ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση

 

Το Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα είναι ανοικτό στο κοινό και σε ομαδικές επισκέψεις σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες κάθε εβδομάδα. Η ενημέρωση του κοινού γίνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές. Από το Κέντρο Διάσωσης οργανώνονται οι ανοικτές για το κοινό, απελευθερώσεις των αποθεραπευμένων χελωνών στη θάλασσα.

Υπαίθριοι σταθμοί ενημέρωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργούν κάθε χρόνο στις περιοχές ωοτοκίας θαλάσσιων χελωνών, όπου παρέχονται πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό. Παρουσιάσεις διοργανώνονται συστηματικά σε ξενοδοχεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών. Περίπου 25.000 επισκέπτες ενημερώνονται κάθε χρόνο από τον ΑΡΧΕΛΩΝ στις περιοχές της Κρήτης, 35.000 στη Ζάκυνθο και 15.000 στην Πελοπόννησο.

Η ανακοίνωση της #χελωνοπρόκλησης ήταν το αντίδοτο στην κλεισούρα της πανδημίας στη διάρκεια του 2020. Η πρώτη πρόκληση ολοκληρώθηκε το Μάρτιο με τις 27 ιστορίες «για τη θαλάσσια χελώνα και τα μπαλάκια του πινγκ-πονγκ». Ακολούθησε η δεύτερη το Μάιο με 13 ζωγραφιές «τι αρέσει και τι δεν αρέσει στις θαλάσσιες χελώνες». Θα τις βρείτε στη σελίδα Facebook του ΑΡΧΕΛΩΝ. Η τρίτη πρόκληση έφερε τον Δεκέμβριο τις 21 ιστορίες «ιδέες για σενάριο βίντεο στο Κέντρο Διάσωσης». Μπορείτε να κατεβάσετε το ηλεκτρονικό τεύχος "Περιπέτεια στο Κέντρο Διάσωσης" (pdf) και να απολαύσετε τη σύναψη κάθε μίας.

 

 

Navigation

Social Media