ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

O ΑΡΧΕΛΩΝ στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

O ΑΡΧΕΛΩΝ στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

Με αφορμή την έκδοση του νέου του εκπαιδευτικού πακέτου «Με τις χελώνες στη Θάλασσα», το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε στο Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στα Κρέστενα Ηλείας στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Το Σεμινάριο είχε θέμα «Βιωματικές παιδαγωγικές μέθοδοι στην Εκπαίδευση για την Αειφορία· το Θεατρικό Παιχνίδι». Την οργάνωση είχαν ο Ηλίας Πίτσικας, μέλος του Δ.Σ. του ΑΡΧΕΛΩΝ και συντονιστής της Ομάδας Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ, καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κρεστένων.

O ΑΡΧΕΛΩΝ στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ εκπροσωπήθηκε από μέλη του ΔΣ και της Περιβαλλοντικής του Ομάδας. Η Άννα Κρεμέζη-Μαργαριτούλη έκανε μία πρωτότυπη παρουσίαση-αναδρομή με τίτλο: «Τι μου έμαθαν οι Χελώνες» που αφορούσε συνολικά στο εκπαιδευτικό έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ. Ο Βασίλης Χατζηρβασάνης συγγραφέας και εικονογράφος του νέου πακέτου, το παρουσίασε αναφέροντας ότι δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Life EUROTURTLES που υλοποιεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ.

O ΑΡΧΕΛΩΝ στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

Το σεμινάριο συνεχίστηκε στο πεδίο του Κυπαρισσιακού κόλπου και ειδικότερα στην ακτή της περιοχής Καϊάφα με ψυχοκινητικές δραστηριότητες από την ομάδα του ΚΠΕ Κρεστένων και αυτοσχέδια, hands-on δράση στις αμμοθίνες και στο παράκτιο δάσος από το Βασίλη Χατζηρβασάνη.

O ΑΡΧΕΛΩΝ στο Φεστιβάλ Ολυμπίας
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευχαριστεί θερμά τα στελέχη του ΚΠΕ Πέτρο Γαβρά, Αγγελική Τσούρα και Μαρία Σχοινά για τη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία.  

O ΑΡΧΕΛΩΝ στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

Navigation

Social Media