06/12/2008

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους και «Επαναχρησαγορά»

Ελάτε να παίξουμε, να μαγειρέψουμε και να ταξιδέψουμε παρέα, στο φανταστικό κόσμο των παραμυθιών και αυτοσχεδιάζοντας να φτιάξουμε και το δικό μας παραμύθι, καθώς θα βοηθούμε να συγκεντρωθούν γρηγορότερα τα χρήματα που απαιτούνται για τη στέγαση και τη θέρμανση των δεξαμενών που φιλοξενούν τις τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης.

Σας περιμένουμε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, πάνω στο λιμενοβραχίονα της 3ης Μαρίνας Γλυφάδας (στάση ΤΡΑΜ «Παλαιό Δημαρχείο», τηλ.: 210-8982600).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε μερικές δραστηριότητες για τα παιδιά υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και γι αυτό όσα παιδιά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210-5231342 στη Θεώνη Καρκούλια ή 210-8982600 στην Αθηνά Τσεκούρα.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α :

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

11:30 έως 17:00 Όλη την ημέρα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε τα δώρα σας από την «ΕπαναχρησΑγορά» ή από τα αναμνηστικά του ΑΡΧΕΛΩΝ, να συμμετέχετε στις προγραμματισμένες δραστηριότητες, να γνωρίσετε τους «ασθενείς» του Κέντρου Διάσωσης και να πιείτε ένα ζεστό καφέ συνοδευόμενο από τις σπιτικές λιχουδιές των εθελοντών μας.

11:30 με 13:30 Ζαχαρο-στολίζουμε! Βάζουμε τους σκούφους μας και όλη μας τη φαντασία και μετατρέπουμε τα συνηθισμένα υλικά της ζαχαροπλαστικής σε μοναδικά γιορτινά στολίδια!!!! (για παιδιά από 8 χρονών) Συμμετοχή 5 euro - Μέλη της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ δωρεάν. Τηλεφωνήστε μας για δήλωση συμμετοχής.

16:30 με 17:30 Παραμύθια για μεγάλα και μεγαλύτερα παιδιά! Μια φορά κι έναν καιρό, μια χελώνα, ένα πουλί του καταρράκτη, του φεγγαριού η κόρη και άλλα παράξενα πλάσματα, συνάντησαν την παραμυθού Εύη Γεροκώστα και της είπαν τις ιστορίες τους... εκείνη τις φανέρωσε στο ζωγράφο Βαγγέλη Αγναντόπουλο... μαζί, αποφάσισαν να μπερδέψουν τα παραμύθια με τα χρώματα και να τα μοιραστούν με μικρούς και μεγάλους. (για παιδιά από 10 χρονών και «μεγάλα παιδιά»!) Με την υποστήριξη της ART 10 GALLERY (Λεμπέση 10 Αθήνα, www.art10gallery.com )

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

11:30 με 13:30 Οικο-παραμυθο-δημιουργήματα Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους ηλικίας από 8 έως 12 ετών για να δημιουργήσουμε (και γιατί όχι, να εκδώσουμε) το δικό μας οικολογικό παραμύθι μαζί με χρώματα και φαντασία και με τη βοήθεια της συγγραφέως και εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση.

Η δημιουργική ομάδα θα είναι μέχρι 25 παιδιά. Συμμετοχή 5 ? - Μέλη της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ δωρεάν (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στη συμμετοχή τηλ.:210-5231342).

Πληροφορίες: 210 52 31 342 και 6937 352382 Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θεώνη Καρκούλια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 1. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  16/05/2024

  Νωρίτερα από άλλες χρονιές άρχισε φέτος η ωοτοκία για τις θαλάσσιες χελώνες Καρέττα και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στους ωκεανούς προβληματίζουν

  Για πρώτη φορά, στα 40 χρόνια καταγραφών του ΑΡΧΕΛΩΝ, βρέθηκε στις 10 Μαΐου η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας στον Κόλπο Λαγανά Ζακύθου. Επιβεβαιώνονται οι επιστημονικές προβλέψεις της μετακίνησης της περιόδου ωοτοκίας νωρίτερα την άνοιξη, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

  Μάθε περισσότερα
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  14/05/2024

  Σώσε Χελώνες, Δες την Ελλάδα με Budget

  Σε τραβάει η ιδέα να πας σε πεντακάθαρες ελληνικές παραλίες και η ευκαιρία να κάνεις τη διαφορά; Ιούνιος και Σεπτέμβριος είναι οι τέλειοι μήνες για εθελοντισμό στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 3. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  02/05/2024

  Γιορτή της Χελώνας για παιδιά 2024: Ταξίδεψε με τις χελώνες στη Μεσόγειο!

  Σημειώστε την ημερομηνία! Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 11:00, το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους φίλους των θαλάσσιων χελωνών που θέλουν να γιορτάσουν, να εξερευνήσουν, να μάθουν, να παίξουν και να ταξιδέψουν μαγικά στη Μεσόγειο.

  Μάθε περισσότερα
 4. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  02/05/2024

  Μια επιτυχημένη χρονιά για το Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Χελώνας

  Το Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Χελώνας ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά τον Μάρτιο στην Πατάγια της Ταϊλάνδης, με τον ΑΡΧΕΛΩΝ να συμμετέχει ενεργά.

