ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Τι νέα από τη Γιορτή της θαλάσσιας χελώνας;

Η γιορτή της θαλάσσιας χελώνας στο Κέντρο Διάσωσης γίνεται κάθε χρόνο για τους φίλους της θάλασσας και του περιβάλλοντος, μικρούς και μεγάλους. Είναι αφιερωμένη στις θαλάσσιες χελώνες που κυκλοφορούν σε όλες τις θάλασσες και η προστασία τους είναι θέμα παγκόσμιο.

Την προηγούμενη Κυριακή, στις 19 Μαΐου, οι εθελοντές που φροντίζουν τις χελώνες υποδέχτηκαν περίπου 500 άτομα στο Κέντρο Διάσωσης και τους έδωσαν πληροφορίες για τα υπέροχα αυτά ζώα της θάλασσας.

Θεατρικά δρώμενα παρουσιάστηκαν από την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ με τον Ηλία Πίτσικα, εμπνευσμένα από το παραμύθι του ΑΡΧΕΛΩΝ «Μια ιστορία αγάπης στη Μεσόγειο».

Άλλοι εθελοντές πήραν τα παιδιά μαζί τους σε ένα παιγνίδι προσομοίωσης για το τι συμβαίνει σε μία φωλιά στην παραλία ωοτοκίας και τι όταν μια χελώνα φτάσει στο Κέντρο Διάσωσης.

Στο βαγόνι του παλιού τρένου τα παιδιά ασχολήθηκαν με επιδαπέδια παιχνίδια και στις τέντες όλοι επιδόθηκαν στην χειροτεχνία και την κατασκευή χελωνο- κοσμημάτων.

Μικροί και μεγάλοι συγκινήθηκαν με το ντοκιμαντέρ του ΑΡΧΕΛΩΝ που δείχνει την επιστροφή δύο αποθεραπευμένων χελωνών στη θάλασσα (Blue Yard Hub, 2018). Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε επίσης ντοκιμαντέρ με την «Ιστορία των καλαμακιών» που ευγενικά μας παραχώρησε η πρωτοβουλία Plastic Free Greece.

Ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση του κοινού ήταν οι διοργανωτές της γιορτής και οι εθελοντές και φίλοι του ΑΡΧΕΛΩΝ που συμμετείχαν ενεργά. Μας είπαν ότι οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και προσοχή ώστε να μην ενοχλήσουν τις 29 θαλάσσιες χελώνες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διάσωσης.

Μπράβο σε όλους, και του χρόνου!

 

Navigation

Social Media