Μπορούμε να ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
25/11/2024

Κάνε αυτή τη γιορτινή περίοδο ακόμα πιο μαγική, χαρίζοντας μία υιοθεσία θαλάσσιας χελώνα στους αγαπημένους σου!

Αυτά τα Χριστούγεννα ξεπέρασε τα συνηθισμένα και κάνε ένα διαφορετικό δώρο– υιοθέτησε μια θαλάσσια χελώνα! Είτε πρόκειται για τον λάτρη της άγριας φύσης στη ζωή σου, είτε για κάποιον δικό σου που νοιάζεται για τον πλανήτη, μια υιοθεσία από τον ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ένα δώρο που συνεχίζει να προσφέρει. Η συμβολική υιοθεσία μεταφράζεται σε δράση με τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Βρισκόμαστε εκεί στις παραλίες ωοτοκίας και καταγράφουμε πραγματικές φωλιές, μαρκάρουμε χελώνες, βοηθάμε τα χελωνάκια να φτάσουν στη θάλασσα, από το 1983.

Αυτές τις γιορτές, μπορείς να επιλέξεις από διάφορα είδη υιοθεσιών για να κάνεις το δώρο σου ακόμα πιο ουσιαστικό:

  • Μητέρα χελώνα: Υιοθέτησε μια μητέρα χελώνα που θα επιστρέψει το καλοκαίρι στις παραλίες της Ελλάδας για να ωοτοκήσει. Η υιοθεσία σου βοηθά στην προστασία των παραλιών ωοτοκίας και υποστηρίζει τις προσπάθειες παρακολούθησης και προστασίας αυτών των υπέροχων πλασμάτων.
  • Χελωνάκι: Υιοθέτησε έναν νεοσσό που θα γεννηθεί φέτος στην παραλία και δώσε στο μικρό πλασματάκι μια ευκαιρία να Ζήσει. Η υποστήριξή σου βοηθά να προστατέψουμε τις φωλιές και διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο μακρύ ταξίδι αυτών των μικροσκοπικών ηρώων.
  • Φωλιά: Υιοθέτησε μια ολόκληρη φωλιά θαλάσσιας χελώνας! Με αυτήν την επιλογή, βοηθάς στην προστασία περίπου 100 νεοσσών που θα αναδυθούν και θα φτάσουν στη θάλασσα, παλεύοντας με τις πιθανότητες για να επιβιώσουν.
  • Τραυματισμένη χελώνα: Υιοθέτησε μία από τις τραυματισμένες ή άρρωστες χελώνες που έχουν διασωθεί και χρειάζονται περίθαλψη. Πολλές χελώνες τραυματίζονται από συγκρούσεις με ταχύπλοα σκάφη, εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία ή κατάποση πλαστικών και η υποστήριξή σου μας βοηθά να τους προσφέρουμε τροφή και φάρμακα στο Κέντρο Διάσωσης.

Γιατί να υιοθετήσεις μια θαλάσσια χελώνα αυτές τις γιορτές;

  • Υποστήριξη της προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας: Η υιοθεσία σου μας βοηθά να προστατεύσουμε και να μελετήσουμε αυτά τα ευάλωτα είδη, τις παραλίες ωοτοκίας τους και τα ενδιαιτήματά τους.
  • Ένα ουσιαστικό, φιλικό προς το περιβάλλον δώρο: Ιδανικό για φιλόζωους, υποστηρικτές του περιβάλλοντος και οποιονδήποτε θέλει να έχει θετικό αντίκτυπο.
  • Ένα εξατομικευμένα δώρο: Κάθε υιοθεσία συνοδεύεται από εξατομικευμένο εκτυπώσιμο πιστοποιητικό υιοθεσίας και τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ κατά τη διάρκεια του έτους.

Χάρισε φέτος την ελπίδα για έναν καλύτερο πλανήτη μεταφέροντας το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Επισκέψου την ιστοσελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ και κάνε μια ουσιαστική διαφορά αυτά τα Χριστούγεννα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    19/06/2026

    «Ταξίδι» στον κόσμο της θαλάσσιας μεγαπανίδας: Νέα φωτογραφική έκθεση στον Περιβαλλοντικό Σταθμό του Αγιαννάκη

    Η νέα Φωτογραφική Έκθεση LIFE MareNatura είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Σάββατο 18:00 - 21:00 στον Αγιαννάκη Μεσσηνίας.

    Μάθε περισσότερα
  2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    16/06/2026

    Νέα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι οι θαλάσσιες χελώνες ακολουθούν πολύ πιο πολύπλοκες στρατηγικές μετανάστευσης

    Η Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιας Χελώνας είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τις επιτυχίες μας αλλά και να θυμηθούμε γιατί συνεχίζουμε να ερευνούμε και να προστατεύουμε αυτά τα αρχαία ταξιδιάρικα πλάσματα.

    Μάθε περισσότερα
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    16/06/2026

    Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιας Χελώνας: Συντονισμένη δράση σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών απέναντι στην κλιματική κρίση

    Σήμερα, 16 Ιουνίου, ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιας Χελώνας. Στη Μεσόγειο, όμως, η φετινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κλιματική κρίση μεταβάλλει ολοένα και περισσότερο τις παράκτιες περιοχές και τους βιότοπους ωοτοκίας.

