ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

500 Φωλιές της Caretta caretta στη Ζάκυνθο!

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογος για την Προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι φωλιές έχουν φτάσει τις 500 στο νησί της Ζακύνθου. Η περίοδος αυτή θεωρείται η πιο σημαντική για την αναπαραγωγή του είδους καθώς σημειώνει τα υψηλότερα επίπεδα ωοτοκίας. Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα για να εντοπίσουν και να προστατεύσουν τις φωλιές της θαλάσσιας χελώνας.

500 Φωλιές της Caretta caretta στη Ζάκυνθο!

Από το 1987, ο ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργεί στη Ζάκυνθο εποχικούς Σταθμούς Ενημέρωσης με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Κάθε χρόνο περίπου 70.000 άτομα ενημερώνονται από τους Σταθμούς Ενημέρωσης, μέσω ζωντανών παρουσιάσεων σε ξενοδοχεία και ξεναγήσεων σε τουριστικά σκάφη καθώς επίσης γίνεται και άμεση ενημέρωση στις παραλίες ωοτοκίας όπου τα μέλη του Συλλόγου συνεργάζονται με τους φύλακες του ΕΘΠΖ, που τα τελευταία χρόνια διασφαλίζουν την 24ωρη φύλαξη των παραλιών ωοτοκίας και την τήρηση του νομικού πλαισίου προστασίας της περιοχής.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να αναφέρουμε ότι η φετινή σεζόν συγκριτικά με την προηγούμενη έχει σημειώσει χαμηλότερο αριθμό φωλιών. Δεδομένου ότι οι χελώνες Caretta caretta φωλιάζουν κάθε δύο με τρία χρόνια, η μείωση αυτή αποτέλεσε ένα γεγονός ιδιαίτερα αναμενόμενο για το Σύλλογό μας καθώς η περυσινή περίοδος έκλεισε με ιδιαίτερα υψηλά νούμερα φωλιών.

500 Φωλιές της Caretta caretta στη Ζάκυνθο!

Όλοι οι εθελοντές του Συλλόγου ανυπομονούν για τον ερχομό των πρώτων νεοσσών και συνεχίζουν με ενθουσιασμό να καταγράφουν την αναπαραγωγική δραστηριότητα στις παραλίες, καθώς και να ενημερώνουν το κοινό.

 

Πληροφορίες: Anna Lamaj, Υπεύθυνη Προγράμματος
Τηλ.: 6940454976, e mail: zakynth@archelon.gr

 

Navigation

Social Media