ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2020 σε σχέση με τον κορωνοϊό COVID-19 - Ενημέρωση 31 Μαρτίου 2020

Οι παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID19 κλιμακώνονται. Είναι προφανές ότι η συμμετοχή εθελοντών από το εξωτερικό στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ δεν θα είναι δυνατή για κάποιο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό το λόγο, ζητήσαμε από όλους τους επιβεβαιωμένους εθελοντές να αποφύγουν προς το παρόν να οριστικοποιήσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα για τη συμμετοχή στα προγράμματά μας, ειδικά δε αυτούς που έχουν γίνει δεκτοί για τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2020 σε σχέση με τον κορωνοϊό COVID-19 - Ενημέρωση 31 Μαρτίου 2020

Θα συνεχίσει ο ΑΡΧΕΛΩΝ την καταμέτρηση και την προστασία των φωλιών τους επόμενους μήνες;

Ναι, θα οργανωθούν ομάδες για την παρακολούθηση και την προστασία των φωλιών στις περιοχές προγραμμάτων. Το προσωπικό και οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ που κατοικούν στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν σε αυτές τις ομάδες για τις πρώτες εβδομάδες. Ελπίζουμε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα καταργηθούν σε κάποιο χρονικό σημείο, έτσι ώστε να καλωσορίσουμε τότε και τους εθελοντές που προέρχονται από το εξωτερικό, χωρίς να χρειαστεί καραντίνα.

Θα συνεχίσει ο ΑΡΧΕΛΩΝ να λειτουργεί το Κέντρο Διάσωσης τους επόμενους μήνες;

Ναι, το Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα, αν και κλειστό για τα σχολεία και τους υπόλοιπους επισκέπτες, θα λειτουργεί συνεχώς με το προσωπικό του ΑΡΧΕΛΩΝ, τοπικούς εθελοντές και μια ομάδα εθελοντών από το εξωτερικό, οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν και να φροντίσουν τις χελώνες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Είμαστε πολύ ευγνώμονες σε όλους αυτούς.

Τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2020 σε σχέση με τον κορωνοϊό COVID-19 - Ενημέρωση 31 Μαρτίου 2020

Θα δεχτεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ νέες αιτήσεις εθελοντών για συμμετοχή στα προγράμματα του 2020;

Ναι, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων παραμένει ανοιχτή. Φέτος ειδικά περιμένουμε αυξημένη συμμετοχή στις δράσεις στις παραλίες ωοτοκίας και το Κέντρο Διάσωσης από παλιούς και νέους εθελοντές μας που μένουν στην Ελλάδα. Στον ΑΡΧΕΛΩΝ ελέγχουμε συνεχώς και προσαρμοζόμαστε με τους επιβαλλόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID19. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, δείτε και τις συχνές ερωτήσεις (FAQ) που δημοσιεύθηκαν στις 13 Μαρτίου στην ιστοσελίδα μας https://bit.ly/2UMYbsE

Οι νέες αιτήσεις, οι αιτήσεις αλλαγών ημερομηνίας συμμετοχής καθώς και οι αιτήσεις ακύρωσης θα διεκπεραιωθούν μετά τα μέσα Μαΐου.

Από την 1η Απριλίου έως τις 15 Μαΐου, ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα λειτουργεί με περιορισμένο προσωπικό. Πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τα έργα διάσωσης και διατήρησης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητούμε την υποστήριξή σας σε αυτό το δύσκολο καιρό. Μπορείτε να κάνετε δωρεά online στο σύνδεσμο http://bit.ly/2lJFlF7

Ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα διαρκέσουν πολύ. Οι επόμενες 4 εβδομάδες θα είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID-19 και ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα συνεχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο του.

Μέχρι τότε, μένουμε σπίτι, βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη, παραμένουμε συντονισμένοι.

 

Navigation

Social Media