ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Πως να υποστηρίξεις τον ΑΡΧΕΛΩΝ

ΔΩΡΕΕΣ

Μικρές και μεγάλες δωρεές βοηθούν τον ΑΡΧΕΛΩΝ να διατηρήσει το αναγκαίο προσωπικό, τις υποδομές και τον εξοπλισμό στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών και στις παραλίες ωοτοκίας.

 

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών

Τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες καταφθάνουν όλο το χρόνο στο Κέντρο Διάσωσης. Βοήθησέ μας να αφαιρέσουμε πλαστικά, δίχτυα και αγκίστρια από τις χελώνες, να τις περιθάλψουμε και να τις ελευθερώσουμε ασφαλείς πίσω στη θάλασσα. Το Κέντρο δέχεται πάνω από 30 άρρωστες ή τραυματισμένες χελώνες κάθε χρόνο και πάνω από 100 εθελοντές, από την Αττική αλλά και ολόκληρο τον κόσμο βοηθούν στην περίθαλψη και την απελευθέρωσή τους. Υποστήριξέ τους.

Στις παραλίες ωοτοκίας

Στις παραλίες ωοτοκίας

Πάνω από 5000 φωλιές Καρέτα καταγράφονται σε 140χλμ. παραλίας στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Από τα χιλιάδες χελωνάκια που θα εκκολαφθούν, λιγότερα από 1/1000 θα ενηλικιωθούν και θα ξαναγυρίσουν να αφήσουν τα αυγά τους στις ίδιες παραλίες μετά από 20 χρόνια. Πως θα είναι οι παραλίες μας τότε; Βοήθησε τους εθελοντές να βρεθούν στις παραλίες, να καταγράψουν και να προστατέψουν τις φωλιές και να βεβαιωθούν ότι τα χελωνάκια θα φτάσουν ασφαλή στη θάλασσα.

Κάνε δωρεά

 

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

Η συμβολική υιοθεσία σας μεταφράζεται σε δράση με τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Βρισκόμαστε εκεί στις παραλίες ωοτοκίας και καταγράφουμε πραγματικές φωλιές, μαρκάρουμε χελώνες, βοηθάμε τα χελωνάκια να φθάσουν στη θάλασσα, από το 1983. Διαλέξτε την παραλία που προτιμάτε και υιοθετείστε μια φωλιά, μία χελώνα «μητέρα» ή ένα χελωνάκι.

Ή, προτιμήστε την υιοθεσία μίας από τις τραυματισμένες και άρρωστες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, καλύπτοντας τα έξοδα διατροφής και θεραπείας της για ένα μήνα.

 

Υιοθέτησε ένα χελωνάκι

Υιοθέτησε ένα χελωνάκι (30€)

Διάλεξε παραλία ανάμεσα σε Ζάκυνθο, Κυπαρισσιακό κόλπο, Κρήτη, νότια Πελοπόννησο και δώσε του όνομα. Εμείς θα σoυ στείλουμε, ηλεκτρονικά, τα στοιχεία από τα πρώτα βήματα του στην παραλία! Απομακρύνουμε σκουπίδια και πλαστικά και βοηθάμε να κάνει μια καλή αρχή στη ζωή!

Υιοθέτησε μια χελώνα «μητέρα»

Υιοθέτησε μια χελώνα «μητέρα» (50€)

Διάλεξε παραλία ανάμεσα σε Ζάκυνθο, Κυπαρισσιακό κόλπο, Ρέθυμνο κι εμείς θα σε ενημερώσουμε, ηλεκτρονικά, πότε και πού την έχουμε καταγράψει να βγαίνει από τη θάλασσα και να κάνει φωλιά! Παρακολουθούμε τον πληθυσμό τους και βοηθάμε το θαλάσσιο οικοσύστημα να παραμείνει υγιές.

Υιοθέτησε μια φωλιά Καρέτα

Υιοθέτησε μια φωλιά Καρέτα (80€)

Διάλεξε παραλία ανάμεσα σε Ζάκυνθο, Κυπαρισσία ή Ρέθυμνο κι εμείς θα σε ενημερώσουμε πότε ακριβώς δημιουργήθηκε! Μια φωλιά θα «δώσει» 70-110 χελωνάκια σε περίπου δύο μήνες. Μία νύχτα ή νωρίς την αυγή, τα μικρά χελωνάκια θα εκκολαφθούν και θα τρέξουν γρήγορα στη θάλασσα. Η ζωή συνεχίζεται.

Υιοθέτησε μια τραυματισμένη χελώνα

Υιοθέτησε μια τραυματισμένη χελώνα (150€)

Έχει φθάσει τραυματισμένη ή άρρωστη στο Κέντρο Διάσωσης με τη βοήθεια απλών ανθρώπων από όλη την Ελλάδα. Έχει πολλές πιθανότητες να σωθεί και να συνεχίζει τη ζωή της στη φύση. Κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας της για ένα μήνα κι εμείς θα σε προσκαλέσουμε σε μία ηλεκτρονική περιήγηση στο για να τη δεις!

Με κάθε υιοθεσία θα λάβετε ηλεκτρονικό πακέτο που περιλαμβάνει το πιστοποιητικό υιοθεσίας σας σε εκτυπώσιμη μορφή και ένα screensaver για τον υπολογιστή σας. Επίσης, θα λαμβάνετε ηλεκτρονικά κάθε τέσσερις μήνες το ενημερωτικό δελτίο του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υιοθεσίες επικοινωνήστε στο τηλ. 210 5231342 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@archelon.gr γράφοντας στο θέμα τη λέξη ΥΙΟΘΕΣΙΑ.

Κάνε υιοθεσία

 

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΔΩΡΕΕΣ

Αν θέλετε η εταιρεία σας να γίνει υποστηρικτής του ΑΡΧΕΛΩΝ επικοινωνήστε στο τηλ. (+30) 210 5231342 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@archelon.gr. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις πρόσφατες εταιρικές δωρεές που λάβαμε εδώ.

Επικοινωνία

 

ΑΓΟΡΑ ΥΛΙΚΟΥ / Εshop

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε μοναδικά είδη για μικρούς και μεγάλους, φτιαγμένα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και σχεδιασμένα αποκλειστικά για τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

E-SHOP

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Από το 1983 εκατοντάδες εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο, με κίνητρο την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον, συμμετέχουν στα προγράμματα έρευνας και προστασίας του ΑΡΧΕΛΩΝ, σε Ζάκυνθο, Πελοπόννησο, Κρήτη και στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα Αττικής.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

 

 

 

Navigation

Social Media