  Μάθε περισσότερα
 5. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  29/04/2024

  Πρωινή βόλτα με τον ΑΡΧΕΛΩΝ

  Ο κινηματογραφικός φακός του Στέφανου και της Μαρίας των SteΜa Journeys πέτυχε κάτι πολύ σπάνιο: μία θαλάσσια χελώνα Καρέττα να κάνει φωλιά το πρωί! Οι εθελοντές στα Χανιά ανέλαβαν δράση για την προστασία της.

  Μάθε περισσότερα
 6. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  26/04/2024

  «Γεφυρώνοντας προσπάθειες τουρισμού και διατήρησης της φύσης», η παράπλευρη εκδήλωση του ΑΡΧΕΛΩΝ στο διεθνές συνέδριο Our Ocean, an Ocean of Potential

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είχε την τιμή να συμμετάσχει ενεργά στο συνέδριο, διοργανώνοντας μία συζήτηση για τον τουρισμό και τις προσπάθειες προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στο Ρέθυμνο με τη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου, του ομίλου GRECOTEL και εμπειρογνώμονες βιώσιμου τουρισμού.

  Μάθε περισσότερα
 7. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  19/04/2024

  Νέο! «Υποτροφίες» για πρακτική εμπειρία- άσκηση στα διεθνή περιβαλλοντικά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ

  Φέτος δίνεται η ευκαιρία να υποστηριχθεί η συμμετοχή μικρού αριθμού εθελοντών στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στις παραλίες ωοτοκίας καθώς και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής. Δείτε τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που ισχύουν για το 2024.

  Μάθε περισσότερα
 8. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  12/04/2024

  Συντονισμός για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στο Ρέθυμνο: Τοπικές Αρχές και τουρισμός ενώνουν δυνάμεις

  Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2024 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, έθιξε καίρια ζητήματα, όπως η τήρηση των διαχειριστικών μέτρων για την προστασία της Καρέττα. Δεδομένης της τουριστικής δραστηριότητας στις παραλίες ωοτοκίας, η ενεργή συμμετοχή του τουριστικού τομέα στην εφαρμογή των μέτρων κρίνεται απαραίτητη.

  Μάθε περισσότερα
 9. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  10/04/2024

  «Τουρίστες και χελώνες;» Απλώνεται η περιβαλλοντική εκστρατεία ενημέρωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα

  Στο δρόμο του αειφόρου τουρισμού στρατεύεται ξανά, μετά την πανδημία, ο ΑΡΧΕΛΩΝ- Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Στόχος της νέας εκστρατείας είναι να φθάσουν οι πληροφορίες για τον ορθό κώδικα συμπεριφοράς επισκεπτών σε όλες τις παραλίες ωοτοκίας σε συνεργασία με τον τουριστικό τομέα.

  Μάθε περισσότερα
 10. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/04/2024

  LIFE MareNatura - Το μεγαλύτερο πρόγραμμα για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα στην Ελλάδα

  Μάθε περισσότερα
 11. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  03/04/2024

  Οι πολίτες μας ενημερώνουν για εκβρασμούς θαλάσσιων χελωνών

  Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκίνησε την προσπάθεια καταγραφής των περιστατικών που νεκρές χελώνες ξεβράζονται στις ελληνικές ακτές από το 1992. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μία αύξηση στις καταγραφές αυτές που όμως μπορεί να οφείλεται στο ότι περισσότεροι συμπολίτες μας αναφέρουν τέτοια περιστατικά. Μάθε περισσότερα…

  Μάθε περισσότερα
 12. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  19/03/2024

  Συμβάλλουμε στις διεθνείς εξελίξεις της έρευνας και της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών

  Στο παρελθόν, μέλη του ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχαν στην διαμόρφωση της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών που εκδόθηκε το 1995 και σήμερα, στη συγγραφή του ανανεωμένου Εγχειριδίου Έρευνας και Προστασίας για τη Διατήρηση των Θαλάσσιων Χελωνών, συμμετέχουν τρεις συνεργάτες του Συλλόγου.

  Μάθε περισσότερα
 13. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  08/03/2024

  Τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς για το 2023

  Αυτά είναι τα Βραβεία Διακεκριμένης Προσφοράς του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2023.

  Μάθε περισσότερα
 14. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/03/2024

  Η δυνατή εμπειρία του Frederique στο Κέντρο Διάσωσης

  Στον ΑΡΧΕΛΩΝ, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να εργαστείς μαζί με καινούργιους ανθρώπους, ένα σημαντικό πλεονέκτημα του εθελοντισμού.

  Μάθε περισσότερα
 15. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  04/03/2024

  Έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου

  Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού του Σωματείου ΑΡΧΕΛΩΝ, τα μέλη κλήθηκαν να παραστούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

  Μάθε περισσότερα
1 από 0

Πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν επίσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας!
Μάθε για τις τελευταίες δράσεις μας και ενημερώσου για τα προγράμματά μας και πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις τις θαλάσσιες χελώνες!