Κάνε αυτή τη γιορτινή περίοδο ακόμα πιο μαγική, χαρίζοντας μία υιοθεσία θαλάσσιας χελώνα στους αγαπημένους σου!
Αυτά τα Χριστούγεννα ξεπέρασε τα συνηθισμένα και κάνε ένα διαφορετικό δώρο– υιοθέτησε μια θαλάσσια χελώνα! Είτε πρόκειται για τον λάτρη της άγριας φύσης στη ζωή σου, είτε για κάποιον δικό σου που νοιάζεται για τον πλανήτη, μια υιοθεσία από τον ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ένα δώρο που συνεχίζει να προσφέρει. Η συμβολική υιοθεσία μεταφράζεται σε δράση με τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Βρισκόμαστε εκεί στις παραλίες ωοτοκίας και καταγράφουμε πραγματικές φωλιές, μαρκάρουμε χελώνες, βοηθάμε τα χελωνάκια να φτάσουν στη θάλασσα, από το 1983.
Αυτές τις γιορτές, μπορείς να επιλέξεις από διάφορα είδη υιοθεσιών για να κάνεις το δώρο σου ακόμα πιο ουσιαστικό:
- Μητέρα χελώνα: Υιοθέτησε μια μητέρα χελώνα που θα επιστρέψει το καλοκαίρι στις παραλίες της Ελλάδας για να ωοτοκήσει. Η υιοθεσία σου βοηθά στην προστασία των παραλιών ωοτοκίας και υποστηρίζει τις προσπάθειες παρακολούθησης και προστασίας αυτών των υπέροχων πλασμάτων.
- Χελωνάκι: Υιοθέτησε έναν νεοσσό που θα γεννηθεί φέτος στην παραλία και δώσε στο μικρό πλασματάκι μια ευκαιρία να Ζήσει. Η υποστήριξή σου βοηθά να προστατέψουμε τις φωλιές και διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο μακρύ ταξίδι αυτών των μικροσκοπικών ηρώων.
- Φωλιά: Υιοθέτησε μια ολόκληρη φωλιά θαλάσσιας χελώνας! Με αυτήν την επιλογή, βοηθάς στην προστασία περίπου 100 νεοσσών που θα αναδυθούν και θα φτάσουν στη θάλασσα, παλεύοντας με τις πιθανότητες για να επιβιώσουν.
- Τραυματισμένη χελώνα: Υιοθέτησε μία από τις τραυματισμένες ή άρρωστες χελώνες που έχουν διασωθεί και χρειάζονται περίθαλψη. Πολλές χελώνες τραυματίζονται από συγκρούσεις με ταχύπλοα σκάφη, εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία ή κατάποση πλαστικών και η υποστήριξή σου μας βοηθά να τους προσφέρουμε τροφή και φάρμακα στο Κέντρο Διάσωσης.
Γιατί να υιοθετήσεις μια θαλάσσια χελώνα αυτές τις γιορτές;
- Υποστήριξη της προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας: Η υιοθεσία σου μας βοηθά να προστατεύσουμε και να μελετήσουμε αυτά τα ευάλωτα είδη, τις παραλίες ωοτοκίας τους και τα ενδιαιτήματά τους.
- Ένα ουσιαστικό, φιλικό προς το περιβάλλον δώρο: Ιδανικό για φιλόζωους, υποστηρικτές του περιβάλλοντος και οποιονδήποτε θέλει να έχει θετικό αντίκτυπο.
- Ένα εξατομικευμένα δώρο: Κάθε υιοθεσία συνοδεύεται από εξατομικευμένο εκτυπώσιμο πιστοποιητικό υιοθεσίας και τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ κατά τη διάρκεια του έτους.
Χάρισε φέτος την ελπίδα για έναν καλύτερο πλανήτη μεταφέροντας το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Επισκέψου την ιστοσελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ και κάνε μια ουσιαστική διαφορά αυτά τα Χριστούγεννα
Πρώτο φωτοβολταϊκό στην καρδιά του Αμβρακικού
Η παραλία της ελπίδας: Το ταξίδι του Keanu με τον ΑΡΧΕΛΩΝ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ31/10/2025
Το μάθημα έγινε πραγματικότητα: Μια αληθινή διάσωση χελώνας για τους μαθητές της Καλλιθέας!
