ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Η «Αναστασία» συνεχίζει το ταξίδι της

To να δώσουμε όνομα σε ένα ζώο και να το βοηθήσουμε να επιβιώσει, μας κάνει μέρος της ζωής του και δίνει νόημα στη δική μας ζωή. Στη θέα της θαλάσσιας χελώνας που ονομάσαμε «Αναστασία», που απομακρυνόταν προς την ελευθερία του, νιώσαμε ευγνώμονες που ήμασταν παρόντες στο Ρέθυμνο αυτό το όμορφο πρωινό στις 3 Ιουλίου.

Η «Αναστασία» συνεχίζει το ταξίδι της

Η «Αναστασία» συνεχίζει το ταξίδι τηςΚαθώς το πρώτο κύμα έβρεχε τα πτερύγια της, η συγκίνηση ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων. Για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει την πρώτη της ανάσα στην επιφάνεια της θάλασσας, νιώσαμε σε αρμονία με τη φύση και η ελπίδα για τη διατήρηση αυτού του πανάρχαιου επισκέπτη της Κρήτης αναζωπυρώθηκε στις καρδιές μας.

Σταθήκαμε εκεί παρατηρώντας το κεφάλι της «Αναστασίας» να ξεπροβάλλει που και που ολοένα και πιο απόμακρο από τη στεριά και νιώσαμε τον κύκλο να κλείνει. Μια ιστορία με αίσιο τέλος που περιέχει μια γλυκόπικρη αλήθεια. Από ανθρώπους βρέθηκε, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ και θεραπεύτηκε αλλά και από ανθρώπινα χέρια η θαλάσσια χελώνα που ονομάσαμε «Αναστασία» απέκτησε το τραύμα στο κεφάλι…

Τη στιγμή που δεν μπορούσαμε πλέον να διακρίνουμε τίποτα, η απόφασή μας για την προστασία του είδους έγινε ισχυρότερη.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους ήταν παρόντες και μοιράστηκαν μαζί μας αυτές τις στιγμές. Τον κ. Μίνο Αλεφαντινό, Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων του Δήμου Ρεθύμνης, την κα. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τον κ. Μάνο Νικολουδάκη και κ. Ηλία Κυριακόπουλο από το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Ρεθύμνου. Επίσης ευχαριστούμε τον όμιλο Grecotel για την υιοθεσία του «Αναστασίας» επί 6 μήνες, που κάλυψε τα έξοδα περίθαλψης και μεταφοράς της. Τέλος το ξενοδοχείο Caramel Grecotel Boutique Spa που φιλοξένησε την τελετή και υποδέχθηκε με χαρά όλο τον κόσμο, ντόπιους και τουρίστες που θέλησαν να παρευρεθούν.

Η «Αναστασία» συνεχίζει το ταξίδι της

Η περίοδος ωοτοκίας συνεχίζεται και η περίοδος εκκόλαψης είναι πολύ κοντά. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ θέλει να υπενθυμίσει την αναγκαιότητα εφαρμογής και τήρησης των μέτρων προστασίας των παραλιών ωοτοκίας για να μπορέσει η θάλασσα να υποδεχτεί τα φετινά χελωνάκια.

Καλή συνέχεια και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

 

Πληροφορίες:

Παξινός Οδυσσέας
Υπεύθυνος προγράμματος Κρήτης, ΑΡΧΕΛΩΝ
Τηλ.: 6937352379,
Email: archelon.crete@gmail.com
fb: ARCHELON Crete, ARCHELON, the official page

 

Navigation

Social Media