ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Αν είσαι εκπαιδευτικός ή συντονίζεις κάποια ομάδα

 

Από το 1985 ο ΑΡΧΕΛΩΝ διεξάγει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό έργο σε όλη την Ελλάδα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, βασισμένο στους σύγχρονους παιδαγωγικούς κανόνες. Έτσι η Καρέττα έγινε το γνωστότερο από τα άγρια ζώα της πατρίδας μας και το σύμβολο της ζωής που απειλείται με εξαφάνιση.

Στόχος των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της θαλάσσιας χελώνας, να κάνουν κατανοητές τις βασικές λειτουργίες της φύσης και τη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτή, θεωρώντας κοινή παραδοχή ότι «όλοι μοιραζόμαστε την ίδια γη». Τα προγράμματα πραγματοποιούνται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη και εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Α. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ

1. Δια ζώσης ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών» προσφέρεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δια ζώσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Γλυφάδα Αττικής.

Στο Κέντρο Διάσωσης θα υποδεχθούμε την ομάδα σoυ σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για εκπαίδευση. Εδώ θα ξεναγηθείτε στις δεξαμενές περίθαλψης των χελωνών και στον εκθεσιακό χώρο, θα μάθετε τις ιστορίες τους, θα παρακολουθήσετε συμμετοχική προβολή για τις λειτουργίες της φύσης και τις επεμβάσεις του ανθρώπου, θα συζητήσετε και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 75 λεπτών. Υπάρχει πρόσβαση σε αμαξίδια.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το κλείσιμο ραντεβού στο τηλ. 6932640949 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 13:00), email: education@archelon.gr

Δείτε τον Οδηγό Προετοιμασίας Εκπαιδευτικής Επίσκεψης στο Κέντρο Διάσωσης Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021-2022.

2. Διαδικτυακή ξενάγηση (για σχολεία εκτός Αττικής)

Για τα σχολεία εκτός Αττικής υπάρχει δυνατότητα Διαδικτυακής Ξενάγησης στο Κέντρο Διάσωσης.

Στη διαδικτυακή ξενάγηση θα περιηγηθείτε τις εξωτερικές δεξαμενές αποκατάστασης και, το θερμοκήπιο με τις τραυματισμένες χελώνες. Θα μάθετε τις ιστορίες τους και θα παρατηρήσετε τις ακτινογραφίες και τα αντικείμενα που προκάλεσαν τον τραυματισμό τους. Θα συζητήσετε και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 45 λεπτά.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το κλείσιμο ραντεβού στο τηλ. 6932640949 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 13:00), email: education@archelon.gr

Δείτε τον Οδηγό Προετοιμασίας της Διαδικτυακής Επίσκεψης στο Κέντρο Διάσωσης.

Β. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΩΟΤΟΚΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξενάγηση σε παραλία ωοτοκίας θαλάσσιων χελωνών» προσφέρεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων δια ζώσης τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο στον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη στη Μεσσηνία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το κλείσιμο ραντεβού στο τηλ. 6932640949 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 13:00), email: education@archelon.gr

Γ. ΦΟΡΗΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

Πρόκειται για εύχρηστο εκπαιδευτικό υλικό που αφορά τρία θέματα, κινείται μέσα σε μικρή βαλίτσα και παρουσιάζεται από τους εκπαιδευτικούς χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις. Τα πακέτα δανείζονται δωρεάν, αλλά τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν το φορέα που τα δανείζεται.

  • Αυτή την περίοδο είναι διαθέσιμο το πακέτο «Ψαράδες και Χελώνες» που δημιουργήθηκε το 2000 και χρησιμοποιεί στοιχεία που συλλέγει ο ΑΡΧΕΛΩΝ από μεγάλα αλιευτικά λιμάνια της χώρας και από το Κέντρο Διάσωσης. Απευθύνεται σε παιδιά και νέους 10-18 ετών και περιέχει: σειρά σταθερών εικόνων με αφήγηση, 3 φύλλα εργασίας, προτάσεις για δραστηριότητες, δείγματα από αλιευτικά μέσα, πανό θρανίου κ.ά..

Για να δανειστείς ένα εκπαιδευτικό πακέτο επικοινώνησε στο τηλ. 210 8982600, email: education@archelon.gr

Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών του εκδόσεων, ο ΑΡΧΕΛΩΝ το δωρίζει στις μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν στα προγράμματά του

Τα πακέτα «Η Θάλασσα, οι Χελώνες κι Εγώ» και "Με τις Χελώνες στη Θάλασσα" προσφέρονται σε ομάδες που κάνουν υιοθεσίες.

 

Navigation

Social Media