ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Τώρα η δωρεά σας είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ

Τώρα η δωρεά σας είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ

Η φύση όμως δεν είναι σε καραντίνα… Οι 20 τραυματισμένες ή άρρωστες θαλάσσιες χελώνες που φιλοξενούνται στις δεξαμενές του Κέντρου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα δεν μπορούν, φυσικά, να αντιληφθούν τις έκτακτες συνθήκες στον κόσμο των ανθρώπων που τις φροντίζουν. Μόνο οι άνθρωποι του ΑΡΧΕΛΩΝ αναγνωρίζουν τις πρακτικές συνέπειες της ακύρωσης των επισκέψεων χιλιάδων ανθρώπων στο Κέντρο Διάσωσης αυτή την περίοδο. Πέρσι τέτοιον καιρό το Κέντρο Διάσωσης ήταν γεμάτο από ενθουσιασμένους μαθητές και επισκέπτες που έβλεπαν από κοντά τις χελώνες και το τι σημαίνει οικολογική ευαισθητοποίηση. Τα έσοδα από την πρόθυμη συνεισφορά όλων αυτών των επισκεπτών μηδενίστηκαν αναπάντεχα και δεν πρόκειται να ανακάμψουν όσο διαρκεί η εκτεταμένη παγκόσμια κοινωνική αποστασιοποίηση.

Την ώρα όμως που οι ανθρώπινες υποθέσεις φαίνεται να καθυστερούν σημαντικά, η ζωή στη φύση δεν περιμένει. Κι άλλες θαλάσσιες χελώνες θα φθάσουν στο Κέντρο Διάσωσης, ενώ μερικές, θεραπευμένες πιά, θα επιστρέψουν στη θάλασσα. Τα άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα χρειάζονται τροφή, υγειονομικό υλικό και κτηνιατρική περίθαλψη, ενέργεια και συντήρηση των εγκαταστάσεων, φροντίδα από το προσωπικό και τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ για να επιβιώσουν. Την ίδια ώρα το βιολογικό ρολόι των χελωνών στη θάλασσα έχει αρχίσει να υπαγορεύει τη μετανάστευση και το ζευγάρωμα πριν φτάσουν στις Ελληνικές παραλίες ωοτοκίας. Παρά την γενική επισφάλεια, τους περιορισμούς των μετακινήσεων και τις εκτός ελέγχου παράπλευρες οικονομικές επιπτώσεις, στον ΑΡΧΕΛΩΝ συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας, συνεπείς στην αξία της προστασίας της φύσης και της ζωής στον πλανήτη μας.

Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε το έργο μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η δωρεά σας είναι αναγκαία για να βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα αξιόπιστο αύριο, όταν ανοίξουμε και πάλι την πόρτα μας στους γύρω μας και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Η φύση δεν κάνει ποτέ lockdown. Ούτε η σχέση μας μ’ αυτήν.

Κάνετε τη δωρεά σας ηλεκτρονικά με μόνο ένα κλικ εδώ: https://www.archelon.gr/donation

 

Navigation

Social Media