31/08/2022

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 2023

xreiazomaste-fwtografies-gia-to-hmerologio-tou-2023-PHOTO_CONTEST_GR.jpg

Το ημερολόγιο του ΑΡΧΕΛΩΝ υπενθυμίζει όλο το χρόνο ότι οι Θαλάσσιες χελώνες χρειάζονται τη βοήθειά μας για να επιβιώσουν και συμπεριλαμβάνει σημαντικές ημερομηνίες για τις θαλάσσιες χελώνες όπως η Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιων Χελωνών, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. Επίσης περιλαμβάνει σημαντικές χρονικές περιόδους για την αναπαραγωγική δραστηριότητα των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο, όπως την περίοδο ζευγαρώματος, την περίοδο ωοτοκίας και την περίοδο εκκόλαψης των αυγών, καθώς και την περίοδο που απελευθερώνονται οι θεραπευμένες χελώνες από το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ. Η συνεισφορά σας στο ημερολόγιο βοηθάει να γίνει γνωστή η προστασία των θαλάσσιων χελωνών και το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ!

Περιμένουμε με αγωνία τις δικές σας φωτογραφίες για το ημερολόγιο του 2023, τη χρονιά που συμπληρώνονται 40 χρόνια δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ! Σημειώστε ότι δεχόμαστε ΜΟΝΟ φωτογραφίες και όχι ζωγραφιές.

Η υποβολή των φωτογραφιών μαζί με συμπληρωμένο το έντυπο «Άδεια Χρήσης Φωτογραφιών» θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά στο communication@archelon.gr μέχρι 30 Οκτωβρίου 2022 το αργότερο και πρέπει να συμμορφώνεται με τα παρακάτω κριτήρια:

Να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του φωτογράφου, σύντομη περιγραφή της εικόνας, τόπος και ημερομηνία φωτογράφησης και συμπληρωμένο το έντυπο «Άδεια Χρήσης Φωτογραφιών»

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν από τον ίδιο τον φωτογράφο, εκτός αν επισυνάπτεται γραπτή άδεια υποβολής τους από τον φωτογράφο

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σύμφωνες με οδηγίες φιλικές προς τις χελώνες (π.χ. χωρίς φλας σε χελώνες που ωοτοκούν)

Οι αρχικές φωτογραφίες που θα σταλούν με email θα πρέπει να είναι σε αρχείο μέχρι 10 MB, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες και σε υψηλή ανάλυση για εκτύπωση, εφόσον επιλεγούν.

Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετέχει με 3 το πολύ φωτογραφίες

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα ανακοινωθούν στο ηλεκτρονικό εφημεριδάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ, στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε νικητής θα λάβει σαν δώρο δύο ημερολόγια και ένα μπλουζάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Στέλνοντας τις φωτογραφίες σας στο communication@archelon.gr πριν τις 30 Οκτωβρίου, δίνετε στον ΑΡΧΕΛΩΝ το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει για το Ημερολόγιο του 2023 καθώς και σε άλλες επικοινωνιακές και εκπαιδευτικές δράσεις του. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δεν θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες σας χωρίς την έγγραφή συγκατάθεσή σας.

Αν ενδιαφέρεστε να υποβάλλετε φωτογραφίες, θα πρέπει να στείλετε ταυτόχρονα συμπληρωμένη και την «Άδεια Χρήσης Φωτογραφιών».

Καλή σας επιτυχία!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  27/09/2023

  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023: Υπάρχουν ξενοδοχεία φιλικά προς τις θαλάσσιες χελώνες στη βόρεια Κρήτη;

  Γιατί είναι σημαντικός ο τουρισμός για τις θαλάσσιες χελώνες;

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  22/09/2023

  Κοινή ανακοίνωση για την κατάσταση διατήρησης του λύκου στην Ευρώπη

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  20/09/2023

  Ευκαιρία εργασίας: Συνεργάτης για θέματα τουρισμού

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτη πλήρους απασχόλησης για θέματα τουρισμού

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  15/09/2023

  Ο Λίλο μας, η μικρή πρασινοχελώνα, τα κατάφερε!

  Τον Νοέμβριο του 2021 μία μικρή Πράσινη θαλάσσια χελώνα έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ με πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εντατικής θεραπείας, μία Τετάρτη τον Σεπτέμβριο του 2023 πήρε επιτέλους εξιτήριο και επέστρεψε στην θάλασσα!

