Μπορούμε να ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
25/09/2008

H ASTIR BEACH ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

H ASTIR BEACH ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟN ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ - ΑΡΧΕΛΩΝ

Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των παιδιών –αλλά και των μεγάλων- με το θαλάσσιο περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, μέσα από ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 5.00 μ.μ. μέλη του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, θα απασχολούν τα παιδιά με δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Ο μαγικός θαλάσσιος κόσμος και εμείς» και δώρα. Ανάμεσα στις εκπλήξεις θα είναι η ʽμεταμόρφωσηʼ των παιδιών σε μικρά χελωνάκια που αναζητούν το δρόμο που θα τα οδηγήσει στη θάλασσα, ενώ θα μάθουν για τις προσπάθειες μιας μάνας - χελώνας να φτιάξει τη φωλιά της αποφεύγοντας όσα εμπόδια βρίσκονται στο δρόμο της και θα βοηθήσουν τραυματισμένες χελώνες να φτάσουν στο Κέντρο Διάσωσης. Όλα αυτά στην παραλία και την θάλασσα της Astir Beach!

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, ενώ στους συνοδούς – γονείς τους θα παρέχεται μειωμένο εισιτήριο κατά 50% οι εισπράξεις από τα οποία θα διατεθούν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας – ΑΡΧΕΛΩΝ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ Α.Ξ.Ε., «ΑΝΑΣΑ», το οποίο επικεντρώνεται σε περιβαλλοντικά και πολιτισμικά θέματα με κεντρικό άξονα το ίδιο το ξενοδοχειακό συγκρότημα και την παραλία.

«Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας - ΑΡΧΕΛΩΝ για τη διοργάνωση μιας μοναδικής εκδήλωσης για τα παιδιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η Astir Beach είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα, με δράσεις που περιλαμβάνουν τη χρήση φυσικών, οικολογικών υλικών στις εγκαταστάσεις της παραλίας, την ανακύκλωση, αλλά και τον καθαρισμό της παραλίας και του βυθού. Ελπίζουμε η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας», δήλωσε ο κος Πολυχρόνης Γριβέας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ A.Ξ.Ε.

Πληροφορίες: www.astir-beach.com, www.archelon.gr Γραφείο Τύπου ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ / Τηλ. Επικοινωνίας 210 8901676 – 210 8901657

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    15/07/2026

    Ένας σπάνιος γίγαντας στις ελληνικές θάλασσες: Τι αποκαλύπτει η νέα δημοσίευση του ΑΡΧΕΛΩΝ για τη Δερματοχελώνα

    Μια νέα επιστημονική δημοσίευση του ΑΡΧΕΛΩΝ, συγκεντρώνει και αναλύει για πρώτη φορά όλες τις διαθέσιμες καταγραφές της Δερματοχελώνας στις ελληνικές θάλασσες.

    Μάθε περισσότερα
  2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/07/2026

    Δράσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης για τη θαλάσσια χελώνα στην Κέρκυρα

    Σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, με στόχο να φέρει κατοίκους και επισκέπτες πιο κοντά στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

    Μάθε περισσότερα
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    08/07/2026

    Η προστασία της Καρέττα συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων

    Οι πρόσφατες αναφορές και η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε ο λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus) στην Ελλάδα έφεραν ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της εξάπλωσης αυτού του χωροκατακτητικού είδους στη Μεσόγειο.

    Μάθε περισσότερα
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    05/07/2026

    Πόσο προστατευμένο είναι τελικά το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου;

    Δύο περιπτώσεις παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη Ζάκυνθο που έχουν μείνει χωρίς κυρώσεις.

    Μάθε περισσότερα
  5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    29/06/2026

    Νέο Πρόγραμμα Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας Καρέττα στην Κέρκυρα

    Στρατηγική σύμπραξη του ΑΡΧΕΛΩΝ με το Ionian Environment Foundation και τον ξενοδοχειακό όμιλο Mar-Bella Collection για τη θωράκιση των παραλιών ωοτοκίας της Κέρκυρας.

    Μάθε περισσότερα
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    26/06/2026

    ΑΡΧΕΛΩΝ & TUI Turtle Aid Greece: 3 χρόνια επιτυχημένης δράσης στην Κρήτη

    Με την ολοκλήρωση του έργου «TUI Turtle Aid Greece», ο ΑΡΧΕΛΩΝ παρουσιάζει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στην προστασία των φωλιών, την εκπαίδευση ξενοδοχο-ϋπαλλήλων και την ενημέρωση 66.000 τουριστών.

    Μάθε περισσότερα
  7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    24/06/2026

    H αποτελεσματική προστασία της Caretta caretta περνάει μέσα από τις παραλίες ωοτοκίας

    Έκθεση αξιολόγησης των παραλιών ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών δείχνει ότι η πλειονότητα των περιοχών αυτών δέχεται έντονες πιέσεις

    Μάθε περισσότερα
  8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    22/06/2026

    Γιατί στεκόμαστε στο πλευρό όσων αντιδρούν για τις αμμοληψίες από το Ακρωτήρι Επανομής

    Κρίσιμα ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τις επιπτώσεις της αμμοληψίας από το Ακρωτήρι Επανομής για την κατασκευή της 6ης Προβλήτας του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

    Μάθε περισσότερα
  9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    22/06/2026

    Αποχαιρετώντας τη Μόνα Χαλίλ

    Μάθε περισσότερα
  10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    19/06/2026

    «Ταξίδι» στον κόσμο της θαλάσσιας μεγαπανίδας: Νέα φωτογραφική έκθεση στον Περιβαλλοντικό Σταθμό του Αγιαννάκη

    Η νέα Φωτογραφική Έκθεση LIFE MareNatura είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Σάββατο 18:00 - 21:00 στον Αγιαννάκη Μεσσηνίας.

    Μάθε περισσότερα
  11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    16/06/2026

    Νέα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι οι θαλάσσιες χελώνες ακολουθούν πολύ πιο πολύπλοκες στρατηγικές μετανάστευσης

    Η Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιας Χελώνας είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τις επιτυχίες μας αλλά και να θυμηθούμε γιατί συνεχίζουμε να ερευνούμε και να προστατεύουμε αυτά τα αρχαία ταξιδιάρικα πλάσματα.

    Μάθε περισσότερα
  12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    16/06/2026

    Συντονισμένη δράση σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών απέναντι στην κλιματική κρίση

    Σήμερα, 16 Ιουνίου, ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιας Χελώνας. Στη Μεσόγειο, όμως, η φετινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κλιματική κρίση μεταβάλλει ολοένα και περισσότερο τις παράκτιες περιοχές και τους βιότοπους ωοτοκίας.

    Μάθε περισσότερα
  13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    15/06/2026

    Γιορτή της Χελώνας: «Βουτήξαμε» σε Βαθιά Νερά στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ!

    Μάθε περισσότερα
  14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    09/06/2026

    Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν "σαν χελωνάδες" την ημέρα Περιβάλλοντος

    Την Παρσκευή 5 Ιουνίου, η ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ρέθυμνο συμμετείχε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και το 2ο Πειραματικό Σχολείο Ρεθύμνης.

    Μάθε περισσότερα
  15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    02/06/2026

    Καθαρές παραλίες, ασφαλείς χελώνες: Ο οδηγός μας για υπεύθυνη δράση

    Δες μερικούς απλούς αλλά κρίσιμους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για τον καθαρισμό των παραλιών ωοτοκίας.

    Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!