Οι μαθητές εντόπισαν μια θαλάσσια χελώνα να επιπλέει στο νερό ακριβώς μετά την εκπαιδευτική τους ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ και ειδοποίησαν αμέσως τους διασώστες.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ24/10/2025
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ LIFE MareNatura
Η επίσημη πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ23/10/2025
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετέχει στη «Γιορτή της Επιστήμης 2025 – Η Φωνή του Ωκεανού»
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνεται από 10 έως 27 Νοεμβρίου 2025 μια γιορτή αφιερωμένη στην επιστήμη και στον ωκεανό! Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «LIFE MareNatura»
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ22/10/2025
Κυπαρισσιακός Κόλπος: Ο ΑΡΧΕΛΩΝ Καταγράφει 6.100 Φωλιές και Καλεί την Πολιτεία για Άμεση Εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καρέττα
Το 2025 έγινε καταγραφή περίπου 6.100 φωλιών, αριθμός που σηματοδοτεί 74% αύξηση σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 12 ετών!
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ10/10/2025
Αποχαιρετούμε έναν αφοσιωμένο οικολόγο και φίλο, τον Γιάννη Ρουσόπουλο
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ09/10/2025
Κοινό ΔΤ: Απόφαση-ορόσημο της ΡΑΑΕΥ για τον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων!
Κοινό Δελτίο Τύπου 22 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ08/10/2025
“Συμμαχία για την Άγρια Ζωή”: Γιατί η φύση μάς θέλει στην ίδια ομάδα
11 οργανώσεις, μία ομάδα στον αγώνα για την ευημερία της άγριας ζωής και του ανθρώπου.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ02/10/2025
Τα λόγια της Τζέιν Γκούντολ ακόμη ζεσταίνουν τις καρδιές μας
Ευχαριστούμε Δρ. Γκούντολ για όλα όσα μας διδάξατε και για το παράδειγμα ζωής που μας αφήσατε.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ29/09/2025
Χελώνες, Ρινοδέλφινα και Πουλιά: Ο Αμβρακικός Κόλπος στο κέντρο συζήτησης της Τοπικής Κοινωνίας και των Επιστημόνων
Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα το παρόν και το μέλον του Αμβρακικού Κόλπουπου στο Μενίδι Αμφιλοχίας, η οποία ένωσε τη φωνή της τοπικής κοινωνίας –πολιτών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων, καθώς και ενεργών Συλλόγων– με κορυφαίους επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ26/09/2025
Βιολόγοι του έργου «LIFE ADAPTS» στέλνουν το μήνυμα τους στην κοινωνία
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ23/09/2025
Το Aquila Rithymna Beach γίνεται Αρωγός του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ρέθυμνο
Η γενναιόδωρη δωρεά του ξενοδοχείου στηρίζει άμεσα το κόστος των δράσεων καταγραφής και προστασίας των φωλιών κατά τις περιόδους ωοτοκίας του 2025 και του 2026.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ19/09/2025
Ένα Καλοκαίρι Επιτυχίας για το Πρόγραμμα στον Αμβρακικό
Η φετινή περίοδος εργασίας πεδίου για το πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αμβρακικό ολοκληρώθηκε!
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ12/09/2025
Νάξος: η πρώτη φωλιά της πράσινης θαλάσσιας χελώνας εκκολάφθηκε!
Η δημιουργία φωλιάς στη Νάξο είναι μιά ένδειξη ότι η γεωγραφική εξάπλωση των περιοχών ωοτοκίας του απειλούμενου αυτού είδους στη Μεσόγειο αρχίζει να επεκτείνεται.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ09/09/2025
Τα σχολεία ξεναγούνται στον ΑΡΧΕΛΩΝ: στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι κρατήσεις για τη νέα χρονιά
Ο μαγικός κόσμος των θαλάσσιων χελωνών και των ανθρώπων που τις φροντίζουν σας περιμένει, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις.
- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ05/09/2025
Η πρώτη αναφορά για το 2025 από την παραλία Ρωμανός, Μεσσηνία
Από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου 2025, το πρόγραμμα κατέγραψε περίπου 80 φωλιές κατά μήκος των 2,7 χλμ της παραλίας Ρωμανός.

