ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Φέτος κάνουμε δώρα με νόημα και ιστορία!

Φέτος κάνουμε δώρα με νόημα και ιστορία!

Φέτος κάνουμε δώρα με νόημα και ιστορία! Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό τη μελέτη και την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους. Με τη έλευση του 2023 γιορτάζουμε σαράντα χρόνια δράσης, συνδυάζοντας το επιστημονικό έργο με τον εθελοντισμό και στοχεύοντας στην κινητοποίηση της κοινωνίας για έναν καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη.

Μαζί με χιλιάδες εθελοντές από όλο τον κόσμο περάσαμε σαράντα καλοκαίρια εργασίας πεδίου με άπειρες ώρες περπατήματος σε παραλίες και σκληρής δουλειάς νωρίς το πρωί, αργά τη νύχτα ή κάτω από τον ζεστό ήλιο. Μετρήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες προστατευμένες φωλιές. Ανταποκριθήκαμε σε εκατοντάδες επείγοντα περιστατικά διάσωσης θαλάσσιων χελωνών και αφήσαμε εκατοντάδες αποθεραπευμένες χελώνες πίσω στη θάλασσα. Συμπληρώσαμε σαράντα χρόνια περιβαλλοντικής δράσης με έρευνες, δημοσιεύσεις, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των μαθητών, σε συνεργασία με άλλες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, αρμόδιες υπηρεσίες, ξενοδόχους και ψαράδες, με βραβεία αλλά και μερικές αποτυχίες, απειλές, κινδύνους.

Φέτος κάνουμε δώρα με νόημα και ιστορία! Το Επετειακό Ημερολόγιο 2023 θα ζωντανέψει τις αναμνήσεις των φίλων, εθελοντών και υποστηρικτών του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες, στο Κέντρο Διάσωσης και στους Σταθμούς Ενημέρωσης. Σε κάθε μήνα παρουσιάζεται ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας του Συλλόγου, ώστε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2023 να κάνουμε μαζί έναν περίπατο στα σαράντα χρόνια.

Μπορείς να παραγγείλεις το ημερολόγιο και άλλα επετειακά δώρα για να γιορτάσεις μαζί μας το ορόσημο των σαράντα χρόνων, όπως το ασημένιο μενταγιόν, το σετ των ξύλινων σουβέρ και το σετ με τις κονκάρδες. Υπάρχουν και άλλες νέες κυκλοφορίες, όπως η μεταλλική κούπα εξορμήσεων από ανοξείδωτο ατσάλι, η μίνι ομπρέλα, ο ασύρματος φορτιστής από bamboo και η τσάντα πλάτης από ανακυκλωμένο βαμβάκι. Θα τα βρεις στο e-shop και στο μαγαζάκι του Κέντρου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, στην 3η μαρίνα Γλυφάδας.

Φέτος κάνουμε δώρα με νόημα και ιστορία! Το έργο μας συνεχίζεται. Στο Κέντρο Διάσωσης φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες 17 τραυματισμένες χελώνες που περιθάλπονται από το προσωπικό και τους εθελοντές. Έχει αρχίσει ήδη η πρόσκληση εθελοντών για τα προγράμματα παρακολούθησης της ωοτοκίας του 2023. Κάνοντας μία αγορά δίνεις συνέχεια στο έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ. Φέτος κάνουμε δώρα με νόημα και ιστορία!

 

Navigation

Social Media