Μπορούμε να ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
07/06/2016

Ένα γράμμα προς τους εθελοντές

3 εβδομάδες εντατικής εργασίας για το στήσιμο των προγραμμάτων του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ.

21 έντονες ημέρες και πολλές ώρες αφοσίωσης για να στηθούν οι 3 ερευνητικοί του σταθμοί στην Κρήτη, στον κόλπο του Ρεθύμνου, των Χανίων και της Μεσσαράς.

Συμμετοχή 20 και πλέον ανθρώπων που αφήνουν οικειοθελώς την οικογενειακή ασφάλεια και αναζητούν άλλους ανθρώπους να μοιραστούν το ίδιο όραμα, τον ίδιο σκοπό, τον ίδιο στόχο, την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην Κρήτη.

ena-gramma-pros-tous-ethelontes-volunt_crete1.jpg

21 συγκινητικές ημέρες για να μπορούν όλοι, όσοι τύχει να περάσουν από τους τρεις αυτούς προορισμούς φέτος, να επισκεφθούν τους Ενημερωτικούς σταθμούς του Συλλόγου και να μάθουν να δουν και να ακούσουν μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες των εθελοντών πως αυτό το σπάνιο είδος είναι άξιο προστασίας και πως οι παραλίες της Κρήτης μπορούν να προστατευθούν. Και γιατί να προστατευθούν; Και εν τέλει γιατί αυτοί οι άνθρωποι να αφιερώνουν ανθρωποώρες εθελοντικής εργασίας για όλα αυτά;

21 μοναδικές ημέρες και για τους ανθρώπους του Συλλόγου που το κύριο μέλημα τους είναι η εγκατάσταση των εθελοντών σε συνθήκες κατάλληλες και βιώσιμες και αξιοπρεπείς ώστε να ανταπεξέλθουν τις ώρες κάτω από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της πρωινής παρατήρησης, τις ώρες που στέκονται μπροστά από ένα ενημερωτικό τραπέζι για να συζητήσουν με χιλιάδες κόσμο που επισκέπτεται το νησί, τις ώρες που εκθέτουν τον εαυτό τους μπροστά σε δεκάδες κόσμο κάνοντας παρουσιάσεις για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και αυτές τις ώρες που τους απομένει να ξεκουράζονται και πάλι να βοηθούν σε οτιδήποτε προκύψει, τραυματισμένη χελώνα, χελωνάκι που αποπροσανατολίστηκε, φωλιά που μετακινήθηκε.

ena-gramma-pros-tous-ethelontes-volunt_crete2.jpg

Το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνθέτουν τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ. Δεν είναι αρκετό ούτε για τους ανθρώπους που τον υποστηρίζουν εμπράκτως μέσα από δωρεές και κάθε είδους εθελοντισμό, δεν είναι αρκετό για όσους δίνουν την καρδιά τους για αυτό το σπάνιο είδος που κάνει την τιμή σε αυτήν την χώρα και σε αυτό το νησί να το επισκέπτεται κάθε χρόνο και κάθε χρόνο άνθρωποι από όλο τον πλανήτη να συγκεντρώνονται σε ένα νησί για να προστατέψουν τους νεοσσούς του.

Ολόψυχα, ευχαριστούμε, όλους αυτούς τους ανθρώπους που και στα τρία προγράμματα της Κρήτης συνείσφεραν, δύναμη ψυχής, χρόνο από την καθημερινότητα τους, αγάπη για τους εθελοντές και βαθιά αφοσίωση στην θαλάσσια χελώνα.

Οι εθελοντές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στην Κρήτη σας περιμένουν καθημερινά όλη μέρα στους Ενημερωτικούς Σταθμούς του Συλλόγου στο Ρέθυμνο, στο Ενετικό Λιμάνι, στα Χανιά, στο παλιό λιμάνι και στη Μεσσαρά, στην είσοδο των Ματάλων.

Αθανασία Νικολοπούλου, Υπεύθυνη προγράμματος Κρήτης, 6937352379

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    12/12/2025

    Η Δύναμη πίσω από την Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών: Οι Υπεύθυνοι Πεδίου του 2025

    Με βαθιά ευγνωμοσύνη, τιμούμε όλους τους Υπεύθυνους Πεδίου που συνέβαλαν στην επιτυχία των προγραμμάτων του 2025.

    Μάθε περισσότερα
  2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/12/2025

    Πρωτοφανής εμφάνιση Δερματοχελώνας σε παραλία της Μεσογείου

    Μια νέα επιστημονική καταγραφή φέρνει στο φως ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός για τη θαλάσσια ζωή της Μεσογείου: την πρώτη επιβεβαιωμένη εμφάνιση ενήλικης Δερματοχελώνας (Dermochelys coriacea) σε προσπάθεια ωοτοκίας μέσα στη λεκάνη της Μεσογείου.

    Μάθε περισσότερα
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    08/12/2025

    Άνοιξαν οι Αιτήσεις για τους Υπεύθυνους Πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2026!

