ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Περιβαλλοντική αγωγή

 

Από το 1985 ο ΑΡΧΕΛΩΝ διεξάγει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό έργο σε όλη την Ελλάδα με παρουσιάσεις σε μαθητές και διακίνηση φορητών εκπαιδευτικών πακέτων στα σχολεία. Έτσι η Καρέττα έγινε το γνωστότερο από τα άγρια ζώα της πατρίδας μας και το σύμβολο της ζωής που απειλείται με εξαφάνιση.

Στόχος του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής είναι, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της χελώνας, να κάνει κατανοητές τις βασικές λειτουργίες της φύσης και τη θέση του ανθρώπου μέσα σ’ αυτή, θεωρώντας κοινή παραδοχή ότι «όλοι μοιραζόμαστε την ίδια γη».

Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγήςστο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα Αττικής παρακολουθούν περίπου 15.000 μαθητές κάθε χρόνο. Το πρόγραμμα διεξάγεται από ειδικευμένα στελέχη του Συλλόγου.

Για να προγραμματίσεις ομαδική επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης επικοινώνησε στο τηλ. 210 8982600, email: education@archelon.gr

Οι ερευνητές πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ διοργανώνουν παρουσιάσεις σε μαθητές στις περιοχές της Ηλείας (Περιβαλλοντικός Σταθμός Αγιαννάκη) και του Ρεθύμνου (Περιβαλλοντικός Σταθμός Παγκαλοχωρίου).

Για να προγραμματίσεις ομαδική επίσκεψη στον:

Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη, επικοινώνησε: τηλ. 6932285817, email: westpelop@archelon.gr

Περιβαλλοντικό Σταθμό Παγκαλοχωρίου, επικοινώνησε: τηλ. 6937352379, email: archelon.crete@gmail.com

 

Αν είσαι εκπαιδευτικός ή συντονίζεις κάποια ομάδα

 

Navigation

Social Media