Καταγραφή Σποραδικής Ωοτοκίας

Τι μπορείς να κάνεις

Φόρμα Καταγραφής Σποραδικής Φωλιάς

Ακόμα και μία μόνο σποραδική φωλιά μπορεί να έχει μεγάλη σημασία για την επιβίωση των θαλάσσιων χελωνών!

Η σποραδική ωοτοκία θαλάσσιων χελωνών είναι ένα ενδιαφέρον φαινόμενο με σημαντικές επιπτώσεις. Εκτός από τις παραλίες που υπάρχει ωοτοκία κάθε χρόνο, ο ΑΡΧΕΛΩΝ καταγράφει και σποραδικές φωλιές θαλάσσιων χελωνών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τη συμμετοχή του κοινού. Το φαινόμενο αυτό, αν και φαινομενικά ασυνήθιστο, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της βιολογίας και της οικολογίας των χελωνών. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν στην σποραδική ωοτοκία, όπως οι καιρικές συνθήκες, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, κλιματική αλλαγή, η διαθεσιμότητα τροφής, η υποβάθμιση ή καταστροφή των βιοτόπων ωοτοκίας. Η καταγραφή και η μελέτη αυτού του φαινομένου συμβάλλει στην κατανόηση της προσαρμοστικότητας των χελωνών και σε πιθανό εντοπισμό νέων βιοτόπων. Επίσης η σποραδική ωοτοκία μπορεί να συμβάλλει στην διατήρηση της γενετικής ποικιλομορφίας στους πληθυσμούς των χελωνών.

Στοιχεία επικοινωνίας
Παράδειγμα (+30) 2101234567
Τοποθεσία παρατήρησης δραστηριότητας θαλάσσιας χελώνας
LOADING
Ημερομηνία παρατήρησης
Ημερομηνία που παρατηρήθηκε η δραστηριότητα της θαλάσσιας χελώνας
Καταγραφή πιθανών φωλιών, ιχνών χελωνών ή νεοσσών που εντοπίστηκαν
Χελώνα (στην παραλία)
Ίχνη εξόδου χελώνας
Ίχνη νεοσσών ή νεοσσούς
Ναι
Όχι
Φωτογραφική τεκμηρίωση (φωτογραφίες ή βίντεο) δραστηριότητας ωοτοκίας
Παρακαλούμε να τραβήξετε έως 4 φωτογραφίες ή/και 1 video με χαρακτηριστικά στοιχεία του περιβάλλοντα χώρου για να δούμε το ακριβές σημείο της δραστηριότητας.
Ανεβάστε τις σχετικές φωτογραφίες ή βίντεο (έως 512ΜΒ ανά αρχείο)
Άλλες σχετικές πληροφορίες και παρατηρήσεις
Όροι υποβολής αναφοράς σποραδικής ωοτοκίας

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα (όνομα, επίθετο, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) συλλέγονται αποκλειστικά για τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας, στην περίπτωση που χρειαστούμε συμπληρωματική πληροφόρηση για τη χελώνα, τα ίχνη της ή τα χελωνάκια που μας ενημερώσατε. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δεν κοινοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε κανένα τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο και τα διαγράφει στο τέλος του ημερολογιακού έτους, κατά το οποίο ενημερώσατε για τη φωλιά ή τους νεοσσούς (ή και νωρίτερα, μετά από συγκεκριμένο αίτημα). Σε κάθε περίπτωση κακόβουλης παραβίασης της βάσης δεδομένων του ΑΡΧΕΛΩΝ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, θα ενημερωθείτε άμεσα. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με αυτό το θέμα, επικοινωνήστε με τον ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ: +30 210 5231342, email: info@archelon.gr).

ΑΚΥΡΩΣΗ