ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Κόκκινη Νύχτα - Γαλάζια μπλουζάκια

Μια κόκκινη νύχτα με τα γαλάζια τους μπλουζάκια απόλαυσαν οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στην Γλυφάδα.

Μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, ο δήμος Γλυφάδας διοργάνωσε μια γιορτινή βραδιά για τους κατοίκους της και δε θα μπορούσε να λείπει από εκεί ο ενημερωτικός σταθμός του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ με, φυσικά, την κινητήριο του δύναμη, τους εθελοντές του.

Κόκκινη Νύχτα - Γαλάζια μπλουζάκια

Ο κόσμος ενημερώθηκε για μια ακόμη φορά για το Κέντρο Διάσωσης, το μοναδικό νοσοκομείο για τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες στην Ελλάδα που στεγάζεται με ευγενική χορηγία του Δήμου Γλυφάδας και των βαγονιών που έχει παραχωρήσει ο Ο.Σ.Ε., στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Η περίθαλψη των τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών που παραλαμβάνει από όλη την Ελλάδα, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η φιλοξενία των εθελοντών είναι οι κυριότεροι σκοποί ύπαρξης του Κέντρου Διάσωσης που είναι ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο.

Έλληνες και ξένοι εθελοντές ενώθηκαν και ενημέρωσαν όλο τον κόσμο που ήρθε για να γιορτάσει εκείνη τη βραδιά. Τα παιδιά έδωσαν και πάλι δυναμικά το παρών τους δηλώνοντας συνεχώς ότι έχουν επισκεφθεί και γνωρίζουν το Κέντρο διάσωσης μέσα από τις σχολικές τους δραστηριότητες.

Οι αριθμοί μιλούν!

Για το έτος 2014-2015 το Κέντρο Διάσωσης:

  • επισκέφθηκαν πάνω από 300 σχολεία και 14.200 μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους
  • βοήθησαν πάνω από 35 εθελοντές στην περίθαλψη των θαλασσίων χελωνών
  • φιλοξενήθηκαν 100 θαλάσσιες χελώνες ενώ
  • 43 απελευθερώθηκαν υγιείς στο περιβάλλον τους.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται στην αγάπη του κόσμου για τις θαλάσσιες χελώνες και στην αμέριστη υποστήριξη του προς τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και φυσικά στην ανιδιοτελή και πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών του που έρχονται από όλο τον κόσμο για να γνωρίσουν και να φροντίσουν τις θαλάσσιες χελώνες της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Γλυφάδας για την παραχώρηση του χώρου στην Πλατεία Εσπερίδων, που έδωσε τη δυνατότητα παρουσίας του Συλλόγου στην εξαιρετική αυτή γιορτινή βραδιά.

Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να επισκέπτεται το Κέντρο Διάσωσης κάθε Σαββατοκύριακο που είναι ανοιχτό προς το κοινό από τις 11:00 το πρωί εώς τις 17:00 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο, να δει από κοντά τις θαλάσσιες χελώνες, τους πολύτιμους εθελοντές που ζουν στο χώρο του κέντρου και εργάζονται καθημερινά για την περιποίηση των χελωνών, να ενημερωθούν για το πως μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας και πως μπορούν να υποστηρίξουν τη δράση του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος εκ μέρους στελεχών και εθελοντών σας εύχεται μια καλή και δημιουργική χρονιά, μια χρονιά με περίσσεια καλοσύνη και αγάπη για όλους μαζί και για τον καθένα ξεχωριστά ελπίζοντας πως το 2016 θα είναι η χρονιά του σεβασμού και της προσφοράς προς κάθε κατεύθυνση.

Νικολοπούλου Αθανασία
Υπεύθυνη Προγράμματος Κρήτης

 

Navigation

Social Media