ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

«Πήγαινέ με στην Ελλάδα»- Η νέα έκθεση στο διάσημο Children’s Museum of Indianapolis

Η Ελλάδα έχει την τιμητική της φέτος στην πολιτεία Indiana των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου βρίσκεται το διάσημο Children’s Museum of Indianapolis. Οι προετοιμασίες για την έκθεση «Πήγαινέ με στην Ελλάδα» βρίσκονται στο φόρτε τους και τα εγκαίνια έχουν οριστεί για το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Στην έκθεση τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν το ζωντανό πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας, όπου η μοντέρνα καθημερινότητα εκτυλίσσεται με φόντο τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Η ζωή στην Ελλάδα περιγράφεται μέσα από την τέχνη, το φαγητό, τη μουσική, το χορό και την αρχιτεκτονική του σήμερα.

«Πήγαινέ με στην Ελλάδα»- Η νέα έκθεση στο διάσημο Children’s Museum of Indianapolis

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ένα τμήμα της έκθεσης είναι αφιερωμένο στην προστασία των θαλασσίων χελωνών και δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του ΑΡΧΕΛΩΝ! Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα βρεθούν μέσα σε ένα μικρό αντίγραφο του Κέντρου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα, όπου θα δοκιμάσουν να κάνουν θεραπεία σε ένα ομοίωμα χελώνας Καρέττα. Μετά θα επισκεφθούν ένα χώρο - αντίγραφο παραλίας και θα μετρήσουν τα αυγά σε τεχνητή φωλιά, θα κάνουν μετρήσεις και θα προστατέψουν τη φωλιά! Στο τέλος, θα ετοιμάσουν τροφή για μια θαλάσσια χελώνα με κομμάτια από καλαμάρι, όστρακα και ψαράκια.

Η έκθεση υπόσχεται να ενθαρρύνει τους μικρούς επισκέπτες να εκτιμήσουν άλλους πολιτισμούς με τρόπο που ξεφεύγει εντελώς από τα σχολικά βιβλία. Γιατί .. «μαθαίνοντας πως ζουν την καθημερινότητά τους οι άνθρωποι σε άλλες χώρες, μπορούμε να δεχτούμε και να σεβαστούμε τους γείτονές μας στη διπλανή πόρτα και σε όλο τον κόσμο!».

«Πήγαινέ με στην Ελλάδα»- Η νέα έκθεση στο διάσημο Children’s Museum of Indianapolis

Για τη όμορφη αυτή συνεργασία θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Βερόνικα Κάλλας, σύμβουλο της έκθεσης, που ήρθε και μας βρήκε στο Κέντρο Διάσωσης με την ιδέα αυτή καθώς και την υπόλοιπη ομάδα του Μουσείου με τους Cathy Hamaker, Jennifer Holland, Andrea Hughes, Monica Humphrey.

Το Children’s Museum of Indianapolis έχει θέσει σαν αποστολή του το να δημιουργεί εξαιρετικές μαθησιακές εμπειρίες σε όλο το φάσμα των τεχνών, των επιστημών και των ανθρωπιστικών θεμάτων, που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν τη ζωή των παιδιών και των οικογενειών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο https://www.childrensmuseum.org/
 

Navigation

Social Media