06/12/2008

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους και «Επαναχρησαγορά»

Ελάτε να παίξουμε, να μαγειρέψουμε και να ταξιδέψουμε παρέα, στο φανταστικό κόσμο των παραμυθιών και αυτοσχεδιάζοντας να φτιάξουμε και το δικό μας παραμύθι, καθώς θα βοηθούμε να συγκεντρωθούν γρηγορότερα τα χρήματα που απαιτούνται για τη στέγαση και τη θέρμανση των δεξαμενών που φιλοξενούν τις τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης.

Σας περιμένουμε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, πάνω στο λιμενοβραχίονα της 3ης Μαρίνας Γλυφάδας (στάση ΤΡΑΜ «Παλαιό Δημαρχείο», τηλ.: 210-8982600).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε μερικές δραστηριότητες για τα παιδιά υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και γι αυτό όσα παιδιά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210-5231342 στη Θεώνη Καρκούλια ή 210-8982600 στην Αθηνά Τσεκούρα.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α :

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

11:30 έως 17:00 Όλη την ημέρα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε τα δώρα σας από την «ΕπαναχρησΑγορά» ή από τα αναμνηστικά του ΑΡΧΕΛΩΝ, να συμμετέχετε στις προγραμματισμένες δραστηριότητες, να γνωρίσετε τους «ασθενείς» του Κέντρου Διάσωσης και να πιείτε ένα ζεστό καφέ συνοδευόμενο από τις σπιτικές λιχουδιές των εθελοντών μας.

11:30 με 13:30 Ζαχαρο-στολίζουμε! Βάζουμε τους σκούφους μας και όλη μας τη φαντασία και μετατρέπουμε τα συνηθισμένα υλικά της ζαχαροπλαστικής σε μοναδικά γιορτινά στολίδια!!!! (για παιδιά από 8 χρονών) Συμμετοχή 5 euro - Μέλη της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ δωρεάν. Τηλεφωνήστε μας για δήλωση συμμετοχής.

16:30 με 17:30 Παραμύθια για μεγάλα και μεγαλύτερα παιδιά! Μια φορά κι έναν καιρό, μια χελώνα, ένα πουλί του καταρράκτη, του φεγγαριού η κόρη και άλλα παράξενα πλάσματα, συνάντησαν την παραμυθού Εύη Γεροκώστα και της είπαν τις ιστορίες τους... εκείνη τις φανέρωσε στο ζωγράφο Βαγγέλη Αγναντόπουλο... μαζί, αποφάσισαν να μπερδέψουν τα παραμύθια με τα χρώματα και να τα μοιραστούν με μικρούς και μεγάλους. (για παιδιά από 10 χρονών και «μεγάλα παιδιά»!) Με την υποστήριξη της ART 10 GALLERY (Λεμπέση 10 Αθήνα, www.art10gallery.com )

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

11:30 με 13:30 Οικο-παραμυθο-δημιουργήματα Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους ηλικίας από 8 έως 12 ετών για να δημιουργήσουμε (και γιατί όχι, να εκδώσουμε) το δικό μας οικολογικό παραμύθι μαζί με χρώματα και φαντασία και με τη βοήθεια της συγγραφέως και εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση.

Η δημιουργική ομάδα θα είναι μέχρι 25 παιδιά. Συμμετοχή 5 ? - Μέλη της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ δωρεάν (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στη συμμετοχή τηλ.:210-5231342).

Πληροφορίες: 210 52 31 342 και 6937 352382 Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θεώνη Καρκούλια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    27/09/2023

    Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023: Υπάρχουν ξενοδοχεία φιλικά προς τις θαλάσσιες χελώνες στη βόρεια Κρήτη;

    Γιατί είναι σημαντικός ο τουρισμός για τις θαλάσσιες χελώνες;

    Μάθε περισσότερα
  2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    22/09/2023

    Κοινή ανακοίνωση για την κατάσταση διατήρησης του λύκου στην Ευρώπη

    Μάθε περισσότερα
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    20/09/2023

    Ευκαιρία εργασίας: Συνεργάτης για θέματα τουρισμού

    Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητά συνεργάτη πλήρους απασχόλησης για θέματα τουρισμού

    Μάθε περισσότερα
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    15/09/2023

    Ο Λίλο μας, η μικρή πρασινοχελώνα, τα κατάφερε!

    Τον Νοέμβριο του 2021 μία μικρή Πράσινη θαλάσσια χελώνα έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ με πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εντατικής θεραπείας, μία Τετάρτη τον Σεπτέμβριο του 2023 πήρε επιτέλους εξιτήριο και επέστρεψε στην θάλασσα!

    Μάθε περισσότερα
  5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    12/09/2023

    Κοινό Δ.Τ.: Οι αφύσικες καταστροφές να γίνουν μάθημα για κλιματικά ανθεκτική Ελλάδα

    Μάθε περισσότερα
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    10/09/2023

    Κοινό Δ.Τ.: Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Η Σταδιακή Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

    Μάθε περισσότερα
  7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    05/09/2023

    Πίσω στα θρανία και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

    Το μοναδικό νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων, αυτή τη φορά κλείνοντας θέση στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων.

