ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Ο Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη φιλοξένησε περιβαλλοντικές δράσεις

Ο Π100 – Πλανήτης  Τεχνόπολη φιλοξένησε περιβαλλοντικές  δράσειςΟ ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε στο παιδικό φεστιβάλ Π100-Πλανήτης Τεχνόπολη και έκανε θραύση με τα παιχνίδια του και τους εθελοντές του! Πολλοί μικροί φίλοι και φίλες αναδείχτηκαν σε περιπετειώδη χελωνάκια και ακολούθησαν το δύσκολο δρόμο από την φωλιά προς τη θάλασσα με λίγη τύχη και το τεράστιο ζάρι μας.

Όλα τα παιδιά έβαλαν σε τάξη τον κύκλο ζωής της Καρέττα, αναγνωρίζοντας τα στάδια από πραγματικές εικόνες. Εντυπωσίασαν όλους τους παριστάμενους καθώς και τους γονείς τους. Ακόμη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι μικροί φίλοι μας βρήκαν πληροφορίες από το βιβλίο του ΑΡΧΕΛΩΝ «Καρέττα» για τους τόπους ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών σε όλο τον κόσμο. Επεξεργάστηκαν τα ντοκουμέντα από την φωλιά της πράσινης χελώνας που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη τον Ιούλιο που μας πέρασε. Ζωγράφισαν, ανακάλυψαν κρυμμένες λέξεις και την Κυριακή το μεσημέρι παρακολούθησαν μία εκσκαφή φωλιάς σε ζωντανή σύνδεση με την ομάδα εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Κυπαρισσία.

Ο Π100 – Πλανήτης  Τεχνόπολη φιλοξένησε περιβαλλοντικές  δράσειςΠεράσαμε υπέροχα μαζί σας! Ραντεβού του χρόνου πάλι στον Πλανήτη Τεχνόπολη! είπε φεύγοντας η Κατερίνα Τσικαλάκη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων στον ΑΡΧΕΛΩΝ.

Εν τω μεταξύ, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν!

Στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων μπορούν να δουν από κοντά τις χελώνες και να συμμετέχουν σε μία προβολή-συζήτηση για τις λειτουργίες της φύσης και τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος.

Ο Π100 – Πλανήτης  Τεχνόπολη φιλοξένησε περιβαλλοντικές  δράσειςΟ ΑΡΧΕΛΩΝ θα υποδεχθεί τις ομάδες (μέχρι 50 παιδιά), σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για εκπαίδευση και η διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου 75 λεπτά.

Για να κλείσετε έγκαιρα την επίσκεψη της τάξης σας για τη σχολική χρονιά 2019-2020 επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση education@archelon.gr ή τηλεφωνικά στα 210 89 82 600 και 6932640949 (Δευτέρα-Παρασκευή, 12:30-16:30).

 

 

 

 

Ο Π100 – Πλανήτης  Τεχνόπολη φιλοξένησε περιβαλλοντικές  δράσεις

 

Navigation

Social Media