31/08/2022

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 2023

xreiazomaste-fwtografies-gia-to-hmerologio-tou-2023-PHOTO_CONTEST_GR.jpg

Το ημερολόγιο του ΑΡΧΕΛΩΝ υπενθυμίζει όλο το χρόνο ότι οι Θαλάσσιες χελώνες χρειάζονται τη βοήθειά μας για να επιβιώσουν και συμπεριλαμβάνει σημαντικές ημερομηνίες για τις θαλάσσιες χελώνες όπως η Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιων Χελωνών, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. Επίσης περιλαμβάνει σημαντικές χρονικές περιόδους για την αναπαραγωγική δραστηριότητα των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο, όπως την περίοδο ζευγαρώματος, την περίοδο ωοτοκίας και την περίοδο εκκόλαψης των αυγών, καθώς και την περίοδο που απελευθερώνονται οι θεραπευμένες χελώνες από το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ. Η συνεισφορά σας στο ημερολόγιο βοηθάει να γίνει γνωστή η προστασία των θαλάσσιων χελωνών και το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ!

Περιμένουμε με αγωνία τις δικές σας φωτογραφίες για το ημερολόγιο του 2023, τη χρονιά που συμπληρώνονται 40 χρόνια δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ! Σημειώστε ότι δεχόμαστε ΜΟΝΟ φωτογραφίες και όχι ζωγραφιές.

Η υποβολή των φωτογραφιών μαζί με συμπληρωμένο το έντυπο «Άδεια Χρήσης Φωτογραφιών» θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά στο communication@archelon.gr μέχρι 30 Οκτωβρίου 2022 το αργότερο και πρέπει να συμμορφώνεται με τα παρακάτω κριτήρια:

Να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του φωτογράφου, σύντομη περιγραφή της εικόνας, τόπος και ημερομηνία φωτογράφησης και συμπληρωμένο το έντυπο «Άδεια Χρήσης Φωτογραφιών»

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν από τον ίδιο τον φωτογράφο, εκτός αν επισυνάπτεται γραπτή άδεια υποβολής τους από τον φωτογράφο

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σύμφωνες με οδηγίες φιλικές προς τις χελώνες (π.χ. χωρίς φλας σε χελώνες που ωοτοκούν)

Οι αρχικές φωτογραφίες που θα σταλούν με email θα πρέπει να είναι σε αρχείο μέχρι 10 MB, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες και σε υψηλή ανάλυση για εκτύπωση, εφόσον επιλεγούν.

Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετέχει με 3 το πολύ φωτογραφίες

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα ανακοινωθούν στο ηλεκτρονικό εφημεριδάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ, στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε νικητής θα λάβει σαν δώρο δύο ημερολόγια και ένα μπλουζάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Στέλνοντας τις φωτογραφίες σας στο communication@archelon.gr πριν τις 30 Οκτωβρίου, δίνετε στον ΑΡΧΕΛΩΝ το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει για το Ημερολόγιο του 2023 καθώς και σε άλλες επικοινωνιακές και εκπαιδευτικές δράσεις του. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δεν θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες σας χωρίς την έγγραφή συγκατάθεσή σας.

Αν ενδιαφέρεστε να υποβάλλετε φωτογραφίες, θα πρέπει να στείλετε ταυτόχρονα συμπληρωμένη και την «Άδεια Χρήσης Φωτογραφιών».

Καλή σας επιτυχία!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/04/2024

  Συντονισμός για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στο Ρέθυμνο: Τοπικές Αρχές και τουρισμός ενώνουν δυνάμεις

  Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2024 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, έθιξε καίρια ζητήματα, όπως η τήρηση των διαχειριστικών μέτρων για την προστασία της Καρέττα. Δεδομένης της τουριστικής δραστηριότητας στις παραλίες ωοτοκίας, η ενεργή συμμετοχή του τουριστικού τομέα στην εφαρμογή των μέτρων κρίνεται απαραίτητη.

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  10/04/2024

  «Τουρίστες και χελώνες;» Απλώνεται η περιβαλλοντική εκστρατεία ενημέρωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα

  Στο δρόμο του αειφόρου τουρισμού στρατεύεται ξανά, μετά την πανδημία, ο ΑΡΧΕΛΩΝ- Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Στόχος της νέας εκστρατείας είναι να φθάσουν οι πληροφορίες για τον ορθό κώδικα συμπεριφοράς επισκεπτών σε όλες τις παραλίες ωοτοκίας σε συνεργασία με τον τουριστικό τομέα.

