ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Ένα φεστιβάλ εθελοντισμού γεμάτο ενέργεια και προσφορά...

Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για τα προγράμματα εθελοντισμού του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού, Voluntary Action 2017, που πραγματοποιήθηκε στις 15 & 16 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Το διήμερο Φεστιβάλ αγκάλιασε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον ΑΡΧΕΛΩΝ σε μια δημιουργική προσπάθεια του Skywalker.gr να αναδειχθούν οργανώσεις που ασχολούνται ενεργά στον τομέα του εθελοντισμού. Συνέδρια, επιμορφωτικά εργαστήρια, δρώμενα και βιωματικές δράσεις σε συνδυασμό με συναυλίες και βραβεύσεις οργανώσεων έφεραν πιο κοντά τον πολίτη σε μια διαφορετική πραγματικότητα, αυτή του ενεργού πολίτη, της προσφοράς, της αλληλεγγύης αλλά και της αλλαγής του εαυτού του μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά.

Ένα φεστιβάλ εθελοντισμού γεμάτο ενέργεια και προσφορά...

Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ αποτελούν αξιόλογο παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς μιας και είναι παρόντες πάντα όταν υπάρχει ανάγκη για την προστασία των θαλασσίων χελωνών. Και σε αυτή την περίπτωση ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για τα τρέχοντα προγράμματα προστασίας των περιοχών ωοτοκίας όπως επίσης και για το σημαντικό έργο που διεξάγει το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών.

Φέτος με πάνω από 600 φωλιές που έχει φτάσει η Ζάκυνθος, πάνω από 1500 σε όλα τα προγράμματα της Πελοποννήσου και πάνω από 160 στην Κρήτη, οι εθελοντές μας έχουν την χαρά να είναι ήδη από μέσα Ιουλίου μάρτυρες εκκόλαψης φωλιών της Caretta Caretta αφού η περίοδος εκκόλαψης έχει ήδη ξεκινήσει από τέλη Ιουλίου. Με μεγάλη χαρά λοιπόν έχουν παρατηρήσει πάνω από 250 φωλιές να εκκολάπτονται και περιμένουν με ανυπομονησία και τις επόμενες.

Ένα φεστιβάλ εθελοντισμού γεμάτο ενέργεια και προσφορά...

Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Διάσωσης περιθάλπονται ακόμα πάνω από 30 θαλάσσιες χελώνες. Τα τελευταία δυο έτη παρατηρούνται αυξημένοι βαθείς τραυματισμοί με χτύπημα στο κεφάλι, πράγμα το οποίο οδηγεί το χρονικό διάστημα αποκατάστασής τους να είναι μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των 6 μηνών παραμονής τους.

Αυτοί αποτελούν τους βασικούς λόγους για να ενημερώνουμε τον κόσμο σε κάθε ευκαιρία. Για να συνεχίσει, λοιπόν, το έργο του ο ΑΡΧΕΛΩΝ χρειάζεται τη βοήθειά σας για την προστασία των φωλιών που ήδη υπάρχουν αλλά και στην ενημέρωση του κοινού για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι τραυματισμοί των θαλασσίων χελωνών.

Τέλος θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε το Skywalker.gr για τη φιλοξενία του στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού αλλά και τους εθελοντές μας οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, γεμάτοι ενέργεια, υποστήριξη και αγάπη για το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Έστω εάν ο καθένας μας δώσει λίγο από το χρόνο του για να προσφέρει στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας μπορεί να συμβάλει όχι μόνο στην άμεση προστασία της Caretta Caretta αλλά και στο κτίσιμο μιας δυναμικής και ενωμένης ομάδας εθελοντών με μακροχρόνιες φιλίες αλλά και μακροπρόθεσμα στη βελτίωση της αντιμετώπισης των αγρίων ζώων που απειλούνται.

 

Πληροφορίες / Αιτήσεις: Χαρά Παπαηλιού, Υπεύθυνη Εθελοντών - τηλ.: 6937 352 382, email: volunteers@archelon.gr

 

Navigation

Social Media