσης και τη θέση του ανθρώπου μέσα σ’ αυτή, θεωρώντας κοινή παραδοχή ότι «όλοι μοιραζόμαστε την ίδια γη».

Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγήςστο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα Αττικής παρακολουθούν περίπου 15.000 μαθητές κάθε χρόνο. Το πρόγραμμα διεξάγεται από ειδικευμένα στελέχη του Συλλόγου.

Για σχολική επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης (δια ζώσης ή διαδικτυακή) είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ηλεκτρονική κράτηση εδώ

Αν έχετε απορίες ή χρειαστείτε βοήθεια επικοινωνήστε στο 6932640949 (Δευτέρα - Παρασκευή 13:00 - 15:00), email: education@archelon.gr

Τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο οι ερευνητές πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ διοργανώνουν παρουσιάσεις σε μαθητικές ομάδες στον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη Μεσσηνίας με επίσκεψη στην παραλία ωοτοκίας του Κυπαρισσιακού κόλπου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το κλείσιμο ραντεβού στο τηλ. 6932640949 (Δευτέρα - Παρασκευή 12:30 - 15:00), email: education@archelon.gr  


 

Αν είσαι εκπαιδευτικός ή συντονίζεις κάποια ομάδα

 

Navigation

Social Media