ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Περιβαλλοντική Αγωγή σε Σχοινούσα και Ηρακλειά με την «Άγονη Γραμμή - Γόνιμη»

"Το σημείο τομής  δύο οργανώσεων που προωθούν τα  περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα δε μπορεί παρά να φέρει δημιουργικά αποτελέσματα.”

Και φέτος ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ συνεργάζεται  με το πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει», που υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Άγονη Γ​ραμμή Γόνιμη. Ένα πρόγραμμα που ρίχνει άγκυρα σε δεκαπέντε απομακρυσμένους προορισμούς, σπέρνοντας ιδέες, σκέψεις και γνώσεις οικολογικού περιεχομένου στους μαθητές, αλλά και στους κατοίκους των νησιών που επισκέπτεται.

Περιβαλλοντική Αγωγή σε Σχοινούσα και Ηρακλειά με την «Άγονη Γραμμή - Γόνιμη»

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στη θεωρία αλλά και στην πράξη για ζητήματα σχετικά με το σεβασμό και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, της αειφόρου ανάπτυξης και των μεθόδων διαχείρισης της ενέργειας και των φυσικών μας πόρων. 

Περιβαλλοντική Αγωγή σε Σχοινούσα και Ηρακλειά με την «Άγονη Γραμμή - Γόνιμη»

Το ταξίδι του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Ηρακλειά και τη Σχοινούσα έδωσε την ευκαιρία στο Σύλλογο να παρουσιάσει το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό του πρόγραμμα στους μαθητές των δύο νησιών.

Περιβαλλοντική Αγωγή σε Σχοινούσα και Ηρακλειά με την «Άγονη Γραμμή - Γόνιμη»Μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό του προγράμματος, το οποίο δωρίθηκε από τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ στα σχολεία των νησιών, ​τα παιδιά γνώρισαν την σημασία προστασίας της θαλάσσιας χελώνας για το οικοσύστημα και για τον άνθρωπο και έμαθαν για την αξία του εθελοντισμού.

Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με διαδραστικές δραστηριότητες που μέσα από τη σημαντική συμβολή και καθοδήγηση των καθηγητών των σχολείων  το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου έμαθαν να κατασκευάζουν χελωνάκια και κατάφεραν να τα οδηγήσουν ασφαλή στη θάλασσα, αποφεύγοντας εμπόδια και κινδύνους και ταυτόχρονα μαθαίνοντας τους τρόπους προστασίας τους.

Οι έφηβοι ανακάλυψαν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούσαν τον κύκλο ζωής της θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων της ενώ με ενδιαφέρον συμμετείχαν και στα βιωματικά παιχνίδια που οργανώθηκαν.

Περιβαλλοντική Αγωγή σε Σχοινούσα και Ηρακλειά με την «Άγονη Γραμμή - Γόνιμη»Ευχαριστούμε πολύ τόσο για την ενεργή συμμετοχή των παιδιών όσο και των δασκάλων. Σε μια εποχή που το περιβάλλον έχει ανάγκη τον άνθρωπο περισσότερο από ποτέ, κάθε κίνηση που προωθεί την αξία προστασίας του είναι ζωτικής σημασίας γι αυτό και ευχαριστούμε το πρόγραμμα Άγονη γραμμή Γόνιμη που συνεργάζεται για μια ακόμη χρονιά με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και ευχόμαστε να συνεχίζει τη δράση του το ίδιο συστηματικά και παραγωγικά και στο μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Άγονης γραμμής Γόνιμης: http://agoni.gr/

Νικολοπούλου Αθανασία
Υπεύθυνη προγράμματος Κρήτης για τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ
6937352379

 

Navigation

Social Media