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/09/2023

  Κοινό Δ.Τ.: Οι αφύσικες καταστροφές να γίνουν μάθημα για κλιματικά ανθεκτική Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  10/09/2023

  Κοινό Δ.Τ.: Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Η Σταδιακή Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  05/09/2023

  Πίσω στα θρανία και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

  Το μοναδικό νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων, αυτή τη φορά κλείνοντας θέση στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων.

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/08/2023

  Αυτοί που σώζουν τα τραυματισμένα άγρια ζώα στην Ελλάδα ( νέο βίντεο)

  Βρέθηκε τραυματισμένο άγριο ζώο, οτιδήποτε από αρκούδα, αετό, μικροπούλια μέχρι θαλάσσια χελώνα, φώκια, δελφίνι; Υπάρχουν άνθρωποι που θα τα περιθάλψουν. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ετοίμασε ένα βίντεο, όπου οι άνθρωποι της περίθαλψης μιλούν γι΄αυτό που τους παρακινεί και συνεχίζουν…

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/08/2023

  Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

  Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πρίν λίγες μέρες. Λάτρης της φύσης, της θάλασσας και των βουνών, βοήθησε στη δημιουργία του τον Σύλλογο. Ευχαριστούμε.

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  17/08/2023

  Παγκόσμιο ρεκόρ 37 χρόνων αναπαραγωγικής ζωής για θαλάσσια χελώνα στη Ζάκυνθο – Αυξημένος φέτος ο αριθμός στις φωλιές

  Ένα σημαντικό αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της φετινής ομάδας παρακολούθησης της ωοτοκίας στη Ζάκυνθο, ανακοινώνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ - Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Με βάση τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις του, ο ΑΡΧΕΛΩΝ κατάφερε να πιστοποιήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ καταγεγραμμένης ωοτοκίας για χελώνες Καρέττα.

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  07/08/2023

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα: Δεν τις αγγίζουμε! Δεν τις ταΐζουμε!

  Όπως είναι γνωστό 35 νέα περιστατικά επίθεσης θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενους έχουν ήδη καταγραφεί κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο και προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο των 200 περίπου καταγεγραμμένων περιστατικών, όπως αυτά έχουν καταγραφεί κατά τα προηγούμενα καλοκαίρια στα μητρώα του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  01/08/2023

  Συνέντευξη με μια εθελόντρια: Lea Heinen, Κέντρο Διάσωσης

  Η Lea μοιράζεται την εμπειρία της ως εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ: «Νομίζω ότι όταν μια χελώνα αρχίζει να τρώει μετά από ένα μήνα προσπάθειας, όταν μπορείς να δεις τη βελτίωση ή την επούλωση ενός τραυματισμού μιας χελώνας και όταν μια χελώνα επιστρέφει πίσω στη θάλασσα, στο φυσικό της περιβάλλον, στο σπίτι της - τότε ξέρεις ότι πράγματι σώζεις τις χελώνες».

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  21/07/2023

  Παιδικός Διαγωνισμός Παραλίας 2023: Φτιάξε το δικό σου χελωνάκι με φυσικά υλικά και στείλε μας φωτογραφία!

  Βοήθησέ μας να μεταδώσουμε το μήνυμα για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών σχηματίζοντας τα δικά σου θαλάσσια χελωνάκια με φυσικά υλικά που θα βρεις στην παραλία. Άμμος, πέτρες, βότσαλα, κοχύλια, φύκια, ξυλαράκια και ότι άλλο έχεις στη διάθεσή σου μπορούν να μεταμορφωθούν με λίγη φαντασία! Τράβηξε μια φωτογραφία το έργο σου και στείλε την στον Διαγωνισμό Παραλίας του ΑΡΧΕΛΩΝ.

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  18/07/2023

  Ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα βήματα προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο

  Tην προηγούμενη εβδομάδα οι εταίροι του έργου «Διατήρηση των θαλασσίων χελωνών στην περιοχή της Μεσογείου» συναντήθηκαν για την 9η Συνεδρίαση της Καθοδηγητικής Επιτροπής. Η συνάντηση έγινε στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στην Ελλάδα στις 4 και 5 Ιουλίου και οργανώθηκε από το SPA/RAC και τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/07/2023

  Ειδική προσφορά για τους ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ εθελοντές: Έλα τώρα ξανά μαζί μας για 2 χελωνο-εβδομάδες!

  Είναι καιρός να έρθεις ξανά στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, ακόμηκι αν έχεις μόνο 2ή 3 εβδομάδες διαθέσιμες. Η προσφορά ισχύει για τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2023. Κάνε αίτηση μέσα από τη νέα μας ιστοσελίδα και δες περισσότερα για τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες που είναι διαθέσιμες οι θέσεις.

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!