ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Γιορτάζοντας την βιοποικιλότητα στη Μαρίνα του Φλοίσβου

Τον προηγούμενο Μάιο μάθαμε ότι η Μαρίνα Φλοίσβου σχεδίαζε μία εκδήλωση για την άγρια πλευρά της ζωής και σκεφτήκαμε ότι οι θαλάσσιες χελώνες δεν θα έπρεπε να λείπουν από τέτοια γιορτή. Τελικά, λάβαμε την πρόσκληση να συμμετέχουμε στο Φεστιβαλ Βιοποικιλότητας από τους διοργανωτές, την ομάδα ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ και αμέσως δημιουργήθηκε μία μικρή ομάδα εθελοντών από το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για να υποστηρίξει τη συμμετοχή μας.

Το ενημερωτικό τραπεζάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ λειτούργησε τα απογεύματα από τις 7/6 έως τις 9/6, μαζί με αρκετές άλλες οργανώσεις που εργάζονται για την προστασία της φύσης. Είδαμε την ΑNIMA, την HELMEPA, την ΜΕΣΟΓΕΙΟ SOS, το WWF- Greece, την MoM, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Γιορτάζοντας την βιοποικιλότητα στη Μαρίνα του Φλοίσβου

Μέσω της συμμετοχής μας είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να συζητήσουμε άμεσα με κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών της Αθήνας για την προστασία της θαλάσσιας ζωής αλλά παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Μαρίνας Φλοίσβου.

Καταλάβαμε λοιπόν ότι ένα τέτοιο σύστημα αφορά την κοινωνία και το περιβάλλον ταυτόχρονα. Σε ότι αφορά την κοινωνία, για παράδειγμα, η Μαρίνα Φλοίσβου τα τελευταία 12 χρόνια έχει οργανώσει διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις σχετικές με την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε συνεργασία με 35 οργανώσεις και με την υποστήριξη 1000 εθελοντών. Σε ότι αφορά το περιβάλλον, σημειώσαμε το σύστημα ανακύκλωσης υλικών που χρησιμοποιεί 16 τύπους κάδων διαχωρισμού και την απαραίτητη εκπαίδευση του προσωπικού στον χειρισμό του συστήματος. Επίσης σημειώσαμε ότι η ποιότητα των νερών στην Μαρίνα είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια για κολύμβηση και ότι έχουν εφαρμοστεί συγκεκριμένες δράσεις για τη μείωση της κατανάλωσης του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Γιορτάζοντας την βιοποικιλότητα στη Μαρίνα του Φλοίσβου

Αυτά ήταν τα νέα μας από την εκδήλωση και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν. Είμαστε βέβαιοι ότι οι θαλάσσιες χελώνες χαίρονται με τέτοια νέα. Αν έχετε κι εσείς μια ιστορία για την περιβαλλοντική συμμόρφωση σε Οργανισμό που έχει σχέση με τη θάλασσα, σας προσκαλούμε να την μοιραστείτε μαζί μας.

 

Navigation

Social Media