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/04/2024

  LIFE MareNatura - Το μεγαλύτερο πρόγραμμα για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα στην Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  03/04/2024

  Οι πολίτες μας ενημερώνουν για εκβρασμούς θαλάσσιων χελωνών

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκίνησε την προσπάθεια καταγραφής των περιστατικών που νεκρές χελώνες ξεβράζονται στις ελληνικές ακτές από το 1992. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μία αύξηση στις καταγραφές αυτές που όμως μπορεί να οφείλεται στο ότι περισσότεροι συμπολίτες μας αναφέρουν τέτοια περιστατικά. Μάθε περισσότερα…

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  19/03/2024

  Συμβάλλουμε στις διεθνείς εξελίξεις της έρευνας και της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών

  Στο παρελθόν, μέλη του ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχαν στην διαμόρφωση της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών που εκδόθηκε το 1995 και σήμερα, στη συγγραφή του ανανεωμένου Εγχειριδίου Έρευνας και Προστασίας για τη Διατήρηση των Θαλάσσιων Χελωνών, συμμετέχουν τρεις συνεργάτες του Συλλόγου.

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  08/03/2024

  Τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς για το 2023

  Αυτά είναι τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2023.

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/03/2024

  Η δυνατή εμπειρία του Frederique στο Κέντρο Διάσωσης

  Στον ΑΡΧΕΛΩΝ, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να εργαστείς μαζί με καινούργιους ανθρώπους, ένα σημαντικό πλεονέκτημα του εθελοντισμού.

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/03/2024

  Έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου

  Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού του Σωματείου ΑΡΧΕΛΩΝ, τα μέλη κλήθηκαν να παραστούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  29/02/2024

  Παρουσίαση Αποτελεσμάτων ΑΡΧΕΛΩΝ 2023: Υπάρχουν και καλά νέα!

  Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανοικτή ετήσια Παρουσίαση Αποτελεσμάτων της δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  27/02/2024

  Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

  Είκοσι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, προσυπογράφουν επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ζητώντας του να ψηφίσει «κατά» της αλλαγής καθεστώτος της προστασίας του λύκου στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ.

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  02/02/2024

  Οι θαλάσσιες χελώνες στους Ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας

  Στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα των Υγροτόπων, αυτών των ευάλωτων περιοχών του πλανήτη που αποτελούν καταφύγιο για τα αποδημητικά πουλιά, αλλά και για πολλά άλλα είδη άγριων ζώων, μεταξύ των οποίων και οι θαλάσσιες χελώνες.

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  24/01/2024

  Γιατί τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι διεθνή;

  Τα προγράμματα προστασίας για τη θαλάσσια χελώνα του ΑΡΧΕΛΩΝ οργανώνονται με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών που φθάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από πιο μακρινά μέρη όπως την Ν.Κορέα, την Αυστραλία και την Κολομβία. Η χρήση της αγγλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια των εργασιών στο πεδίο ή των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης του κοινού και στις οργανωμένες κατασκηνώσεις που διαμένουν οι εθελοντές, είναι απαραίτητη για τα προγράμματα.

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  23/01/2024

  Κοινό ΔΤ: Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

  Η δημοσιοποίηση της διαφαινόμενης πρόθεσης της Κυβέρνησης να διευρύνει, έστω και μεταβατικά, την εκτός σχεδίου δόμηση έχει προκαλέσει οξείες αντιδράσεις – πράγμα αξιοσημείωτο για σχέδιο νόμου που δεν έχει καν ακόμα δημοσιευθεί. Αυτό και μόνο δείχνει ότι σημαντικό τμήμα της κοινωνίας είναι αντίθετο στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της ελληνικής υπαίθρου και στην ανεξέλεγκτη και άναρχη διεύρυνση των οικισμών.

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  17/01/2024

  Ένα ιδιαίτερο νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες με δεξαμενές και εντυπωσιακά παλιά βαγόνια τρένου έχει στήσει εδώ και 30 χρόνια ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα

  Χελώνες συνδεδεμένες με φιάλες ορού ή μπανταρισμένες με επιδέσμους, δεξαμενές περίθαλψης και δεξαμενές αποκατάστασης με ειδικό περιβαλλοντικό εμπλουτισμό, θερμοκήπια ανάρρωσης, αλλά και… ανακαινισμένα βαγόνια του ΟΣΕ!

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  15/01/2024

  Θέσεις Βοηθών για τα προγράμματα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2024

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτες με θέληση και ενθουσιασμό για την προστασία της φύσης για την υλοποίηση των προγραμμάτων προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του 2024.

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!