    Μάθε περισσότερα
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    15/06/2026

    Γιορτή της Χελώνας: «Βουτήξαμε» σε Βαθιά Νερά στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ!

    Μάθε περισσότερα
  5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    09/06/2026

    Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν "σαν χελωνάδες" την ημέρα Περιβάλλοντος

    Την Παρσκευή 5 Ιουνίου, η ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ρέθυμνο συμμετείχε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και το 2ο Πειραματικό Σχολείο Ρεθύμνης.

    Μάθε περισσότερα
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    02/06/2026

    Καθαρές παραλίες, ασφαλείς χελώνες: Ο οδηγός μας για υπεύθυνη δράση

    Δες μερικούς απλούς αλλά κρίσιμους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για τον καθαρισμό των παραλιών ωοτοκίας.

    Μάθε περισσότερα
  7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    29/05/2026

    Οκτώ ξενοδοχεία της Βόρειας Κρήτης πιστοποιούνται ως «turtle-friendly» από το TUI Care Foundation

    Οι οκτώ ξενοδοχειακές μονάδες της Βόρειας Κρήτης συγκαταλέγονται στις πρώτες επιχειρήσεις παγκοσμίως που έλαβαν τη νέα πιστοποίηση «turtle-friendly» του TUI Care Foundation, στο οποίο συνεργάστηκε και ο ΑΡΧΕΛΩΝ. Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει τη δέσμευσή τους στην προστασία των παραλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα και αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του τουριστικού κλάδου και των δράσεων διατήρησης της φύσης.

    Μάθε περισσότερα
  8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    25/05/2026

    Οι ελληνικές παραλίες ξεχώρισαν ξανά με 624 «Γαλάζιες Σημαίες»

    Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, βρεθήκαμε στο Παλαιό Φάληρο για την επίσημη ανακοίνωση των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης

    Μάθε περισσότερα
  9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    18/05/2026

    Έναρξη για την περίοδο ωοτοκίας: Οι πρώτες φωλιές Caretta caretta για το 2026 είναι γεγονός!

    Κυπαρισσιακός Κόλπος και Κόλπος Λαγανά Ζακύνθου υποδέχθηκαν τις πρώτες θαλάσσιες χελώνες! Ο ΑΡΧΕΛΩΝ καλεί σε εγρήγορση πολίτες και επισκέπτες

    Μάθε περισσότερα
  10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    07/05/2026

    Οι ξεναγήσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ παρουσιάστηκαν σε Ιαπωνικό σεμινάριο για τον Βιώσιμο Τουρισμό

    Οι ξεναγήσεις για τις Θαλάσσιες Χελώνες παρουσιάστηκαν πρόσφατα ως καλό παράδειγμα στα Sustainable Tourism International Talk Sessions της Japan Alliance of Responsible Travel Agencies.

    Μάθε περισσότερα
  11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    04/05/2026

    Γιορτή Χελώνας για Παιδιά 2026 «Σε Βαθιά Νερά»

    Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ ανοίγει τις πόρτες του στις 13 Μαΐου, που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας, και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη φετινή Γιορτή Χελώνας!

    Μάθε περισσότερα
  12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    30/04/2026

    Sea Turtle Beach Walk στην Κρήτη: Μια μοναδική οικο-τουριστική εμπειρία

    Οι ξεναγήσεις προσφέρουν μια αυθεντική και εκπαιδευτική εμπειρία επαφής με το παράκτιο οικοσύστημα της Κρήτης. Κάνε κράτηση τώρα!

    Μάθε περισσότερα
  13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    21/04/2026

    Σε Ενδιαφέρει το Μέλλον της Φύσης; Οι Υποτροφίες ΑΡΧΕΛΩΝ 2026 είναι εδώ!

    Θέλεις να δουλέψεις για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας αλλά σε προβληματίζει το κόστος συμμετοχής; Με τις φετινές Υποτροφίες Εθελοντισμού & Πρακτικής Άσκησης, ο ΑΡΧΕΛΩΝ επενδύει στη νέα γενιά της Ελλάδας και στηρίζει έμπρακτα τα δικά σου βήματα στο πεδίο

    Μάθε περισσότερα
  14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    18/04/2026

    Πώς μια θαλάσσια χελώνα «φώτισε» τα άγνωστα μονοπάτια του Αιγαίου

    Η Helen Jane δεν ήταν απλά μια ακόμη θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε νεκρή σε μία ελληνική ακτή. Για τους ερευνητές του ΑΡΧΕΛΩΝ, ήταν ένας ζωντανός φάρος πληροφοριών.

    Μάθε περισσότερα
  15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    17/04/2026

    Επιβιώνει όντως 1 στα 1.000 χελωνάκια; Νέα επιστημονική έρευνα επανεξετάζει το εμβληματικό νούμερο

    Για δεκαετίες, μια φράση έχει καθορίσει την προσπάθεια διατήρησης των θαλάσσιων χελωνών: 1 στα 1.000. Αυτό το στατιστικό υποδηλώνει ότι για κάθε χίλιους νεοσσούς που φτάνουν στη θάλασσα, μόνο ένα θα επιβιώσει στο μακρύ ταξίδι προς την ενηλικίωση.

    Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!