ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Μια παρουσίαση προγραμμάτων λίγο διαφορετική

Ήταν εκείνη η ξαφνική στιγμή που μια μικρή ομάδα ανθρώπων λέει «κάτι διαφορετικό φέτος, σε ένα ξεχωριστό χώρο, που να φέρει κοντά όχι μόνο τους ανθρώπους του ΑΡΧΕΛΩΝ αλλά και εκείνους που επιθυμούν να βαδίσουν έχοντας ως κοινό σκοπό, πράξεις που ωφελούν την κοινωνία και το περιβάλλον»

Επιλέξαμε έτσι να κάνουμε κάτι ζωντανό, φρέσκο και δροσερό για τον κόσμο και για τις θαλάσσιες χελώνες. Και αυτή η απόφαση «απαιτούσε», αντίστοιχα, ένα φρέσκο και δροσερό χώρο να την υποδεχτεί.

Μια παρουσίαση προγραμμάτων λίγο διαφορετική

Το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Καραισκάκη 28, στην καρδιά του Ψυρρή, λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια ως το Impact Hub Athens, έναν πολυχώρο εργασίας, εκδηλώσεων, workshops αλλά κυρίως ως ένα κεντρικό σημείο έλξης νέων ανθρώπων, που εργάζονται με γνώμονα την βιώσιμη αλλαγή στην κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον.

Αυτός ο χώρος, που ταιριάζει απόλυτα με τον σκοπό του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, φιλοξένησε την Δευτέρα που μας πέρασε, την ετήσια παρουσίαση προγραμμάτων του Συλλόγου. Και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά ενθαρρυντική.

Η παρουσίαση έγινε με τρόπο διαδραστικό ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να δουν το έργο του Συλλόγου σε όλες τις περιοχές δραστηριότητας του μέσω οπτικοακουστικού υλικού, απευθείας από τους εκπροσώπους του κάθε πεδίου και όλα αυτά γαρνιρισμένα με ολιγόλεπτα βίντεο φτιαγμένα από τους εθελοντές στα πεδία δράσης. Οι παρουσιάσεις από μόνες τους όμως δεν θα ήταν αρκετές ούτε ολοκληρωμένες χωρίς την παρουσία των ίδιων των εθελοντών.

Κάπως έτσι την εκδήλωση κόσμησαν τα μπλέ μπλουζάκια των εθελοντών που έρχονται από όλες τις ηπείρους του πλανήτη για να προστατέψουν τις θαλάσσιες χελώνες της Ελλάδας και τους βιοτόπους της και κάπως έτσι μπερδεύτηκαν αρμονικά με τους επισκέπτες και μοιράστηκαν τις στιγμές τους μαζί τους.

Μια παρουσίαση προγραμμάτων λίγο διαφορετικήΗ παρουσίαση των προγραμμάτων του 2015 αποτέλεσε και μια καλή στιγμή για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την υποδοχή του καινούργιου έτους με χαμόγελο και αισιοδοξία για το μέλλον, όχι μόνο των χελωνών και των βιοτόπων τους αλλά του φυσικού πλούτου αυτού του τόπου και κατ’ επέκταση της καλής ποιότητας ζωής των ανθρώπων που έχουν την τύχη να το απολαμβάνουν.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά του ζεστού και φιλόξενου Impact Hub Athens, που μας παραχώρησαν έναν από τους ιδιαίτερους χώρους του κτιρίου και ευχόμαστε να συνεχίσουν το τόσο σημαντικό και ξεχωριστό τους έργο γεμάτοι ενέργεια και θετικότητα.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε για μια ακόμη φορά τους εθελοντές του Συλλόγου που από νωρίς βρίσκονταν στον χώρο για να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες, και να πάρουν μέρος σε όλο αυτό μέχρι τέλους, ακούραστοι όπως πάντα και φυσικά ευχαριστούμε και τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και που ελπίζουμε αυτό να είναι μόνο η αρχή μιας γνωριμίας που θα κρατήσει χρόνια. Γιατί τελικά απ ότι φαίνεται «Μπορούμε να ζήσουμε μαζί».

*Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα διαβάστε περισσότερα εδώ  και επισκεφτείτε το Impact Hub Athens.

Φωτογραφία: Denys Tsutsayev, Διονύσης Αρβανιτάκης

 

Νικολοπούλου Αθανασία
Υπεύθυνη Προγράμματος Κρήτης

 

Navigation

Social Media