    Μάθε περισσότερα
  8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    21/08/2023

    Αυτοί που σώζουν τα τραυματισμένα άγρια ζώα στην Ελλάδα ( νέο βίντεο)

    Βρέθηκε τραυματισμένο άγριο ζώο, οτιδήποτε από αρκούδα, αετό, μικροπούλια μέχρι θαλάσσια χελώνα, φώκια, δελφίνι; Υπάρχουν άνθρωποι που θα τα περιθάλψουν. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ετοίμασε ένα βίντεο, όπου οι άνθρωποι της περίθαλψης μιλούν γι΄αυτό που τους παρακινεί και συνεχίζουν…

    Μάθε περισσότερα
  9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    21/08/2023

    Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

    Αποχαιρετισμός στο ιδρυτικό μέλος του ΑΡΧΕΛΩΝ Γιάννη Παπαναγιώτου, που έφυγε από τη ζωή πρίν λίγες μέρες. Λάτρης της φύσης, της θάλασσας και των βουνών, βοήθησε στη δημιουργία του τον Σύλλογο. Ευχαριστούμε.

    Μάθε περισσότερα
  10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    17/08/2023

    Παγκόσμιο ρεκόρ 37 χρόνων αναπαραγωγικής ζωής για θαλάσσια χελώνα στη Ζάκυνθο – Αυξημένος φέτος ο αριθμός στις φωλιές

    Ένα σημαντικό αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της φετινής ομάδας παρακολούθησης της ωοτοκίας στη Ζάκυνθο, ανακοινώνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ - Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Με βάση τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις του, ο ΑΡΧΕΛΩΝ κατάφερε να πιστοποιήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ καταγεγραμμένης ωοτοκίας για χελώνες Καρέττα.

    Μάθε περισσότερα
  11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    07/08/2023

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα: Δεν τις αγγίζουμε! Δεν τις ταΐζουμε!

    Όπως είναι γνωστό 35 νέα περιστατικά επίθεσης θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενους έχουν ήδη καταγραφεί κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο και προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο των 200 περίπου καταγεγραμμένων περιστατικών, όπως αυτά έχουν καταγραφεί κατά τα προηγούμενα καλοκαίρια στα μητρώα του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

    Μάθε περισσότερα
  12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    01/08/2023

    Συνέντευξη με μια εθελόντρια: Lea Heinen, Κέντρο Διάσωσης

    Η Lea μοιράζεται την εμπειρία της ως εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ: «Νομίζω ότι όταν μια χελώνα αρχίζει να τρώει μετά από ένα μήνα προσπάθειας, όταν μπορείς να δεις τη βελτίωση ή την επούλωση ενός τραυματισμού μιας χελώνας και όταν μια χελώνα επιστρέφει πίσω στη θάλασσα, στο φυσικό της περιβάλλον, στο σπίτι της - τότε ξέρεις ότι πράγματι σώζεις τις χελώνες».

    Μάθε περισσότερα
  13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    21/07/2023

    Παιδικός Διαγωνισμός Παραλίας 2023: Φτιάξε το δικό σου χελωνάκι με φυσικά υλικά και στείλε μας φωτογραφία!

    Βοήθησέ μας να μεταδώσουμε το μήνυμα για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών σχηματίζοντας τα δικά σου θαλάσσια χελωνάκια με φυσικά υλικά που θα βρεις στην παραλία. Άμμος, πέτρες, βότσαλα, κοχύλια, φύκια, ξυλαράκια και ότι άλλο έχεις στη διάθεσή σου μπορούν να μεταμορφωθούν με λίγη φαντασία! Τράβηξε μια φωτογραφία το έργο σου και στείλε την στον Διαγωνισμό Παραλίας του ΑΡΧΕΛΩΝ.

    Μάθε περισσότερα
  14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    18/07/2023

    Ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα βήματα προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο

    Tην προηγούμενη εβδομάδα οι εταίροι του έργου «Διατήρηση των θαλασσίων χελωνών στην περιοχή της Μεσογείου» συναντήθηκαν για την 9η Συνεδρίαση της Καθοδηγητικής Επιτροπής. Η συνάντηση έγινε στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στην Ελλάδα στις 4 και 5 Ιουλίου και οργανώθηκε από το SPA/RAC και τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

    Μάθε περισσότερα
  15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
    04/07/2023

    Ειδική προσφορά για τους ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ εθελοντές: Έλα τώρα ξανά μαζί μας για 2 χελωνο-εβδομάδες!

    Είναι καιρός να έρθεις ξανά στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, ακόμηκι αν έχεις μόνο 2ή 3 εβδομάδες διαθέσιμες. Η προσφορά ισχύει για τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2023. Κάνε αίτηση μέσα από τη νέα μας ιστοσελίδα και δες περισσότερα για τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες που είναι διαθέσιμες οι θέσεις.

    Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!