25/09/2008

H ASTIR BEACH ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

H ASTIR BEACH ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟN ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ - ΑΡΧΕΛΩΝ

Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των παιδιών –αλλά και των μεγάλων- με το θαλάσσιο περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, μέσα από ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 5.00 μ.μ. μέλη του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, θα απασχολούν τα παιδιά με δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Ο μαγικός θαλάσσιος κόσμος και εμείς» και δώρα. Ανάμεσα στις εκπλήξεις θα είναι η ʽμεταμόρφωσηʼ των παιδιών σε μικρά χελωνάκια που αναζητούν το δρόμο που θα τα οδηγήσει στη θάλασσα, ενώ θα μάθουν για τις προσπάθειες μιας μάνας - χελώνας να φτιάξει τη φωλιά της αποφεύγοντας όσα εμπόδια βρίσκονται στο δρόμο της και θα βοηθήσουν τραυματισμένες χελώνες να φτάσουν στο Κέντρο Διάσωσης. Όλα αυτά στην παραλία και την θάλασσα της Astir Beach!

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, ενώ στους συνοδούς – γονείς τους θα παρέχεται μειωμένο εισιτήριο κατά 50% οι εισπράξεις από τα οποία θα διατεθούν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας – ΑΡΧΕΛΩΝ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ Α.Ξ.Ε., «ΑΝΑΣΑ», το οποίο επικεντρώνεται σε περιβαλλοντικά και πολιτισμικά θέματα με κεντρικό άξονα το ίδιο το ξενοδοχειακό συγκρότημα και την παραλία.

«Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας - ΑΡΧΕΛΩΝ για τη διοργάνωση μιας μοναδικής εκδήλωσης για τα παιδιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η Astir Beach είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα, με δράσεις που περιλαμβάνουν τη χρήση φυσικών, οικολογικών υλικών στις εγκαταστάσεις της παραλίας, την ανακύκλωση, αλλά και τον καθαρισμό της παραλίας και του βυθού. Ελπίζουμε η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας», δήλωσε ο κος Πολυχρόνης Γριβέας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ A.Ξ.Ε.

Πληροφορίες: www.astir-beach.com, www.archelon.gr Γραφείο Τύπου ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ / Τηλ. Επικοινωνίας 210 8901676 – 210 8901657

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    31/10/2025

    Το μάθημα έγινε πραγματικότητα: Μια αληθινή διάσωση χελώνας για τους μαθητές της Καλλιθέας!

    Οι μαθητές εντόπισαν μια θαλάσσια χελώνα να επιπλέει στο νερό ακριβώς μετά την εκπαιδευτική τους ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ και ειδοποίησαν αμέσως τους διασώστες.

    Μάθε περισσότερα
  2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    24/10/2025

    Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ LIFE MareNatura

    Η επίσημη πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης

    Μάθε περισσότερα
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    23/10/2025

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετέχει στη «Γιορτή της Επιστήμης 2025 – Η Φωνή του Ωκεανού»

    Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνεται από 10 έως 27 Νοεμβρίου 2025 μια γιορτή αφιερωμένη στην επιστήμη και στον ωκεανό! Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «LIFE MareNatura»

    Μάθε περισσότερα
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    22/10/2025

    Κυπαρισσιακός Κόλπος: Ο ΑΡΧΕΛΩΝ Καταγράφει 6.100 Φωλιές και Καλεί την Πολιτεία για Άμεση Εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καρέττα

    Το 2025 έγινε καταγραφή περίπου 6.100 φωλιών, αριθμός που σηματοδοτεί 74% αύξηση σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 12 ετών!

    Μάθε περισσότερα
  5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/10/2025

    Αποχαιρετούμε έναν αφοσιωμένο οικολόγο και φίλο, τον Γιάννη Ρουσόπουλο

    Μάθε περισσότερα
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    09/10/2025

    Κοινό ΔΤ: Απόφαση-ορόσημο της ΡΑΑΕΥ για τον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων!

    Κοινό Δελτίο Τύπου 22 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

    Μάθε περισσότερα
  7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    08/10/2025

    “Συμμαχία για την Άγρια Ζωή”: Γιατί η φύση μάς θέλει στην ίδια ομάδα

    11 οργανώσεις, μία ομάδα στον αγώνα για την ευημερία της άγριας ζωής και του ανθρώπου.

    Μάθε περισσότερα
  8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    02/10/2025

    Τα λόγια της Τζέιν Γκούντολ ακόμη ζεσταίνουν τις καρδιές μας

    Ευχαριστούμε Δρ. Γκούντολ για όλα όσα μας διδάξατε και για το παράδειγμα ζωής που μας αφήσατε.

    Μάθε περισσότερα
  9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    29/09/2025

    Χελώνες, Ρινοδέλφινα και Πουλιά: Ο Αμβρακικός Κόλπος στο κέντρο συζήτησης της Τοπικής Κοινωνίας και των Επιστημόνων

    Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα το παρόν και το μέλον του Αμβρακικού Κόλπουπου στο Μενίδι Αμφιλοχίας, η οποία ένωσε τη φωνή της τοπικής κοινωνίας –πολιτών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων, καθώς και ενεργών Συλλόγων– με κορυφαίους επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

    Μάθε περισσότερα
  10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    26/09/2025

    Βιολόγοι του έργου «LIFE ADAPTS» στέλνουν το μήνυμα τους στην κοινωνία

    Μάθε περισσότερα
  11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    23/09/2025

    Το Aquila Rithymna Beach γίνεται Αρωγός του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ρέθυμνο

    Η γενναιόδωρη δωρεά του ξενοδοχείου στηρίζει άμεσα το κόστος των δράσεων καταγραφής και προστασίας των φωλιών κατά τις περιόδους ωοτοκίας του 2025 και του 2026.

    Μάθε περισσότερα
  12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    19/09/2025

    Ένα Καλοκαίρι Επιτυχίας για το Πρόγραμμα στον Αμβρακικό

    Η φετινή περίοδος εργασίας πεδίου για το πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αμβρακικό ολοκληρώθηκε!

    Μάθε περισσότερα
  13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    12/09/2025

    Νάξος: η πρώτη φωλιά της πράσινης θαλάσσιας χελώνας εκκολάφθηκε!

    Η δημιουργία φωλιάς στη Νάξο είναι μιά ένδειξη ότι η γεωγραφική εξάπλωση των περιοχών ωοτοκίας του απειλούμενου αυτού είδους στη Μεσόγειο αρχίζει να επεκτείνεται.

    Μάθε περισσότερα
  14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    09/09/2025

    Τα σχολεία ξεναγούνται στον ΑΡΧΕΛΩΝ: στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι κρατήσεις για τη νέα χρονιά

    Ο μαγικός κόσμος των θαλάσσιων χελωνών και των ανθρώπων που τις φροντίζουν σας περιμένει, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις.

    Μάθε περισσότερα
  15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    05/09/2025

    Η πρώτη αναφορά για το 2025 από την παραλία Ρωμανός, Μεσσηνία

    Από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου 2025, το πρόγραμμα κατέγραψε περίπου 80 φωλιές κατά μήκος των 2,7 χλμ της παραλίας Ρωμανός.

    Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!