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ με χαρά ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις για τις θέσεις Υπεύθυνων Πεδίου για το 2026 σε όλα τα προγράμματα ωοτοκίας είναι τώρα ανοιχτές έως τις 31 Ιανουαρίου 2026!

    Μάθε περισσότερα
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    05/12/2025

    Σώζουμε Μαζί τις Θαλάσσιες Χελώνες – Αφιέρωμα στους Εθελοντές μας

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, γιορτάζουμε όλους όσους ήρθαν από κοντά και μακριά, φόρεσαν το μπλε μπλουζάκι και αγκάλιασαν αυτή τη σημαντική ευθύνη.

    Μάθε περισσότερα
  5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    01/12/2025

    Κόλπος Λαγανά Ζακύνθου: Επιτυχής η αναπαραγωγή της Καρέττα, προβλήματα καταγράφονται στους βιοτόπους

    Στις παραλίες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου εκκολάφθηκαν με επιτυχία περίπου 2.155 φωλιές χάρη στην ενεργή προστασία τους, όμως οι ανθρωπογενείς πιέσεις στις ακτές και στη θάλασσα συνεχίζονται.

    Μάθε περισσότερα
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    26/11/2025

    Μια Δεύτερη Ευκαιρία: Δύο Χελώνες Καρέττα Επιστρέφουν στη Θάλασσα Χάρη σε Αφοσιωμένες Διασώσεις

    Αυτό το καλοκαίρι, δύο ενήλικες χελώνες Καρέττα, η «Ακταία» και ο «Χέρμπερτ», έφτασαν στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, αφού είχαν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι.

    Μάθε περισσότερα
  7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    24/11/2025

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Συνεργάτες: Έλα στον ΑΡΧΕΛΩΝ – στις δράσεις προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας και των βιοτόπων της!

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, η κορυφαία μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη μελέτη και προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην Ελλάδα, αναζητά τρεις (3) δυναμικούς Υπεύθυνους Έργων (Συνεργάτες με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) για να ενισχύσουν την ομάδα του.

    Μάθε περισσότερα
  8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    11/11/2025

    Προγράμματα Περιβαλλοντικού Εθελοντισμού 2026: Οι θαλάσσιες χελώνες σε χρειάζονται, ο πλανήτης μάς καλεί!

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ καλωσορίζει εθελοντές από όλο τον κόσμο και κάθε ηλικίας (άνω των 18) χωρίς προηγούμενη εμπειρία! Εάν μιλάς αγγλικά, είσαι τουλάχιστον 18 ετών και σε καλή φυσική κατάσταση, μπορείς να το κάνεις!

    Μάθε περισσότερα
  9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/11/2025

    Τιμητική Διάκριση για τον ΑΡΧΕΛΩΝ στο 3ο Συνέδριο Effective Dialogue

    Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025, ο ΑΡΧΕΛΩΝ έλαβε τιμητική διάκριση για την ουσιαστική του συνεισφορά στον αποτελεσματικό διάλογο για τη βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και το περιβάλλον.

    Μάθε περισσότερα
  10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    06/11/2025

    6η χρονιά Διαδικτυακών Ξεναγήσεων: Οι θαλάσσιες χελώνες ταξιδεύουν ξανά σε όλη την Ελλάδα!

    Μαθητές από κάθε γωνιά της χώρας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη ζωή των χελωνών που φροντίζει το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής και να ανακαλύψουν πώς οι προσπάθειες διάσωσης επηρεάζουν τον θαλάσσιο κόσμο.

    Μάθε περισσότερα
  11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    31/10/2025

    Το μάθημα έγινε πραγματικότητα: Μια αληθινή διάσωση χελώνας για τους μαθητές της Καλλιθέας!

    Οι μαθητές εντόπισαν μια θαλάσσια χελώνα να επιπλέει στο νερό ακριβώς μετά την εκπαιδευτική τους ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ και ειδοποίησαν αμέσως τους διασώστες.

    Μάθε περισσότερα
  12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    24/10/2025

    Επίσημη Πρεμιέρα για το Ντοκιμαντέρ LIFE MareNatura

    Η επίσημη πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης

    Μάθε περισσότερα
  13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    23/10/2025

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετέχει στη «Γιορτή της Επιστήμης 2025 – Η Φωνή του Ωκεανού»

    Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνεται από 10 έως 27 Νοεμβρίου 2025 μια γιορτή αφιερωμένη στην επιστήμη και στον ωκεανό! Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «LIFE MareNatura»

    Μάθε περισσότερα
  14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    22/10/2025

    Κυπαρισσιακός Κόλπος: Ο ΑΡΧΕΛΩΝ Καταγράφει 6.100 Φωλιές και Καλεί την Πολιτεία για Άμεση Εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καρέττα

    Το 2025 έγινε καταγραφή περίπου 6.100 φωλιών, αριθμός που σηματοδοτεί 74% αύξηση σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 12 ετών!

    Μάθε περισσότερα
  15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/10/2025

    Αποχαιρετούμε έναν αφοσιωμένο οικολόγο και φίλο, τον Γιάννη Ρουσόπουλο

    Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!